Suspectul de 23 de ani este investigat pentru presupuse infracțiuni de viol și racolarea minorilor în scopuri sexuale, după un incident semnalat în Sectorul 4
Poliția Capitalei a intervenit într-un caz de abuz asupra unui minor, efectuând mai multe acțiuni legale împotriva presupusului agresor. Procedurile au fost inițiate după ce o femeie a sesizat la Secția 15 Poliție la data de 8 octombrie că fiica sa de 13 ani a fost victima unui abuz sexual. Conform mamei, fiica ei ar fi întâlnit un tânăr prin intermediul unei aplicații de dating, iar acesta ar fi întreținut raporturi sexuale cu minora prin constrângere fizică și morală în zilele de 30 septembrie și 1 octombrie, într-o boxă a unui bloc din Sectorul 4, București.
Cazul a fost preluat de Serviciul de Investigații Criminale – Sector 4. În urma cercetărilor, a fost identificat un suspect în vârstă de 23 de ani. Pe data de 20 octombrie 2023, polițiștii au pus în aplicare un mandat de percheziție domiciliară, iar suspectul a fost găsit și dus la audieri. Acesta a fost inițial reținut pentru 24 de ore, după care, instanța a dispus măsura arestului preventiv pentru o durată de 30 de zile.
Citește și: Un articol din 1990 pe care CTP l-ar dori dispărut din arhivele presei
Cercetările continuă sub coordonarea procurorului specializat în investigarea abuzurilor sexuale asupra minorilor, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, pentru săvârșirea infracțiunilor de racolarea minorilor în scopuri sexuale și viol. Acțiunea a implicat și sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și al specialistului IT din cadrul Parchetului de lângă Curtea de Apel București.
În contextul acestui caz, Poliția Capitalei și procurorii specializați reamintesc importanța raportării oricăror abuzuri și recomandă precauție în fața pericolelor online. Ei subliniază că infractorii pot fi motivați de interese sexuale sau economice și pot încerca să obțină materiale compromițătoare sau întâlniri în persoană. Recomandările autorităților sunt clare: „nu plătiți și nu vă fie rușine să raportați fapta”. Victimele sunt sfătuite să nu trimită alte materiale, să nu plătească, să ceară ajutor, să păstreze dovezile, să oprească comunicarea cu agresorii și să raporteze evenimentele la autorități.
Citește și: Focul Apocalipsei / Pr. Dan Damaschin: „Trebuie să fim curați înaintea lui Dumnezeu“