Connect with us

Hi, what are you looking for?

Meteo

Avertizare ANM de inversiune termică în România: Furtuni violente și răcire bruscă a vremii începând din weekend

Foto: pixabay.com

Meteorologii de la ANM au emis o avertizare privind o schimbare semnificativă a vremii care va avea loc începând de vineri. În cursul acestei săptămâni, temperaturile vor rămâne ridicate, atingând valori caniculare, însă în weekend vor apărea furtuni puternice, însoțite de o scădere notabilă a temperaturilor.

Citește și: Tragedie în lumea medicală: A murit într-un accident cumplit László Szilágyi, doctorul sportivilor din Satu Mare!

Prognoză meteorologică pentru intervalul 31.07.2024 ora 21:00 – 01.08.2024 ora 09:00

În acest interval, cerul va fi variabil, în general senin în regiunile sudice. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperaturile minime se vor situa între 10 și 22 de grade, cu valori mai scăzute în zonele depresionare din estul Transilvaniei, unde se pot înregistra până la 4 grade.

Prognoză pentru București

Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab. Temperatura minimă va fi de 18…19 grade, iar în zonele periferice poate scădea până la 16 grade.

Prognoză meteorologică pentru intervalul 01.08.2024 ora 09:00 – 02.08.2024 ora 09:00

Vremea va fi călduroasă, cu caniculă în Banat, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea continentală. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge local pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și 37 de grade, iar cele minime între 12 și 23 de grade, mai scăzute în depresiunile Carpaților Orientali, până la 6 grade, și mai ridicate în Dealurile de Vest, până la 24 de grade. Cerul va fi în general senin, cu excepția nordului Carpaților Orientali și al Moldovei, unde temporar va fi noros și vor fi posibile averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în Dobrogea, nordul Moldovei și al Carpaților Orientali.

Prognoză pentru București

Vremea va fi caniculară, cu disconfort termic în creștere. Cerul va fi senin și vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade, iar minima de 16…19 grade.

Prognoză meteorologică pentru intervalul 02.08.2024 ora 09:00 – 03.08.2024 ora 09:00

Va continua canicula, cu disconfort termic ridicat și un indice temperatură-umezeală (ITU) de peste 80 de unități în Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală, jumătatea de sud a Moldovei, sud-estul Transilvaniei și izolat în restul țării. Temperaturile maxime vor varia între 29 și 39 de grade, iar cele minime între 14 și 24 de grade, mai scăzute în zonele depresionare din estul Transilvaniei, până la 8 grade. Cerul va fi variabil, cu perioade de înnorări accentuate, averse torențiale, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, în regiunile vestice, nordice, centrale și la munte. Izolat vor fi cantități de apă însemnate, vijelii și grindină.

Prognoză pentru București

Canicula se va menține, cu disconfort termic în creștere. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă va fi în jurul valorii de 38 de grade, iar minima între 18 și 20 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

Prognoză meteorologică pentru intervalul 03.08.2024 ora 09:00 – 04.08.2024 ora 09:00

Vremea va deveni instabilă în sud-vestul, centrul și nordul țării, local în est și izolat în rest, manifestându-se prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Pe arii restrânse vor fi cantități de apă însemnate, căderi de grindină și vijelii. Temperaturile maxime vor fi în scădere față de ziua anterioară, exceptând Muntenia, sudul și centrul Moldovei, precum și Dobrogea continentală, unde canicula și disconfortul termic ridicat se vor menține. Temperaturile maxime vor varia între 27 și 38 de grade, iar cele minime între 12 și 23 de grade.

Prognoză pentru București

Vremea va fi în continuare caniculară, cu disconfort termic ridicat. Temperatura maximă va fi de 37…39 de grade, iar cea minimă între 19 și 21 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și noaptea, când vor fi posibile averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Prognoză meteorologică pentru intervalul 04.08.2024 ora 09:00 – 05.08.2024 ora 09:00

Valorile de temperatură vor continua să scadă în cea mai mare parte a țării; maximele se vor încadra între 24 și 34 de grade, iar minimele între 9 și 20 de grade, ușor mai ridicate pe litoral. Cerul va fi variabil, cu înnorări, averse și descărcări electrice la munte, în centru, sud-est și izolat în rest. Vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în regiunile extracarpatice și pe crestele munților.

Prognoză pentru București

Temperaturile vor scădea față de ziua precedentă, cu maxima în jurul valorii de 32 de grade și minima între 16 și 19 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza și seara, când vor fi condiții pentru averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Tendința evoluției vremii pentru intervalul 05.08.2024 ora 09:00 – 08.08.2024 ora 09:00

Valorile termice vor avea variații de la o zi la alta, dar vremea va rămâne călduroasă pe arii relativ extinse, în special în vest și sud. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi mai ridicată în primele două zile, în nordul, centrul, estul și sud-estul țării.

Citește și: Profesorul de la liceul Sf. Sava, acuzat de viol, în comă după ce a înghițit 100 de pastile în tentativa de suicid

Tendința evoluției vremii pentru București

Temperaturile vor varia de la o zi la alta, dar vremea se va menține călduroasă. În primele două zile, pentru intervale scurte, vor fi posibile averse și descărcări electrice.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ar putea interesa și:

Actualitate

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o avertizare de călătorie pentru mai multe țări europene, după ce autoritățile locale au anunțat condiții meteorologice extreme,...

Actualitate

Iarna și-a făcut simțită prezența în România, aducând prima ninsoare din acest sezon în zonele montane frecventate de turiști. Stratul de zăpadă a atins...

Meteo

Administrația Națională de Meteorologie a emis, în cursul zilei de astăzi, o serie de avertizări meteo, vizând fenomene severe de precipitații abundente. Regiunile afectate...

Externe

Deșertul Sahara, cunoscut drept cel mai mare deșert fierbinte din lume, se confruntă cu ploi abundente, un fenomen neobișnuit pentru una dintre cele mai...

Politică

Mircea Geoană, candidat independent la alegerile prezidențiale din România, a subliniat recent că nu se opune dreptului femeii de a decide dacă dorește să...

Meteo

Climatologul Roxana Bojariu a avertizat recent asupra creșterii semnificative a frecvenței și intensității fenomenelor meteorologice extreme, cauzate de încălzirea globală. Într-o apariție la Realitatea...

Actualitate

Un cutremur cu magnitudinea de 3,3 a zguduit sâmbătă județul Buzău, în zona seismică Vrancea, la ora locală 18:06, conform datelor furnizate de Institutul...

Actualitate

Cerul României a fost din nou martorul unui spectacol astral rar, în momentul în care aurora boreală a strălucit în nuanțe delicate de violet...