Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sport

Cornel Dinu, în spital după ce a amețit și a căzut: „Mi-am spart capul ieri, sângele a țâșnit ca pe front”

Foto: orangesport.ro

Cornel Dinu, unul dintre cei mai emblemați jucători și antrenori din istoria fotbalului românesc, traversează o perioadă dificilă din punct de vedere medical. În luna aprilie, Dinu a fost internat la Spitalul de Urgență Floreasca pentru o intervenție la picior, dar din cauza infectării cu COVID-19, operația a fost amânată. La câteva luni distanță, acesta a ajuns din nou în spital, însă medicii de la Spitalul Elias au precizat că nu este vorba despre o urgență, ci despre investigații de rutină pentru afecțiuni cronice.

Citește și: Atac de cord la doar 19 ani! Undă de șoc în lumea culturismului după moartea unui tânăr campion: „Încă nu-mi vine să cred că asta i s-a întâmplat”

„Nu este vorba de nimic grav”, au declarat reprezentanții spitalului, subliniind că fostul mare fotbalist nu se află într-o situație critică, ci urmează un tratament pentru afecțiuni mai vechi.

Cu toate acestea, Cornel Dinu a dezvăluit, într-un interviu acordat pentru fanatik.ro de pe patul de spital, că ultimele zile au fost extrem de dificile. În vârstă de 76 de ani, Dinu a povestit că s-a simțit rău și a suferit o căzătură gravă, în urma căreia s-a lovit cu capul de un televizor.

„Bătrânețe, haine grele… Nimeni nu scapă de asta”, a spus Dinu, descriind suferințele prin care trece. „Ultimele patru zile nu m-am putut da jos din pat. Am căzut de mai multe ori, am amețit, am dărâmat un fotoliu, un scrin, televizorul… Mi-am spart capul ieri, sângele a țâșnit ca pe front.”

Dinu a subliniat că picioarele sale, odată cele care l-au ajutat să strălucească pe terenul de fotbal, îi provoacă acum mari dureri. Doctorii i-au recomandat o intervenție chirurgicală pentru tratarea coxartrozei, o afecțiune degenerativă a articulației șoldului, însă planurile au fost date peste cap din cauza infectării cu COVID-19.

„Mi-au luat picioarele aceste amețeli”, a adăugat el, subliniind că doctorul Băltățeanu, un vechi prieten, are acum grijă de el la spital. „Urâtă tare-i bătrânețea”, a încheiat Dinu cu amărăciune.

Diagnosticul și problemele medicale

Cornel Dinu a fost diagnosticat cu coxartroză, o boală care afectează articulația șoldului, cauzând dureri severe și dificultăți de mișcare. Deși inițial a reușit să își amelioreze simptomele cu ajutorul infiltrațiilor timp de zece ani, situația s-a agravat, iar operația a devenit inevitabilă. Însă, infectarea cu COVID-19 a amânat procedura, complicându-i și mai mult starea de sănătate.

„Nu mai sunt ce am fost”, a recunoscut Dinu. „M-a ținut 10 ani cu infiltrațiile, dar acum nu mai funcționează. Vai de capul meu…”

Această deteriorare a sănătății sale vine într-o perioadă în care Dinu continuă să fie o voce importantă în lumea fotbalului, fiind cunoscut pentru analizele sale precise și opiniile puternice. Totuși, aceste provocări fizice i-au afectat grav calitatea vieții, oferind o imagine tristă asupra luptei sale cu bătrânețea.

Citește și: Larisa Iordache a dat vestea cea mare: va deveni mamă pentru prima oară! „Ne simţim binecuvântaţi că ne-ai ales ca părinţi”

Cornel Dinu, un simbol al fotbalului românesc, luptă acum cu cele mai dificile provocări din viața sa, dar rămâne încrezător în prietenii săi și în îngrijirea medicală de care beneficiază.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ar putea interesa și:

Sport

Fotbalul românesc a fost zguduit de vestea dispariției lui Gigi Mulțescu, o personalitate marcantă, recunoscută pentru contribuțiile sale remarcabile la clubul Dinamo București. Mulțescu,...

Actualitate

Moartea părintelui Ioan Alupoaiei, preot al Bisericii Izvorul Tămăduirii din Botoșani, a stârnit un val de reacții contradictorii în spațiul public. După ce, inițial,...

Sport

După o absență îndelungată de aproape patru decenii de la conducerea naționalei de fotbal a României, Mircea Lucescu s-a întors într-o postură esențială, dar...

Actualitate

Un incendiu a cuprins marți Spitalul Penitenciar Poarta Albă, ceea ce a determinat autoritățile să pună în aplicare Planul Roșu de Intervenție, o măsură...

Actualitate

Sâmbătă, în localitatea Todireni din Botoșani, o fetiță în vârstă de 11 ani a suferit un accident sever, pierzând controlul asupra trotinetei și căzând...

Actualitate

Un val de tristețe și durere a cuprins lumea presei din România odată cu anunțul dispariției premature a jurnalistului Alexandru Moraru, o figură emblematică...

Actualitate

Alfred Bulai, fost profesor la Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), a fost transportat de urgență la spital vineri, 6 septembrie, după...

Social

Elena Merișoreanu, una dintre cele mai apreciate cântărețe de muzică populară din România, a fost diagnosticată cu Covid-19, după ce inițial a crezut că...