O dramă cutremurătoare a avut loc în Spitalul Județean Bacău, unde o femeie de 38 de ani, aflată în patru luni de sarcină, a pierit în condiții misterioase la doar 24 de ore după ce a fost internată. Cazul aduce aminte de alte incidente similare, printre care și cel al tinerei Alexandra Ivanov, care și-a pierdut viața în circumstanțe similare la maternitatea din Botoșani. Familia femeii acuză personalul medical de neglijență și susține că aceasta a fost lăsată să sufere timp de 12 ore înainte de a fi luată în serios, conform Realitatea PLUS.
Moartea unei tinere gravide: Acuzații de neglijență medicală la Spitalul Județean Bacău
Potrivit informațiilor furnizate de familie, femeia s-a prezentat la spital cu simptome alarmante, printre care dureri abdominale severe, febră, frisoane și dureri de cap. Deși investigațiile medicale au relevat că sarcina se oprise din evoluție, personalul medical nu a intervenit imediat, lăsând-o pe pacientă să sufere, conform marturiilor rudelor sale.
În ciuda gravității situației, abia după mai mult de 12 ore de la internare, femeia a fost dusă în sala de operație. Din nefericire, starea ei se înrăutățise deja considerabil, iar în momentul intervenției, era prea târziu. A urmat un al doilea stop cardiorespirator în timpul șederii sale la Terapie Intensivă, care a dus la decesul său și al fătului.
Citește și: Guvernul anunță mini-vacanță extinsă în 2024: Vești surprinzătoare pentru angajații din România
Soțul femeii a făcut declarații tulburătoare, susținând că medicii ignorau plângerile soției sale și că aceasta era într-un permanent disconfort, dar nu primea îngrijirea corespunzătoare. Potrivit acestuia, cadrele medicale au catalogat starea de sănătate a soției sale drept o problemă psihică, ignorând semnalele evidente ale unui pericol iminent.
Declarațiile soțului tinerei decedate:
Mi-a comunicat Maria că din trei medici, ea spunea că are o problemă, o doare abdomenul și trei medici au spus că are o cădere psihică. Din păcate, Maria a murit. Cel puțin medicul care a fost de gardă la secția chirurgie ATI, care a fost medic de gardă în noaptea aia, mi-a dat niște explicații, care, în momentul ăla, mai tare m-au băgat în ceață, nu era nimic concret, foloseau doar termeni medicali. Chiar nu puteam să stau să caut pe Google fiecare cuvânt. Doctorul care a operat-o de parascopie, care a luat decizia să o opereze, acuza inclusiv că ar fi fost ceva patologic și că biologia nu o putem controla noi.
Familia femeii, consternată de pierderea tragică, a luat măsuri legale. Au depus plângeri la Poliție, Colegiul Medicilor și Ministerul Sănătății, cerând o investigație riguroasă pentru a determina dacă medicii au acționat corespunzător pentru a-i salva viața. În paralel, unitatea medicală a inițiat propria anchetă internă, iar autoritățile au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.
Citește și: Panică mare în Caraș-Severin: Un autocar plin cu copii a luat foc în mers, în Moldova Nouă!
Această tragedie pune sub lumina reflectoarelor întrebări serioase cu privire la calitatea îngrijirii medicale și la posibilele deficiențe în sistemul de sănătate. Este esențial ca autoritățile să investigheze cu atenție acest caz și să se asigure că toate persoanele implicate în îngrijirea pacientului au acționat în conformitate cu standardele medicale și etice. Tragedii similare nu ar trebui să se mai repete, iar justiția trebuie să ofere răspunsuri și să asigure că vinovații sunt trași la răspundere.
Ecaterina
2 aprilie 2024 at 16:25
„Parascopie”? Ce-i aia parascopie?! – „Doctorul care a operat-o de parascopie”… O fi vrut să spună paracolie? Sau s-a folosit chirurgia laparoscopică?
În fine, nu m-agăț de amănunte, ci altceva mi-atrage atenția în cadrul acestui eveniment tragic: faptul că familia a lăsat-o – da! pur și simplu a lăsat-o! – să urle mai mult de 12 ore de durere, menținând-o în același spital. Dacă tu, familie, observi clar și fără dubiu că NU i se acordă îngrijirile necesare, atunci, de ce Dumnezeu insiști s-o ții pe un pat de spital? De ce nu o externezi pe proprie răspundere, ca apoi s-o transferi la o altă instituție medicală? În astfel de situații lupți, nu stai și privești ca vițelul la poarta nouă! Trist!
Dumnezeu s-o odihnească de-a dreapta Sa!
Daniela Titaru
3 aprilie 2024 at 11:34
La Bacau, alta unitate de primiri urgente și mai ales cu sectie maternitate-ginecologie nu este. Au constatat la internare ca sarcina era oprita din evolutie..Sa pleci cel puțin 120 km pana la Iași, pe cont propriu, fara salvare/smurd/elicopter si tot ce mai are SJU Bacau, în condițiile în care pacienta era la urgente ar fi fost riscant. Cine se aștepta ca un medic dintr-un spital de urgenta, care constatata oprirea din evolutie a unei sarcini să nu intervină?
Ecaterina
4 aprilie 2024 at 6:31
Doamnă, de acord cu dumneavoastră! Nu știu câte unități spitalicești sunt prin Bacău și câte dețin secții de maternitate. Nu locuiesc acolo și nici nu sunt din zonă. Dar dacă soțul ar fi fost dispus să solicite un echipaj de poliție care să-i asigure escortarea propriului autoturism până la Iași, cu siguranță, cei 120 de km n-ar fi fost parcurși în cele 12 ore cât a mai avut de trăit tânăra respectivă „uitată” pe la UPU. Concluzia? Mariei îi creșteau șansele de supraviețuire dacă partenerul de viață ar fi fost mai… „dezghețat”! Timpul pierdut cu explicații inutile oferite unor medici nu doar TOTAL neprofesioniști, dar și obtuzi, ar fi fost utilizat în favoarea ei.
Practic, din punctul meu de vedere, femeia a murit cu zile. Desigur, principalii vinovați sunt doctorii, dar și familia a contribuit suficient la un asemenea deznodământ.
Pingback: Cazul Alexandra se repetă | O altă tânără însărcinată a fost lăsată să moară, fiind acuzată de medici că are probleme închipuite | R3media