Connect with us

Hi, what are you looking for?

Meteo

Atenționare de Urgență: Caniculă extremă și furtuni violente lovesc România în minivacanța de Sfânta Maria!

Foto: pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru perioada minivacanței de Sfânta Maria, oferind detalii esențiale pentru întreaga țară. Conform meteorologilor, în timpul zilei se va instala canicula, însoțită de disconfort termic accentuat, însă seara și pe timpul nopții vor reveni furtunile puternice și vijeliile în anumite regiuni.

Citește și: O nouă tragedie zguduie stațiunea Mamaia: un copil de doar 2 ani a căzut în piscina exterioară a unui hotel

Miercuri și Joi, 14-15 August 2024 – Prognoza pentru Țară

În primele două zile ale minivacanței, canicula și disconfortul termic vor afecta sever regiunile Banat, Crișana, Oltenia, dar și anumite zone din Transilvania și Muntenia. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, ceea ce va intensifica senzația de disconfort. În alte regiuni ale țării, vremea va fi mult mai caldă decât media obișnuită pentru această perioadă, cu disconfort termic în creștere. Temperaturile maxime se vor situa între 27-28°C pe litoral și 38-39°C în Banat, sudul Crișanei, sudul și sud-vestul Olteniei, precum și în sud-vestul Munteniei.

Ziua, cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza și seara în vest, nord-vest și centru, unde sunt așteptate averse și descărcări electrice în zonele montane și submontane, în special în Carpații Occidentali și Meridionali. Izolat, sunt posibile cantități de apă mai însemnate și grindină. Pe timpul nopții, cerul se va însenina, iar vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări ușoare în sud-vest și sud-est, dar și în asociere cu ploile. Temperaturile minime vor varia între 11°C în depresiunile Carpaților Orientali și 26°C în Dealurile de Vest, caracterizând o noapte tropicală în anumite zone.

Prognoza pentru București – Miercuri și Joi

În Capitală, vremea va rămâne caniculară, cu disconfort termic accentuat și ITU peste 80 de unități. Ziua, cerul va fi variabil, însă seara și noaptea vor fi preponderent senine, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor atinge 35-37°C, iar cele minime vor fi cuprinse între 18-20°C.

Joi și Vineri, 15-16 August 2024 – Prognoza pentru Țară

Canicula și disconfortul termic vor persista în Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia și local în Transilvania, cu ITU peste 80 de unități. În restul țării, vremea va rămâne deosebit de caldă pentru această perioadă, iar disconfortul termic va continua să crească. Temperaturile maxime vor varia între 28-29°C pe litoral și 38-39°C în regiunile vestice și sud-vestice.

Dimineața și noaptea, cerul va fi mai mult senin, însă în a doua parte a zilei sunt așteptate înnorări accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în zonele montane și submontane, precum și pe arii restrânse în vestul țării. Ploile pot avea caracter torențial, cu cantități de apă însemnate izolat și condiții de grindină. Temperaturile minime vor varia între 11°C în depresiunile Carpaților Orientali și 26°C în Dealurile de Vest, caracterizând o noapte tropicală în aceste zone.

Prognoza pentru București – Joi și Vineri

În București, canicula și disconfortul termic se vor menține, cu temperaturi maxime de 36-37°C și minime de 20-21°C. Cerul va fi mai mult senin dimineața și noaptea, iar după-amiaza va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat.

Vineri și Sâmbătă, 16-17 August 2024 – Prognoza pentru Țară

Vremea va rămâne călduroasă, cu caniculă în orele amiezii în zonele de câmpie și de deal, unde disconfortul termic va fi ridicat. Temperaturile maxime se vor încadra între 29-39°C, cu cele mai ridicate valori în regiunile vestice și sud-vestice. Minimele vor oscila între 11-12°C în depresiunile Carpaților Orientali și 24-26°C în Dealurile de Vest.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara, când sunt așteptate averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în zonele montane, dar și pe arii restrânse în nord-estul, centrul și sud-vestul țării. Ploile vor avea caracter torențial, cu cantități de apă însemnate izolat și condiții de grindină și vijelii.

Prognoza pentru București – Vineri și Sâmbătă

În București, vremea va fi călduroasă, cu caniculă în orele amiezii și disconfort termic ridicat. Maximele vor ajunge în jurul valorii de 37°C, iar minimele vor fi între 18-20°C. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat.

Sâmbătă și Duminică, 17-18 August 2024 – Prognoza pentru Țară

Vremea se va menține călduroasă, caniculară în orele amiezii, în special în zonele de câmpie și de deal, cu disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28-38°C, iar cele minime între 11-12°C în depresiunile Carpaților Orientali și 24-25°C în Dealurile de Vest.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara, când sunt posibile averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în zonele montane, precum și pe arii restrânse în vestul, centrul și nordul țării.

Prognoza pentru București – Sâmbătă și Duminică

În București, vremea va rămâne călduroasă, cu caniculă în orele amiezii și disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime vor atinge 35-37°C, iar minimele vor fi între 17-19°C. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

Citește și: Un celebru restaurant din România arde ca o torță: au fost mobilizate 10 autospeciale de stingere

În concluzie, minivacanța de Sfânta Maria va aduce temperaturi extrem de ridicate și disconfort termic accentuat în majoritatea regiunilor țării, iar pe alocuri, vor fi înregistrate furtuni puternice și vijelii, în special în zonele montane și submontane.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ar putea interesa și:

Meteo

Administrația Națională de Meteorologie a emis, în cursul zilei de astăzi, o serie de avertizări meteo, vizând fenomene severe de precipitații abundente. Regiunile afectate...

Meteo

Climatologul Roxana Bojariu a avertizat recent asupra creșterii semnificative a frecvenței și intensității fenomenelor meteorologice extreme, cauzate de încălzirea globală. Într-o apariție la Realitatea...

Meteo

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de Cod Galben de furtuni pentru mai multe regiuni ale țării, aducând în prim-plan pericolul...

Meteo

Un ciclon puternic, care s-a format în zona Islandei, se află pe punctul de a influența semnificativ condițiile meteo din România, generând o serie...

Meteo

România va fi martora unor schimbări meteorologice semnificative în următoarele luni, conform previziunilor oferite de Accuweather, care indică o toamnă cu fluctuații majore de...

Meteo

Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Florinela Georgescu, a anunțat că ciclonul care a afectat în ultimele zile mai multe țări din Europa își...

Meteo

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă avertizare de Cod Galben pentru estul României, cu accent pe județele Galați și Tulcea, unde...

Meteo

După săptămâni întregi de secetă și temperaturi sufocante, România se confruntă acum cu o schimbare bruscă și extremă a vremii. Administrația Națională de Meteorologie...