Într-o recentă apariție în podcastul „Super Oameni”, moderat de Alexandru Constantin, actorul Marius Manole a provocat un val de discuții prin declarațiile sale despre religie și comportamentul în locurile de cult. Prezent în spațiul public prin rolurile sale, Manole a adoptat un ton direct și neconvențional în discuțiile sale despre Biserică și credință.
Citește și: Actorul Marius Manole a uitat unde trebuia să ajungă și a cerut ajutorul urmăritorilor de pe Facebook
Marius Manole deschide controverse cu comentarii asupra Bisericii în podcastul „Super Oameni”
Manole nu s-a sfiit să critice comportamentul pe care îl observă în bisericile din România, afirmând: „Dumnezeu pentru mine nu e în Biserică. Eu merg la Biserică, dar nu pot să nu văd ce se întâmplă în jurul meu și cât de răi sunt oamenii. Nu pot să nu văd mama care își bate copilul în biserică. Deci chestia asta mă lasă rece, să merg la biserică să mă dau cu mir în loc de parfum.” Aceste declarații pot fi percepute ca o generalizare aspră, care riscă să ignore diversitatea experiențelor religioase ale altor persoane.
Răspunsul său la întrebarea despre ce ar trebui să credem, „În oameni”, simplifică complexitatea credinței multor indivizi și poate părea o evitare a discuțiilor mai profunde despre spiritualitate.
Pe lângă aceste subiecte, Manole a discutat și despre dorința sa de a depăși imaginea de „actor cunoscut”, exprimând o viziune idealistă despre viață și artă: „Nu vreau să mor ca fiind un actor cunoscut. Vreau să mă bucur de viață și, de curând, am redat vieții ce este al ei. Asta mi s-a întâmplat după pandemie. Vreau să mă bucur de o ieșire, de prieteni. Până acum, nu am pus niciun om deasupra actoriei.”
Citește și: Cătălin Botezatu a rupt tăcerea despre intimitățile avute cu Elena Ceaușescu: „A anunțat că mă dorește…”
Ediția podcastului „Super Oameni” cu Marius Manole a oferit, așadar, o perspectivă personală asupra unor teme de interes public, dar și un motiv de reflecție asupra modului în care personalitățile publice influențează discursul social.
Alin
30 august 2024 at 4:25
de ce e importantă părerea unui saltinbanc care caștigă bani din prompter? un mic tefelist de doi bani insetat de atenție, alt eșuat care-și face idoli după chipul și asemănarea lui, adică un zeu care sa-i dea lui ce are nevoie, un zeu pentru actorul narcisist, egoist, hedonist.