O comparație a ce însemnau acum jumătate de secol cuvinte precum etică, morală, bine, rău, toxic, principii ori tabu cu sensul care li s-a atribuit în prezent va duce la o singură concluzie – astăzi totul e cu fundul în sus. Și la propriu, și la figurat.
Cuvintelor li s-a înlocuit sensul inițial și le-a fost atribuit unul nou, care să se conformeze doctrinei corectitudinii politice. Urmarea acestei rocade frizează ridicolul. Pentru că putem redenumi ceapa și să o decretăm ciocolată, însă o dată pusă în frișcă, ce vom obține nu va fi un ganache, ci doar ceapă cu frișcă.
Dar haideți să aruncăm o privire în istorie pentru a vedea cum a început totul și unde va duce…
Punerea în practică a ideilor marxiste de creare a omului nou a început cu reprogramarea neurolingvistică a maselor în Rusia bolșevică.
Inocularea doctrinei, inițial propagată în numele binelui majorității și în spiritul unui altruism menit să îl înalțe pe om a ajuns apoi să fie impusă. Sub amenințarea privațiunilor de toate felurile și cu pistolul la tâmplă, a dat rezultate destul de repede. Copiii au început să își toarne părinții, frații au început să se toarne unul pe altul, prietenii depuneau mărturii în fața reprezentanților partidului pentru a se înfunda reciproc. Delațiunea a devenit mijlocul prin care orice japiță își putea elimina, la propriu, competitorii, dușmanii reali sau închipuiți. Lucrurile nu s-au oprit însă aici. O parte importantă a maselor, alcătuită din oameni mai slabi de înger și mai puțin dotați și educați și-au însușit preceptele noii filosofii sociale și le-au transformat într-un soi de religie. Au ajuns, de la statutul de executanți cuminți la cel de promotori ai marxismului, oameni care nu se sfiau să acționeze violent pentru a impune și răzvrătiților noul lor „adevăr”. Așa au devenit turnători și călăi nu pentru a obține foloase personale, ci din convingere. Acesta a fost momentul-cheie, când s-a instaurat cu adevărat bolșevismul, urmat de comunism. Statul nu a mai avut nevoie de un aparat enorm de represiune format din mercenari ideologici, pentru că o pătură socială care făcea aceleași lucruri gratis deja luase ființă.
Modelul a fost preluat, implementat și utilizat în toate țările blocului estic, fără excepție.
Spălarea creierelor a fost atât de puternică, încât și astăzi urmașii acelui segment din populație alcătuiește ceea ce numim „nostalgicii comunismului”. Cei care oftează și preamăresc și astăzi colhozul, CAP-ul, cei cărora le este dor de ședințele de partid, cei care salivează la amintirea micilor cu muștar de 1 Mai sunt urmașii genetici și ideologici ai subiecților reprogramării neurolingvistice inițiate de bolșevici și comuniști.
O dată cu prăbușirea blocului estic, societatea capitalistă și-a dat seama că poate folosi același sistem pentru a-și maximaliza profiturile. Așa s-a născut consumerismul. Populațiilor le-a fost indusă ideea că fericirea și realizarea personală se pot face prin cumpărarea de bunuri și servicii. Tehnicile NLP aplicate la scară largă au dus la un nou brain-washing colectiv. Nu trebuie să mă credeți pe cuvânt, trebuie doar să vă gândiți la ce înseamnă pentru voi un „om realizat”. Vă veți da seama că primele lucruri pe care le veți spune pentru a descrie o persoană de succes vor fi: „are casă și mașină, are haine scumpe, poartă bijuterii de valoare etc”.
Nu veți spune nici că este inteligent, nici că e înduhovnicit, nici că este un om treaz, nici că este deștept, nici că este un om cult, nici că este un om citit, nici că este înțelept, nici că este un om bun. Nu.
Este firesc să se întâmple așa pentru că toți am fost subiecții reprogramării pe scară largă. Fără măcar să ne dăm seama ce ni se întâmplă.
