Procurorii din Sibiu au dezvăluit detalii cutremurătoare în cazul tragicului asasinat al omului de afaceri Adrian Kreiner, punând accent pe o planificare minuțioasă și o execuție brutală. Rechizitoriul prezintă un tablou alarmant al evenimentelor, subliniind că suspecții ”au plănuit din timp săvârşirea faptelor”. Aceștia s-au deplasat dintr-un județ în altul, utilizând un vehicul care nu le aparținea, pentru a se apropia neobservați de locuința victimei.
Procuratura Sibiană în Cazul Uciderea Afaceristului Adrian Kreiner: Un Plan Complex și Execuție Brutală
Înainte de a comite crima, suspecții au efectuat o supraveghere detaliată a casei victimei, ascunzându-se într-un imobil părăsit situat vizavi. Acolo, au observat comportamentul și rutina victimei pe parcursul mai multor nopți, pregătindu-se astfel pentru momentul atacului.
Momentul atacului a fost descris în detalii îngrozitoare: „Pătrunderea a fost făcută pe timp de noapte de către cei trei inculpaţi care au purtat cagule şi mănuşi pentru a nu fi identificaţi și a nu lăsa urme.” După ce au dezactivat parțial iluminatul din curte pentru a rămâne neobservați, inculpații au pătruns în locuință. Înarmându-se cu un pistol, au amenințat și imobilizat victima, legând-o de mâini și picioare. Actele de violență exercitate asupra victimei au fost de o cruzime neobișnuită, incluzând asfixierea și lovituri repetate.
Procurorii au subliniat modul în care inculpații au sustras bunuri de valoare semnificativă – peste 200.000 euro, inclusiv 16 ceasuri de mână valoroase – și cum au părăsit scena crimei pe un traseu prestabilit, evitând cu grijă camerele de supraveghere. Acest lucru indică nu doar o pregătire infracțională temeinică, dar și o periculozitate deosebită.
În rechizitoriu, procurorii au accentuat gravitatea faptelor comise și necesitatea unei reacții judiciare ferme. „Natura faptelor – omor calificat și tâlhărie calificată – coroborate cu antecedentele penale ale inculpaţilor și cu faptul că aceștia se sustrag urmăririi penale, constituie elemente suficiente pentru contrabalansarea lipsirii inculpaţilor de libertatea fizică deplină.” De asemenea, au evidențiat impactul social negativ al unei potențiale eliberări a suspecților, argumentând că acest lucru ar putea submina încrederea publică în siguranța colectivă.
Citește și: Noi detalii importante în ancheta privind asasinarea omului de afaceri sibian, Adrian Kreiner
Tribunalul Sibiu a răspuns solicitării procurorilor, admițând propunerea de arestare preventivă. Între timp, doi dintre suspecți au fost capturați, unul în Irlanda de Nord și celălalt în Scoția, evidențiind astfel eforturile internaționale de a aduce justiție în acest caz tulburător.