Scandalul legat de candidatura Dianei Șoșoacă la președinție a escaladat, după ce Amalia Bellantoni, fosta colaboratoare și colegă de partid în cadrul S.O.S., a depus luni o reclamație la Biroul Electoral Central (BEC), contestând înscrierea europarlamentarei în cursa pentru Cotroceni. Bellantoni a susținut că documentele prezentate pentru această candidatură nu sunt valide și că nu reflectă realitatea actuală din partid, aducând ca exemplu faptul că Dumitru Silvestru Șoșoacă figurează în continuare într-o funcție de conducere, deși ar fi fost destituit.
Diana Șoșoacă contestată de fosta colegă Amalia Bellantoni: acuzații grave privind semnături false și excluderi abuzive din partid
Bellantoni a prezentat jurnaliștilor mai multe documente, subliniind că ele reprezintă majoritatea foștilor membri de partid care, conform declarațiilor sale, ar fi fost excluși „abuziv” de Diana Șoșoacă. În acest context, ea a acuzat-o pe actuala europarlamentară că a manipulat situația internă pentru a-și menține controlul asupra formațiunii.
În plângerea depusă, Bellantoni a subliniat că „am un memoriu și o contestație pe care le vom prezenta BEC, prin care contestăm listele de semnături care vor fi depuse pentru candidatura Danei Șoșoacă, pentru că circa 80 sunt strânse ÎN FALS, adică sunt copii xerox care au fost aduse. Este opinia mea pentru că, în momentul de față, partidul SOS nu mai are niciun fel de membru activ, toți au fost destituiți. Chiar și consilierii aleși pe listele partidului SOS au fost înlăturați din funcții numai ca Diana Șoșoacă să vândă locurile care au avut succes pe alegerile locale pentru parlamentare. Au fost depuse multe plângeri la DNA, la DIICOT, la anti-fraudă și la AEP”.
Bellantoni a continuat, acuzând-o pe Șoșoacă că nu a actualizat documentele interne ale partidului, iar „Dumitru Silvestru Șoșoacă apare în continuare ca prim-vicepreședinte al partidului, în ciuda scandalului mediatizat de toată lumea că el a fost destituit din funcție. De asemenea, ANAF a închis toate conturile partidului S.O.S.”
Aceste acuzații, care implică semnături false și manipulări interne, ar putea pune sub semnul întrebării legitimitatea candidaturii Dianei Șoșoacă, mai ales în contextul în care Bellantoni a afirmat că a depus plângeri la mai multe instituții pentru a clarifica situația. Totodată, problemele juridice cu care se confruntă formațiunea și disputele interne sugerează că șansele candidaturii sale la președinție ar putea fi compromise.