Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Disperarea mamei înainte ca fata ucisă de urs să plece în munți: „Dia, nu te du, te rog, nu te du!” „Ai grijă cu urșii”

O tânără de 19 ani a fost atacată și ucisă de un urs pe traseul montan Jepii Mici, un loc frecventat de turiști pentru peisajele sale spectaculoase. Mama fetei a dezvăluit că ar fi avut o presimțire sumbră înainte de tragedie, îndemnându-și fiica să nu meargă pe munte în acea zi.

Citește și: CUMPLIT! Fata din Bucegi a fost ucisă în direct, cu 112 la telefon: „Era îngrozită… țipa”

„Am vorbit cu ea, nu m-a sunat ea, eu o sunam mereu. Eu o sunam că eram preocupată cu muntele ăsta. Am sunat-o și i-am zis: „Dia, nu te du, te rog, nu te du!”. I-am spus să aibă grijă și ea a spus „nu, că m-ai ținut mereu mai strâns și acum vreau să mă duc, să fac o experiență de-asta”. Și i-am spus: „Dacă te duci, ai te rog grijă cu urșii, ai te rog grijă la râpe, la toate, că e foarte periculoasă perioada asta”. Îi plăcea să meargă, dar din câte am mai aflat de la tatăl ei, că mie nu mi-a zis, a mai fost odată cu o prietenă și a fost fugărită de un urs”, a povestit mama fetei pentru antena3.ro.

Foto: stiripesurse.ro

Detaliile Tragediei

Incidentul tragic a avut loc în după-amiaza zilei fatale:

  • Ora 15:45: Primul apel la 112 a fost făcut de iubitul fetei, care a strigat în telefon că sunt atacați de urs și că animalul a prins fata de picior.
  • Ora 17:00: Elicopterul SMURD a ajuns în zonă. Salvatorii l-au găsit pe băiat și au coborât în rapel 120 de metri în vale, dar tânăra era deja decedată. Ursul, aflat lângă trupul fetei, a atacat și salvamontiștii. Tentativa de recuperare a trupului cu ajutorul elicopterului a fost anulată.
  • Ora 21:00: Un vânător a reușit să împuște ursul agresiv. Salvatorii au recuperat trupul fetei din râpă.

Reacții și Controverse

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a ridicat întrebări retorice despre câți oameni mai trebuie să moară pentru ca legile privind vânătoarea de urși, care zac în Parlament, să fie aprobate.

Citește și: Ea este tânăra omorâtă de urs în Munții Bucegi. Diana avea 19 ani si terminase liceul de curând

Iubitul victimei a declarat că a fost un accident tragic: „Nu pot să declar nimic. Ce a fost de declarat am declarat, s-a întâmplat un accident și atât. (…) Imaginați-vă cum este pentru mine și pentru persoanele apropiate ei. E pădure, la urma urmei. Nu am apucat să-l vedem… Am încercat să fac tot ce mi-a stat în putere să o salvez. dar… Nu faceți prostia de a merge neechipați cu spray de urși pe munte, pentru că se întâmplă nenorociri”, a spus el.

Despre Victimă

Tânăra de 19 ani terminase liceul în luna iunie. Comunitatea este îngrozită de acest atac feroce, în care ursul a târât-o pe victimă în râpă și a refuzat să plece de lângă trupul ei, chiar și în fața salvamontiștilor. Operațiunea de salvare a fost deosebit de dificilă și îndelungată.

Citește și: O furtună violentă a făcut prăpăd în București: Mașini avariate, copaci prăbușiți și haos pe străzi!

Acest incident tragic a readus în discuție pericolele reprezentate de urși și necesitatea unor măsuri preventive mai riguroase pentru protecția turiștilor în zonele montane.

11 Comments

11 Comments

  1. Ecaterina

    11 iulie 2024 at 10:36

    Un caz nefericit! Dumnezeu s-o odihnească! Și totuși n-ar fi trebuit omorât animalul, ci tranchilizat. Prin modul cum procedăm și prin deciziile pe care le luăm, demonstrăm că încă suntem teribil de superficiali și de (iertați!) înapoiați! Atitudinea animalului față de victima decedată deriva din foame (își păzea prada), asta-i „spunea” instinctul său de conservare. În timpurile de dinainte de’89 pădurarii de la Ocolul Silvic lăsau în păduri hrană animalelor și mai ales apă. Astăzi nimeni nu-și mai face datoria. La temperaturi de 40 de grade, nu-i de mirare că viețuitoarele o iau razna! Suntem primitivi și nu gândim deloc dincolo de vârful nasului, ci doar conduși de prioritatea noastră (ca importanță, ca valoare, mă refer) în vârful lanțului trofic.

