Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Canicula a mai luat o viață în București: Bărbat decedat, cu o temperatură corporală de 42 de grade Celsius

Imagine cu rol ilustrativ / Foto: adevarul.ro

București, 19 iulie 2024 – Canicula face ravagii în România, provocând o nouă tragedie. Un bărbat de 60 de ani din București a fost internat la spitalul Bagdasar-Arseni cu o temperatură corporală alarmantă de 42 de grade Celsius și, din păcate, nu a supraviețuit.

Citește și: Bucureștiul se sufocă: Poluare de două ori mai mare decât vara trecută din cauza unei situații atmosferice

Potrivit Digi24, incidentul s-a petrecut miercuri seara, când bărbatul a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului. În jurul orei 16:00, el a fost intubat și ventilat mecanic, dar eforturile medicilor de a-i salva viața au fost în zadar. În ciuda intervențiilor, organismul său nu a reușit să reziste temperaturii extreme.

Ministerul Sănătății emite recomandări pentru populație

În contextul temperaturilor extreme care afectează România, Ministerul Sănătății a emis o serie de recomandări pentru a ajuta populația să facă față caniculei:

  1. Evitați expunerea prelungită la soare între orele 11:00-18:00.
  2. Reglați aparatele de aer condiționat astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală. Ventilatoarele nu trebuie utilizate dacă temperatura aerului depășește 32 de grade Celsius.
  3. Dacă nu aveți aer condiționat, petreceți 2-3 ore zilnic în spații cu aer condiționat, cum ar fi magazine, spații publice sau cinematografe.
  4. Faceți dușuri călduțe pe parcursul zilei, fără a vă șterge de apă.
  5. Purtați pălării de soare, haine lejere și largi, din fibre naturale, de culori deschise.
  6. Consumați zilnic cel puțin 1,5-2 litri de lichide, fără a aștepta să apară senzația de sete. În perioadele de caniculă, se recomandă consumul unui pahar de apă la fiecare 15-20 de minute.
  7. Evitați consumul de alcool (inclusiv bere sau vin), deoarece favorizează deshidratarea și diminuează capacitatea organismului de a lupta împotriva căldurii.
  8. Evitați băuturile cu conținut ridicat de cofeină (cafea, ceai, cola) sau zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice.
  9. Consumați fructe și legume proaspete, precum pepene galben sau roșu, prune, castraveți și roșii, care conțin o mare cantitate de apă.
  10. O doză de iaurt produce aceeași hidratare ca un pahar de apă.
  11. Evitați activitățile în exterior care necesită un consum mare de energie.
  12. Aveți grijă de persoanele dependente de voi (copii, vârstnici, persoane cu dizabilități), oferindu-le în mod regulat lichide, chiar dacă nu vi le solicită.
  13. Păstrați contactul permanent cu vecinii, rudele și cunoștințele în vârstă sau cu dizabilități. Interesați-vă de starea lor de sănătate!

Citește și: Canicula a făcut prăpăd în Arad: câți oameni au murit într-o săptămână?

Aceste măsuri sunt esențiale pentru a preveni alte tragedii cauzate de caniculă și pentru a proteja sănătatea publicului în aceste zile fierbinți. Respectarea acestor recomandări poate face diferența între viață și moarte în condițiile extreme de temperatură cu care ne confruntăm.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ar putea interesa și:

Actualitate

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Mehedinți este în doliu, după ce Silviu Năstăsie, un agent șef principal în cadrul Serviciului de Investigații Criminale, și-a...

Actualitate

Marți după-amiază, pe Drumul Național E85, în județul Vrancea, un accident mortal a cutremurat comunitatea. Un bărbat din Mărășești, care devenise ținta unei anchete...

Actualitate

Un tânăr din Ieud, județul Maramureș, a fost rănit marți seară după ce a fost atacat de o ursoaică cu pui, într-o zonă greu...

Actualitate

Marți seara, în jurul orei 20:20, două adolescente au fost grav rănite într-un accident rutier petrecut pe Șoseaua Colentina din București. Incidentul a avut...

Meteo

Într-un context global marcat de schimbări climatice accentuate, meteorologii din România au emis un avertisment alarmant: luna septembrie devine a patra lună de vară....

Actualitate

Noaptea de luni spre marți a fost marcată de o tragedie pe Drumul Național 6 (DN 6), la ieșirea din cartierul Gura Văii, în...

Magazin

O echipă de arheologi din cadrul Muzeului Municipiului București a realizat o descoperire remarcabilă în curtea Bisericii Izvorul Tămăduirii „Mavrogheni”, situată în apropiere de...

Actualitate

Duminică, 1 septembrie 2024, un echipaj al Poliției Locale Sector 4 a fost ținta unui atac violent în timp ce își desfășura activitatea pe...