Cum natura umană este prin definiție una veșnic nemulțumită și veșnic nesatulă, insațiabilitatea coroborată cu o altă slăbiciune, mândria personală care se traduce și în dorința de a fi mai cu moț, ne face cobaii perfecți pentru noile idei care ni s-au inserat treptat în ultimii 50 de ani atât în subconștientul colectiv, cât și la nivel personal.
Chiar dacă suntem încă în faza în care mercenarii pseudo-neo-marxismului actual (pentru că este vorba despre o formă de plutocrație care doar se folosește de unele idei marxiste) sunt încă pe ștate de plată – a se vedea ONG-urile și asociațiile sponsorizate din afară, dar și interfețe precum Andrei Caramitru, Dana Hering, Oana Dimofte, Lucian Mândruță și alții – în prezent se coagulează deja pătura credincioșilor întru progresism.
Urmând-și apostolii întru Zeul Progresismului sunt din ce în ce mai vizibili și mai gălăgioși oameni care refuză educația religioasă, refuză icoanele în școli, refuză naționalismul, refuză logica, refuză gândirea personală, refuză dreptul la exprimare a ideilor, a convingerilor personale garantate de Constituție. I-am văzut cu toții în PlanDemonium (făcând muncă de agitatori gratis, înfierând nevaccinații, plângându-se de nepurtătorii de mască, cerând lipsirea lor de drepturi și libertăți fundamentale, ostracizându-i la propriu, deschis), participând la parade colorate împreună cu copiii lor, protestând împotriva încălzirii globale, susținând Ucraina și așa mai departe.
Acest proces va continua atâta timp cât nu ne vom opune noii ideologii plutocrate, menite să îl rupă pe om de însăși esența lui dumnezeiască, de Dumnezeu și de tot ce înseamnă El: Calea, Adevărul și Viața. Și de tot ce derivă: bun-simț, educație, dragoste de semeni, generozitate, respect, decență, bună-cuviință, moralitate.
Manipularea și NLP (programare neurolingvistică) Manipularea, înșelăciunea țintită și NLP (programarea neuro-lingvistică) sunt cele mai răspândite metode de control al minții din lume, folosite de toată lumea, de la cei care apelează la vânzări la politicieni la experti în mass-media. În afară de trucuri și strategii, este util să înțelegem clar ce sunt procesele relaționale care pot transforma o relație normală într-una dinamică, manipulativă, de o eficacitate extremă. Manipularea este definită ca „a avea control asupra celorlalți, având capacitatea de a-și influența comportamentul (emoțiile) și acțiunile lor, astfel încât lucrurile să poată merge în favoarea manipulatorului” și „de a controla sau de a juca prin mijloace ingenioase, inechitabile. sau insidioase, în special față de propria persoană. propriul avantaj”. Un manipulator tinde să se joace cu fricile sau vinovăția altora. În mod obișnuit, cei manipulați se simt presați, înfricoșați, furioși sau justițiari.
NLP este o tehnică de stratificare a sensului subtil în limbajul vorbit sau scris, astfel încât să poată implanta sugestii în subconștientul unei persoane, fără ca ea să știe ce i se întâmplă. Combinat cu modele la fel de subtile de limbaj, întrebări și afirmații care conduc subiecții către un scop definit și o mulțime de alte tehnici, un utilizator de NLP priceput poate conduce subiectul oriunde dorește, atâta timp cât cealaltă persoană nu înțelege ce se întâmplă și crede că totul este rezultatul propriei gândiri consimțit, că se află în deplină cunoștință de cauză. Un maestru NLP, în esență, falsifică cu atenție indiciile sociale care fac un individ să lase garda jos și să intre într-o stare de deschidere și sugestibilitate. O dată intrat în starea de sugestibilitate i se pot schimba nu doar opinii disparate, ci întregul eșafodaj pe care îi este construită personalitatea, modul de gândire, întregul sistem de valori, i se pot schimba în întregime părerile și înlocuite cu unele care sunt evident în chiar în dezavantajul subiectului.