Într-o lume unde tot mai mulți oameni caută alternative sănătoase și sustenabile la mesele tradiționale, rețeta de chifteluțe de post vine ca o răspuns delicios și nutritiv. Această rețetă, perfectă pentru patru porții, combină ingrediente proaspete și accesibile, precum fasolea uscată, vinete, ceapă, cartofi, ciuperci și morcovi, împreună cu o doză generoasă de verdețuri aromatice. Nu numai că aceste chifteluțe sunt o alegere excelentă pentru cei care respectă postul sau urmează o dietă vegetariană/vegană, dar ele oferă și o sursă bogată de fibre și proteine vegetale. Gătite până la perfecțiune până capătă o culoare aurie, aceste delicatese sunt ideale servite cu pâine proaspătă și o salată verde crocantă. Iată cum puteți aduce un twist sățios și sănătos la masa de post!
Citește și: Cătălin Botezatu aplaudă viziunea ÎPS Teodosie legată de barbă: „Reprezintă semn de masculinitate”
Chiftelute de post (4 portii)
Ingrediente:
- 40 g fasole uscata, o vanata, 2 cepe, 3 cartofi, 40 g ciuperci, 3 morcovi, 80 ml ulei, o legatura de marar, o legatura de partunjel, sare, piper.
Mod de preparare:
- Fasolea se fierbe in mai multe randuri de apa, apoi se scurge. Se da prin masina de tocat impreuna cu celelalte legume (spalate si curatite in prealabil) si cu verdeata. Se condimenteaza dupa gust su sare si piper. Din pasta de fasole se modeleaza chiftelutele care se prajesc in ulei pana devin aurii. Se servesc cu paine si salata verde.
Citește și: Savarine delicioase de post – Rețeta preferată în Postul Crăciunului într-o variantă unică!