Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Copilotului cursei TAROM de la Paris către Otopeni i s-a făcut rău: 145 de pasageri blocați după ce zborul a fost anulat

Imagine cu rol ilustrativ / Foto: monitorulcj.ro

Cursa TAROM de la Paris către Otopeni a fost anulată în această după-amiază, după ce copilotului de pe aeronava Boeing 737 i s-a făcut rău, impunând astfel anularea decolării programate.

Incidentul de la Paris

Zborul TAROM RO382, care trebuia să decoleze de pe aeroportul Charles de Gaulle la ora 12:00 și să aterizeze la Otopeni la 15:50, a fost anulat din cauza unei urgențe medicale. Alexandru Anghel, purtătorul de cuvânt al TAROM, a confirmat că incidentul a implicat-o pe doamna copilot, care a necesitat asistență medicală de urgență.

Citește și: Accident grav pe Defileul Jiului: Pompierii și ambulanța intervin de urgență!

„Pasagerii au fost debarcați și sunt acomodați în limitele posibilităților, având în vedere disponibilitatea redusă de cazare din Paris, cauzată și de debutul Jocurilor Olimpice,” a declarat Anghel. Acesta a adăugat că pasagerii vor primi soluții alternative de zbor, cel mai probabil în cursul zilei de mâine.

Situația piloților TAROM

Surse din aviație au indicat pentru Gândul că acest incident subliniază oboseala și suprasolicitarea piloților TAROM, care se confruntă cu condiții de muncă dificile și salarii insuficiente. „Un alt efect al oboselii piloților TAROM suprasolicitați, nemâncați și plătiți în bătaie de joc!” au spus, surse din aviație, în exclusivitate pentru Gândul. Situația este similară cu cea din 8 iulie, când peste 20 de zboruri TAROM au fost anulate după ce piloții s-au declarat inapți de zbor din cauza nemulțumirilor contractuale.

Soluții în curs de desfășurare

În prezent, se caută soluții pentru aducerea unui alt pilot de la București pentru a relua cursa cât mai curând posibil. „Reluarea zborului depinde și de alocarea unui slot de zbor din partea aeroportului Charles de Gaulle, care este extrem de aglomerat în această perioadă,” a explicat Anghel.

Zborul ar fi trebuit să fie efectuat cu un Boeing 737-800, care poate transporta până la 189 de pasageri. Pentru cursa anulată, erau înregistrați 145 de pasageri.

Comunicatul oficial TAROM

Compania TAROM a publicat un comunicat pe site-ul oficial, confirmând anularea zborului din cauza urgenței medicale a copilotului.

„Compania TAROM informează că din cauza unei urgențe medicale generate de starea de sănătate a unuia dintre cei doi piloți, care a avut nevoie de îngrijiri și este incapacitat din punct de vedere medical, zborul RO382 pe ruta Paris-București a fost anulat.

Menționăm că pasagerii cursei anulate au fost informați și vor primi soluția unui zbor alternativ cât mai curând cu putință, în cursul zilei de astăzi sau mâine.

Compania TAROM depune toate eforturile necesare pentru a minimaliza impactul pe care această situație l-ar putea avea în planul de călătorie al pasagerilor.

Ne cerem scuze pentru inconvenient, vă mulțumim pentru înţelegere şi vă reamintim că prioritatea Companiei TAROM este siguranţa şi securitatea pasagerilor şi echipajului său.”

Declarații suplimentare

Alexandru Anghel a furnizat detalii suplimentare privind situația de la aeroport și planurile de reluare a zborului: „Este vorba de doamna copilot, care a avut nevoie de asistență medicală,” a confirmat el. De asemenea, Anghel a subliniat eforturile depuse pentru a asigura cazarea pasagerilor și pentru a organiza un zbor alternativ.

„Pasagerii au fost debarcați, sunt acomodați, cazați în limita locurilor disponibile. Trebuie să ținem cont de faptul că sunt și Jocurile Olimpice în perioada asta în Paris, deci disponibilitatea este destul de redusă, iar revenirea lor în țară se pregătește, reluarea zborului. E târziu în seara aceasta, ori în noapte, ori mâine de dimineață, cât mai cât mai rapid posibil,” a declarat purtătorul de cuvânt al TAROM.

Citește și: Incident șocant în Cluj: 10 mașini electrice s-au aprins și au ars în totalitate într-un garaj!

„Asta depinde și de alocarea de un slot de zbor din partea aeroportului. Trebuie să ținem cont de faptul că nu vom putea pleca neapărat când vrem noi, oricând, ci și depinde de regulamente și de cum ne lasă și aeroportul să plecăm, este aglomerat la Paris. Se organizează revenirea în țara pasagerilor cu reluarea zborului, pentru maximum de dimineață,” a precizat Alexandru Anghel pentru Gândul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ar putea interesa și:

Externe

Un avion al Turkish Airlines, care efectua cursa TK204 între Seattle și Istanbul, a fost nevoit să aterizeze de urgență la New York, miercuri,...

Politică

În ultimii trei ani ai mandatului său, președintele Klaus Iohannis a cheltuit o sumă impresionantă pentru deplasările externe, depășind 25 de milioane de euro,...

Spiritualitate

Guvernul României a făcut un pas important în consolidarea legăturilor cu diaspora și sprijinirea familiilor aflate în situații vulnerabile, prin alocarea de fonduri destinate...

Externe

Marți, Papa Francisc a lansat un avertisment profund în cadrul mesajului său adresat la închiderea celei de-a 38-a „Întâlniri internaționale pentru pace” organizată de...

Actualitate

Compania aeriană de stat TAROM a lansat un amplu proces de recrutare pentru ocuparea funcțiilor de Director General, Director Comercial, Director Financiar și Director...

Externe

Un incident tragic a avut loc pe 16 septembrie, când un pasager aflat la bordul zborului Jet2 LS3214, care lega orașul Burgas din Bulgaria...

Externe

Un incident inedit a avut loc la bordul unui avion de pasageri, care avea ca destinație finală orașul Malaga. În timpul zborului, aeronava a...

Externe

Un zbor al Delta Air Lines care decolase din Salt Lake City a fost forțat să se întoarcă la sol la doar câteva minute...