Connect with us

Hi, what are you looking for?

Opinii

Diana-Maria Brăgaru: Trădarea politicienilor greci este un avertisment cumplit pentru poporul Român Ortodox!

Diana-Maria Brăgaru - Redactor-șef AZnews.ro

Am plâns pentru Grecia. Pentru că urmează România. Deja vorbim despre un tipar în tot și în toate.

Advertisement

Ce s-a întâmplat în Grecia nu are legătură directă cu voința poporului grec Ortodox. Nu are legătură nici cu Biserica Ortodoxă a Greciei, care s-a împotrivit din răsputeri în ultimii ani legiferării unui păcat împotriva firii, potrivit credinței noastre creștine.

Advertisement

De cel puțin o decadă în Grecia au fost sute, mii de manifestații în care poporul grec a încercat să se opună unei mișcări care intră în contradicție nu doar cu Ortodoxia, ci și cu întreaga creștinătate.

Spiritul poporului grec, majoritar Ortodox, a primit joi o lovitură cruntă. Dar care a fost pregătită din timp – ea nu a venit peste noapte.

Un lucru pe care mulți dintre voi nu îl știu este că UE le-a impus grecilor eliminarea informației privind religia de pe cărțile de identitate.

Citește și: Diana-Maria Brăgaru: Vasile Bănescu ne face proști și inculți încă o dată: Credincioșii care au reclamat LEGAL expoziția în care Hristos și Maica Domnului au fost batjocoriți „nu au educație artistică”

Este adevărat, pe vechile cărți de identitate grecești, cele emise înainte de anul 2000, exista o rubrică privind religia deținătorului. Grecului nu îi era nici frică și nici rușine de Ortodoxia lui, așa că nimănui nu i s-a părut vreodată că expunerea acestei informații i-ar aduce vreun prejudiciu. Doar că UE s-a simțit jenată. Incomodată. Lezată.

Să înțelegem că „Uniunea în diversitate” e un slogan bun, dar numai când vine să susțină diversitatea sexuală?!

Nu și pe cea religioasă, recunoscută de Cartea Drepturilor Omului și de Constituțiile fiecărei țări membre?!

Unii se întreabă de ce (cred ei) nu sunt ascultate de Dumnezeu rugăciunile preoților greci, că altfel nu ar fi îngăduit Dumnezeu așa ceva.

Însă să nu uităm că nu poporul grec a votat legea în Parlamentul Elen. Așa cum nu poporul român a votat toate legile trecute prin Parlamentul României și nici toate hotărârile de guvern care ne înjugă și sărăcesc din ce în ce mai mult pe zi ce trece. Cum nu ne-au întrebat pe noi dacă suntem de acord să cedăm puțin câte puțin din suveranitatea României, nici pe ei nu i-au întrebat politicienii nimic.

Înainte de a acuza poporul grec Ortodox de orice, să ne întrebăm mai întâi cum ar fi fost să stam noi aproape 400 de ani sub stăpânirea unui neam de altă religie, să fim nevoiți să ne învățăm limba maternă pe ascuns, noaptea, de la preoți, prin catacombe și să reușim să ne păstrăm coloana vertebrala și Credința. Pentru că așa a ajuns pentru grecul de rând Ortodoxia egală cu naționalismul. Din acest motiv au strigat mereu „Grecia înseamnă Ortodoxie!”

Să ne întrebăm cum ar fi fost să ieșim noi cu zecile de mii pe strazi și să primim noi amenzile uriașe pe care le-au primit ei înainte de a judeca ce nu au facut grecii de s-a putut întâmpla așa ceva.

Nu știu dacă ați înțeles, dar legiferarea căsătoriilor și implicit deschiderea posibilității de adopție pentru cuplurile de același sex a fost hotărârea politicienilor lor. Ei au trădat poporul grec, exact așa cum a prevăzut și chiar a avertizat că se va întâmpla Arhiepiscopul Christodoulu, fostul cap al Bisericii Ortodoxe a Greciei, Dumnezeu să-l odihnească, cu ani în urmă! Nu omul de rând a hotărât schimbarea legislativă. El nu a contat.

Așa că până una-alta, înainte de orice judecată asupra grecilor, să ne amintim că noi nu am trecut prea bine nici peste doar 45 de ani de comunism și ateism forțat. Să ne amintim că rezultatele opresiunii și frica indusă peste patru decenii se văd în inerția de astăzi a poporului nostru.

Ce se va întâmpla când și România va fi obligată să recunoască și să admită legalitatea căsătoriilor între persoanele de același sex?!

Să ne amintim că noi nu am fost în stare să mergem să votăm nici la un amărât de Referendum pentru Familie, care ar fi permis schimbarea Constituției, astfel încât procesul de „aliniere la valorile europene” să fie măcar îngreunat, dacă nu stopat cu totul.

Da, plâng pentru poporul grec pentru că lacrimile mele sunt un avans și pentru ce i se va întâmpla Poporului Român Ortodox. Dacă grecilor au reușit și reușesc să le restrângă prin măsuri coercitive indirecte dreptul la proteste prin controlul cash-ului și amenzi usturătoare, cum va fi cu drepturile Poporului Român Ortodox, care nici măcar nu are gena răzvrătirii împotriva răului în el?!

Dacă politicienii greci, mânați și conduși din afara țării de valori care sunt străine etnosului și etnosului elen, dacă

Biserica Greciei s-a împotrivit, ce se va întâmpla cu România care are același tip de politicieni fără conștiință și fără coloană vertebrală și, în plus, care are drept purtător de cuvânt la Patriarhie un domn care a lăsat să se înțeleagă fără loc de interpretare că unei asemenea propuneri legislative în România, Biserica Ortodoxă Română nu i se va împotrivi?! Și a făcut această afirmație pe 12 Februarie 2024?!

