Într-un gest controversat care a stârnit un val de reacții pe rețelele de socializare, cântărețul de manele Dani Mocanu a realizat un videoclip în incinta fostei reședințe a dictatorului comunist Nicolae Ceaușescu, situată la Snagov. Acesta vine la scurt timp după ce artistul a fost eliberat de sub măsura arestului la domiciliu, impusă în urma unui incident violent petrecut la o benzinărie în anul 2020. În videoclip, Mocanu este însoțit de mai multe femei îmbrăcate provocator, imaginile fiind răspândite larg pe platformele de socializare.
Dani Mocanu stârnește valuri de reacții filmand în palatul lui Ceaușescu imediat după ieșirea din arestul la domiciliu
Evenimentul capătă o notă și mai controversată prin prisma locației alese pentru filmare – Palatul Snagov, una dintre cele mai cunoscute proprietăți asociate cu fostul lider comunist Nicolae Ceaușescu. Acest gest al lui Mocanu i-a adus multe critici în mediul online.
Dani Mocanu și-a apărat decizia printr-o postare pe Facebook, unde a explicat că a încheiat un contract cu administratorul Palatului Snagov, asigurându-și astfel dreptul legal de a folosi locația pentru scopurile videoclipului său. Manelistul a subliniat că materialele video realizate nu au caracter obscen, jignitor, vulgar, amenințător și nu sunt menite să provoace indignare sau să aducă atingere demnității și onoarei instituției.
În ciuda acestor asigurări, gestul lui Mocanu a atras critici din partea unor sectoare ale societății. Pe de altă parte, fanii artistului și apărătorii libertății de exprimare argumentează că Mocanu și-a exercitat dreptul la liberă exprimare într-un mod legal și că videoclipul este o formă de artă ce nu trebuie cenzurată.
Videoclipul poate fi vizionat AICI.
Citește și: Cătălin Măruță, pansament pentru sufletul Marei Bănică: Dezvăluiri senzaționale!
Ecaterina
21 martie 2024 at 6:17
N-am stat să vizionez videoclipul! Mi-a ajuns greața provocată de fotografia articolului! Cred că dețin complet alte puncte de vedere în ceea ce privește noțiunile de „artist”, „artă” și „libertate de exprimare”. Pe scara valorilor și mai ales a adevăratei culturi, România a coborât nepermis de mult în ultimul sfert de secol.