Într-o situație halucinantă care pare desprinsă dintr-un film cu scenariu incredibil, o femeie din București, Maria, în vârstă de 65 de ani, s-a trezit cu apartamentul ocupat ilegal de o familie necunoscută formată dintr-o mamă și șase copii. Incidentul s-a petrecut în apartamentul său din sectorul 5 al Capitalei, pe care îl vizita periodic pentru a se asigura că este în ordine, în special în perioadele în care fiul său, care locuiește în străinătate, nu se află acasă, relatează digi24.ro.
Pensionară din București, Nevoită să-și Vândă Apartamentul După Ce-l Găsește Ocupat Ilegal de o Familie cu Șase Copii
Când Maria a încercat să deschidă ușa, a constatat cu stupoare că încuietoarea fusese schimbată. Mai mult, odată ce a reușit să intre în contact cu noii „locatari”, aceștia au pretins că au închiriat locuința de la o persoană pe care Maria nici măcar nu o cunoștea, afirmând că „nu se închiriază cu contract în ghetou”. Situația a devenit și mai tensionată când femeia aflată în apartamentul ei a respins orice tentativă de dialog, sfidând-o pe proprietara de drept să apeleze la un executor judecătoresc pentru a-i evacua.
Citește și: Descoperire macabră în Timișoara: Femeie de 38 de ani, găsită moartă în locuință
Alertată de situația incredibilă, poliția s-a deplasat la fața locului pentru a efectua cercetările necesare, dar datorită legislației în vigoare, nu a putut interveni pentru evacuarea imediată a ocupanților ilegali. Potrivit legii, evacuarea unor persoane dintr-un imobil poate fi făcută doar în urma obținerii unui ordin judecătoresc, un proces care poate dura luni de zile, după cum explică Cristian Ene, un avocat consultat în legătură cu acest caz.
Citește și: Tragedie rutieră în Moinești: Șase răniți după coliziunea a patru autoturisme pe strada Lunca
În fața acestei situații fără precedent și a complexității procesului legal de evacuare, Maria a luat decizia drastică de a-și vinde apartamentul, dar numai după rezolvarea situației actuale și evacuarea ocupanților ilegali. Această întâmplare subliniază vulnerabilitățile legislației în fața unor astfel de cazuri de ocupare ilegală și ridică întrebări serioase referitoare la protecția drepturilor proprietarilor. În același timp, deschide discuții pe tema necesității unor reglementări mai stricte sau a unor proceduri juridice accelerate pentru a evita astfel de situații în viitor.