„Grecia este prima ţară creştin-ortodoxă care a legalizat căsătoriile între persoane de acelaşi sex, în ciuda protestelor Bisericii şi a unei mari părţi a elitei politice.” titrează presa din întreaga lume.

Pentru politicienii care au votat „pro” unei legi împotriva convingerilor religioase ale majorității, mitingurile care au avut loc în Piața Syntagma din Atena inclusiv joia trecută, pe 15 februarie 2024, nu au contat. Electoratul care a afișat bannere, a ținut cruci și s-a rugat nu a contat.

Legea a trecut cu 176 de voturi pentru și 76 de voturi împotrivă.

Din 300 de deputați greci, 254 au votat la sfârșitul a două zile de dezbatere.

Ce vor face politicienii noștri, recunoscuți deja pentru ignorarea dorințelor, intereselor și drepturilor electoratului român și în special vadiți în obediența lor în fața propunerilor externe, pe care se grăbesc să le transforme în legi fără a se gândi măcar la Poporul Român și la interesul național?!

Când vor înțelege oare și cei de la Bruxelles că „Unitate în diversitate” înseamnă recunoașterea și acceptarea faptului că UE nu e URSS, că nu putem avea un sistem bazat pe eliminarea specificului național al țărilor membre și că nu au dreptul să ne încalce drepturile?!

Și când vor înțelege politicienii români că ei nu au nici dreptul de a ignora legea supremă în stat, Constituția României, pe care au t, cei mai mulți dintre ei cu mâna pe Sfânta Scriptură, să o respecte?!

Ba, mai mult decât atât, am câteva întrebări pentru distinșii noștri politicieni români de vârf, care puși în fața presiunilor grupurilor de lobbyiști occidentali care îi întreabă când va legifera România căsătoria între persoane de același sex biologic, răspund că „România nu este încă pregătită pentru asta!”

Înseamnă că SUNTEM SUPUȘI UNUI PROCES DE „PREGĂTIRE”?!

Și CE ÎNSEAMNĂ EXACT această „PREGĂTIRE” pentru acceptarea căsătoriilor între persoane de același sex? Nu e cumva un eufemism pentru manipulare și spălare pe creier colectivă?!

Citește și: Diana-Maria Brăgaru: Inocularea fricii, o altă formă de manipulare care îngrozește și dezbină Ortodocșii

Nu cumva voi vorbiți despre un PROCES DE RE-EDUCARE” construit pe baza manualelor bolșevice, la care suntem supuși prin toate mijloacele media și pe care încercați să îl realizați inclusiv inflitrând progresiști neomarxiști în rândul BOR?!

Domnilor politicieni români, nu vă ridică niciun semn de întrebare faptul că inclusiv oameni de știință ATEI atrag atenția asupra faptului că „politicile de gen” pe care sunteți atât de dornici să ni le băgați pe gât țin deja de psihopatologie?!

Poate ne spuneți, distinși politicieni români pro-europeni, și CINE SUNT CEI CARE TREBUIE SĂ NE FACĂ DRESAJUL CA SĂ RENUNȚĂM LA ORTODOXIA NOASTRĂ, potrivit căreia relațiile sexuale între persoane de același sex sunt în păcat de moarte.

Poate ne spuneți, distinșii noștri politicieni, și CINE ÎI PLĂTEȘTE PE ACEȘTI „EDUCATORI”!

Și, nu în ultimul rand, mă întreb când vom înțelege, fiecare dintre noi, că pentru a fi izbăviți, Credința noastră implică, obligatoriu și acțiune.

Nu doar post, rugăciune și prezența regulată la Sfânta Biserică.

Că și femeia bolnavă de doisprezece ani, atât de credincioasă, nu a stat acasă, ci a mers la Hristos pentru a se vindeca!

Advertisement

Exemplu HTML cu Link

Urmărește-ne pe: Telegram | Google News


Apasă și comentează

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Advertisement

Te-ar putea interesa și:

Meteo

Cod Roșu – Județul Satu Mare Valabil de la: 08-07-2024 ora 19:20Până la: 08-07-2024 ora 20:00 Advertisement Zone afectate: Carei, Sanislău, Pișcolt, Foieni, Petrești,...

Meteo

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru perioada 7-14 iulie 2024, indicând o creștere semnificativă a temperaturilor. În majoritatea regiunilor țării,...

Economie

Luni, 8 iulie, contabilii și alți specialiști din domeniul financiar se vor aduna în Piața Victoriei pentru a protesta împotriva „abuzurilor legislative și măsurilor...

Meteo

În ciuda precipitațiilor abundente din ultimele zile, România se confruntă din nou cu un val de caniculă, aducând aer irespirabil și nopți tropicale. Meteorologii...

Externe

Miercuri, două incendii puternice au izbucnit pe insula Thassos din Grecia, cauzate de fulgere puternice, la doar o zi după ce pompierii reușiseră să...

Social

Într-o postare recentă pe Facebook, Dan Negru reflectează asupra diferențelor dintre români și restul Europei, pornind de la comparația dintre portarii Niță și Neuer....

Actualitate

România se confruntă cu un avertisment serios din partea specialiștilor privind iminența unei pene totale de curent. În ciuda manevrelor de plafonare a prețurilor...

Meteo

Hidrologii au emis miercuri o avertizare cod galben de inundații, valabilă până joi în 22 de județe din țară, anunță Mediafax. Avertizarea intră în...