O întorsătură neașteptată și incredibilă a adus bucurie în viața unui cuplu din California, după ce pierduseră orice speranță că vor mai revedea pisica lor dispărută. Benny și Susanne Anguiano, care au pierdut motanul Rayne Beau în timpul unei excursii în Parcul Național Yellowstone, au primit o veste surprinzătoare la două luni după dispariție. Pisica lor a fost găsită la aproape 1.300 de kilometri depărtare, într-un alt stat, și a fost recuperată grație unui serviciu de urmărire a animalelor, relatează The Guardian.
După două luni de disperare, un cuplu din California și-a recuperat pisica pierdută la aproape 1.300 km
În luna iunie, cuplul și-a petrecut vacanța la camping în Yellowstone, când, într-un moment de neatenție, Rayne Beau, cel mai probabil atras de fauna sălbatică, s-a aventurat în pădure. În ciuda căutărilor zilnice și a diverselor strategii aplicate – lăsând mâncare și jucării pe care pisica le cunoștea – speranțele lor au început să se diminueze. „A trebuit să plecăm fără el. A fost cea mai grea zi, am simțit că îl abandonăm”, a mărturisit Susanne Anguiano într-un interviu acordat postului KSBW, subliniind disperarea resimțită în acele momente.
Destinul a intervenit neașteptat la începutul lunii august, când cuplul a fost contactat de serviciul Pet Watch, care a detectat prezența lui Rayne Beau pe baza cipului său. Pisica fusese găsită de o femeie pe străzile din Roseville, California, la o distanță de aproape 1.300 de kilometri de locul pierderii sale. Aceasta a dus motanul la filiala locală a Societății pentru prevenirea cruzimii față de animale, iar de acolo a fost reunit cu familia sa.
Experiența traumatizantă prin care au trecut Benny și Susanne i-a determinat să împărtășească povestea abia acum, Susanne explicând că durerea resimțită i-a împiedicat să vorbească mai devreme. Călătoria lungă și misterioasă a lui Rayne Beau continuă să ridice semne de întrebare, dar familia speră ca cineva care l-ar fi întâlnit pe drum să le ofere mai multe informații despre cum a reușit să parcurgă o asemenea distanță.
În interviul lor, cei doi au adresat un apel tuturor proprietarilor de animale de companie, îndemnându-i să folosească dispozitive de urmărire pentru a preveni pierderea definitivă a acestora. În fiecare an, aproximativ 10 milioane de câini și pisici se pierd sau sunt furați în Statele Unite, potrivit Asociației Americane de Medicină Veterinară. În cazul pisicilor, doar una din 50 se întoarce la stăpâni fără un microcip, dar cu ajutorul acestuia, aproape două din cinci feline sunt reunite cu familiile lor.