    • Andreea

      11 iulie 2024 at 14:22

      Stimata doamna Ecaterina. Vorbiți din fata unui ecran….. Sunt curioasa dacă erați în locul victimei..sau părintele ei. Cum sa tranchilizezi un exemplar agresiv care a ucis un om!!! Este de noaptea mintii. Nu are legătură cu temperatura! Apa este lângă…vorba aia..cascada…..Ursii sunt mult prea mulți! Exemplarele mărire gonesc exemplarele tinere către extremități deoarece sunt teritoriali. Rabia este reala. Nu Ocoale Silvice trebuie sa hrănească efectivul de pe fond, ci trebuie data de urgenta legea pentru exterminarea exemplarelor agresive și diminuarea populației de ursi. Sunt în fruntea lanțului trofic. Nu au inamic natural în afara de om. Vedem ursoaice și cu 5 pui ceea ce e anormal. Mai documentati-va și lăsați la o parte părerile. Legea Vânătorii trebuie susținută pe partea asta pana nu scapă mai mult se sun control situația. Din cauza oamenilor ca dvs. și a reprezentațiilor ONG-urilor care nu fac altceva decât sa încaseze bani de la creduli e situația asta.

      • Ecaterina

        12 iulie 2024 at 10:02

        Doamnă Andreea, vă mulțumesc pentru sfaturi! Imbecile, așa cum vin toate în țara asta de la indivizi ce se consideră…omniscienți. Întâmplător, vorbesc în cunoștință de cauză: indiferent de agresivitatea animalului, acesta POATE fi tranchilizat!!! Cu experiența specialiștilor și tehnologia necesară.

        Într-altă ordine de idei, rabia, doamnă, se manifestă VIZIBIL atunci când afectează animalul. Până și domnișoara de 19 ani – Dumnezeu s-o ierte! – și-ar fi dat seama: după spasmele laringiene, agitație, salivație puternică, comportament agresiv, deplasare defectuoasă. Cu alte cuvinte și mai pe înțelesul dumitale, n-ar fi prins-o cu ușurință pe fătucă, decât dacă l-ar fi așteptat pe bietul urs nemișcată/imobilă/neclintită.

        Referitor la…calitatea superioară a lanțului trofic, mă văd nevoită să vă contrazic: vă puteți considera în fruntea lui doar dacă… sunteți psihopată! În rest, demult homo sapiens sapiens a pierdut condiția de pole-position.

        Concluzionând, pentru că deja m-am plictisit de atâta ignoranță izvorâtă din capacitățile unora de-a se crede atotștiutori, dvs. susțineți că viețuitoarele sălbatice trebuie exterminate pentru că…. sunt prea multe, practic, s-au înmulțit mult peste ceea ce le permiteți dvs. – omul superior situat deasupra tuturor! Bun așa! Înseamnă că sunteți adepta lichidării inclusiv a bătrânilor, a paraplegicilor și-a tuturor celor care nu mai pot să contribuie la progresul dumitale într-o manieră particulară și-al României într-o manieră generală, pentru că sunt bolnavi, neputincioși și-au pensii mizerabile, pentru că dumneata, ființa mirobolantă a planisferei, muncești dublu (ca timp și efort) pentru a-i susține. Cucoană, îmi cer scuze pentru modul de adresare, dar nu meriți o formulare mai elegantă, toate mamiferele de pe lumea asta (inclusiv urșii și bătrânii) pot exista FĂRĂ prezența dumitale, invers NU!!! Nu intru în amănunte să-ți explic din două motive: 1- La modul cum raționezi nu pari capabilă să pricepi, 2 – timpul meu e limitat.

        • Roxana

          22 iulie 2024 at 2:22

          Dumnezeu ne-a creat si ne-a dat in stapanire pamantul si toate animalele, suntem cununa creatiei Lui, un suflet valoreaza mai mult decat toate animalele, pasarile si taratoarele de pe pamant. Iisus Hristos si-a dat viata suferind pe cruce sa mantuiasca neamul omenesc si ne_a zis ca ne-a dat putere sa calcam peste toate taratoarele pamantului. Au ajuns unii sa-i stapaneasca pana si pisicile in casa lor,
          vai si amar!

  2. Andreea C.

    11 iulie 2024 at 17:34

    Stimata Andreea, De ce o viata este mai importanta decât cealaltă? Poate în următoarea viata vei fi tu o ursoaica cu pui flamnazi gonind prin pădure. Trebuie sa gândim o soluție atât în favoarea noastră cât și a animalelor, ca nu suntem doar noi stăpânii lumii. Oamenii când omoară alți oameni sau ii schinguie, nu ii executa nimeni pe loc. Ia mai ganditi-va puțin.

    • Roxana

      22 iulie 2024 at 2:26

      Dumnezeu ne-a creat si ne-a dat in stapanire pamantul si toate animalele, suntem cununa creatiei Lui, un suflet valoreaza mai mult decat toate animalele, pasarile si taratoarele de pe pamant. Iisus Hristos si-a dat viata suferind pe cruce sa mantuiasca neamul omenesc si ne_a zis ca ne-a dat putere sa calcam peste toate taratoarele pamantului. Au ajuns unii sa-i stapaneasca pana si pisicile in casa lor,
      vai si amar!

