Când s-a atras atenția că Untold nu este tocmai un model de folos, sănătos pentru tineri, s-au umplut paginile ziarelor, rețelelor sociale și studiourile TV cu apărători din oficiu ai „libertății de exprimare a tinerilor”, socotind și etichetându-i pe cei care susțineau idea de control a ce se intampla acolo drept oameni care vor „cenzură”, „limitarea dreptului la liberă exprimare al artiștilor”, având „mentalități învechite”, ba chiar „comuniste”.
Cele mai influente figuri din marile televiziuni, politicieni de top, influenceri din online și multe vedete au promovat „Untold”, s-au filmat și s-au pozat la festivalul pe care îl considerau și il promovau drept „sigur”, la fel cum promovaseră și „vaccinul sigur și eficient”.
Numai că, așa cum s-a arătat de către cei de la AntiDrog și de opinia publică care nu mai crede ce tot vede la televizor și nici tot ce citește în online, „Untold” numai siguranță nu oferea copiilor și tinerilor ai căror părinți plăteau bilete de sute de euro pentru ca și spectatorii minori să poată țipa „genialele” versuri ale lui Gheboasă, să se îmbete sau să se drogheze într-un cadru organizat și binecuvântat de către autorități.
Citește și: Diana-Maria Brăgaru: ”Ortodoxii” te drăcuiesc plini de smerenie. Au fir direct cu Dumnezeu
Se știa cât de ușor era pentru orice participant la marele festival să tragă adânc în plămâni niște „iarbă” sau să înghită niște „cristal” ori alte substanțe halucinogene dubioase, strecurate pe sub mâini de către dealerii pe care echipele de la AntiDrog nu mai pridideau să îi ridice, ele având oricum un efectiv mult prea mic pentru ce se întâmpla acolo.
Așadar Untold doar sigur nu a fost vreodată, iar în privința „eficienței” sale asupra unor minți încă în formare, se putea observa cu ochiul liber și calitatea actului artistic, și cât de mult i s-a ridicat nivelul cultural tinerei generații participante.
În asemenea condiții, faptul că acum se desfășoară o anchetă cu privire la o agresiune sexuală sesizată Poliției de doi minori, întreprinsă de către poatronul Untold, nu a produs niciun fel de emoție celor care reclamăseră de atâtea ori caracterul general al „manifestării artistice internaționale”.
Așadar, nici pentru mine nu a fost nicio surpriză că există suspiciunea că Bogdan Buta, patronul Untold, nu pare să fie tocmai o ușă de Biserică.
Deși, dat fiind mediul în care își desfășoară activitatea, mă așteptam mai curând la un scandal legat de consum sau trafic de droguri de mare risc mai curând decât unul de agresiune sexuală asupra unor minori, chit că se pare că în final încadrarea juridică va fi cea de act sexual cu minori.
Mă miră foarte mult că, dacă e adevărat, Bogdan Buta a apelat la aplicații de „dating” (in realitate aplicații prin care se găsesc preponderent parteneri de sex decât de viață).
În condițiile în care avem activiști LGBTQAI care spun deschis, în gura mare, fără nicio perdea și fără frică de lege că trăiesc din prostituție, cum este persoana trans care nu și-a facut încă operația de schimbare de sex și a făcut declarații și privind tipurile de acte sexuale pe care le practică, nelipsind nimic din „meniul de bază” – cum de un bărbat ca Bogdan Buță nu a apelat la serviciile unei persoane profesioniste rămâne un mare semn de întrebare.
Ipoteza că Bogdan Buta ar fi putut fi indus în eroare de aspectul fizic al victimelor nu poate fi exclusă: copiii noștri încep să arate că niște adulți foarte timpuriu. Însă chiar și așa se poate vedea cât sunt de tineri. Iar cei care preferă sexul cu tineri știu foarte bine acest lucru – unul dintre primele lucruri pe care le fac este să verifice vârsta partenerului cu care vor să mototolească niște cearșafuri. În plus, aplicația folosită în procesul de găsire de parteneri de „distracție” arată clar vârsta utilizatorilor. Așadar este greu de înțeles de ce o persoana cu atătia bani și notorietate ca Buta a ales să procedeze așa.
Un alt aspect care este cel puțin curios este de ce cei doi minori care au depus plângere la Poliție au așteptat mai bine de doi ani pentru a reclama faptul că au fost, după declarațiile lor, drogați și agresați sexual.
Citește și: Diana-Maria Brăgaru: Hristos, ”creatorul comunismului”
Povestea este, cel puțin în acest moment, extrem de ciudată. Până acum nu a existat nicio informație în spațiul public asupra orientarii sexuale a patronului Untold, care să îl plaseze sub umbrela LGBTQAi. Iar un om de calibrul lui Buta, implicat de atâția ani în industria showbiz nu ar avea niciun motiv să nu își declare homosexualitatea sau bisexualitatea.
Cazul în sine ridică multe semne de întrebare. Dacă printscreenurile cu discuțiile dintre reclamanți și reclamat sunt reale, acest lucru ar arăta că nu a ieșit fum fără foc și că ceva nu tocmai legal și nu tocmai moral s-a întâmplat între cei trei.
În final, dacă patronul Untold este homosexual și pedofil rămâne o întrebare la care doar Justiția va trebui să răspundă.