  3. Diana

    14 iulie 2024 at 16:55

    Lăsați raționalitatea ipocrită. Dacă un urs a mâncat carne de om, va mai ataca negreșit și alți oameni. Tu dacă ai un câine și ai și găini, îți asumi că dacă a mâncat o găina, nu va fi ultima. Ecaterino, nu ai înțeles că nu puteau recupera corpul fetei și că ursul era să atace și salvamontiștii. Trebuia să lase corpul fetei să se hranească ursul cu el? Nu gândești că era dreptul mamei ei să înmormânteze trupul?!

    • Ecaterina

      14 iulie 2024 at 19:59

      Diano, treci înapoi la carte! Învață mai întâi cu ce se hrănește ursul, apoi apucă-te și dă din taste!
      Ai fracturi de logică! Ursul stătea lângă fată (probabil, în urma căderii în râpă își fracturase câteva coaste, ori vreun picior), NU o consuma. Dacă, repet, ai fi învățat carte la viața ta, n-ai mai fi emis asemenea bazaconii! Interesează-te după cât timp a fost recuperată victima de către salvamontiști și jandarmi, fă-ți un calcul sumar și vezi câtă vreme a avut animalul la dispoziție s-o devoreze. Dacă era mai puțin omnivor, probabil deznodământul ar fi fost cu totul altul. Mai citește (oare înțelegi ceea ce citești sau ești doar o analfabetă funcțională pusă pe harță?) și raportul medico-legal, ca să te convingi asupra cauzelor care au condus la decesul tinerei. Vai de noi! Cu oameni ca voi am ajuns ultima găină din gostatul Europei!

      O mică notă de subsol: NU vă mai chinuiți să-mi demonstrați punctul vostru de vedere, pentru că NU mă interesează!!! La fel de bine, v-aș ruga să comentați la subiectul articolului, nicidecum la expunerile mele. Îmi plac discuțiile care decurg natural, de la sine, fără sforțări de sală de conferință, cu oameni pe care viața nu i-a ticăloșit. Există foarte puține persoane care văd dincolo de aparențe. Aici, nu e cazul!

      • Alina Iliescu

        15 iulie 2024 at 12:49

        Sunt consternată de atitudinea unei astfel de persoane precum Ecaterina. Păcat de numele pe care il poarta, nu cred că știe nimic despre cine a fost acesta sfântă. Astfel de oameni îi consider vinovați morali pt toate aceste atrocități. Mintea ei este atât de strâmbă încât nici Dumnezeu nu ar putea să o îndrepte. Ce sa zicem?! După gândirea unor astfel de indivizi, oricum suntem prea multi oamenii pe planetă și acești urși ar face un serviciu.

  4. Briana

    15 iulie 2024 at 23:40

    Doamna Ecaterina,este pur și simplu ireal ce spuneți.Daca dvs erați mâncată de urs nu cred că ați mai fii spus asta

  5. Cristina

    16 iulie 2024 at 21:23

    Ecaterina,batranii aceia pe care ii intretii tu muncind la doua joburi, au muncit o viata si au cotizaaat o viata ca sa primeasca o pensie mizera, au muncit mai intens si mai curat decat muncesti tu la 10 joburi!! Vrei sa pari ceva dar emani o energie de-a dreptul dezgustatoare…

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ar putea interesa și:

Actualitate

Astăzi, o tânără de doar 18 ani a murit într-un accident rutier deosebit de grav, după ce a fost lovită mortal de un camion...

Actualitate

Un tânăr din Ieud, județul Maramureș, a fost rănit marți seară după ce a fost atacat de o ursoaică cu pui, într-o zonă greu...

Sport

Larisa Iordache, una dintre cele mai titrate gimnaste din România, și-a surprins fanii cu o veste minunată: va deveni mamă pentru prima oară. Fosta...

Actualitate

Un urs care a provocat panică în localitatea Borlești, județul Neamț, a fost împușcat joi seară, conform unui comunicat al Rador Radio România, citat...

Externe

Un incident șocant a zguduit comunitatea din Salonic, Grecia, după ce o tânără de 18 ani a fost arestată sub acuzația de viol asupra...

Actualitate

Un incident dramatic s-a petrecut în noaptea de miercuri spre joi, în localitatea Colibiţa din județul Bistrița-Năsăud, unde un bărbat în vârstă de 53...

Social

Cătălin Măruță, cunoscutul prezentator de televiziune, trece prin momente extrem de dificile după pierderea tatălui său, Constantin Măruță. Vestea tragică a fost anunțată chiar...

Externe

Mariah Carey a anunțat luni, într-o declarație emoționantă, că și-a pierdut atât mama, Patricia Carey, cât și sora, Alison Carey, în aceeași zi fatidică....