Connect with us

Hi, what are you looking for?

Politică

Elena Lasconi vrea să bage România în război cu Rusia? Șefa USR îndeamnă Guvernul la agresiune

Foto: Facebook, Elena Lasconi

Elena Lasconi, lider al Uniunii Salvați România (USR), a postat recent un mesaj pe rețelele sociale în care exprimă îngrijorări legate de securitatea națională a României. Prin tonul alarmist al mesajului, Lasconi panichează populația și pare să dorească implicarea României într-un conflict militar. În textul său, Lasconi afirmă:

„Românii trebuie să fie protejați. Aflăm că trei drone rusești au căzut, din nou, pe teritoriul țării noastre. Informația apărută inițial în presă este confirmată de Șeful Forțelor Aeriene din Ucraina, nu de autoritățile române.”

Citește și: Tren de mare viteză între Budapesta și București: Proiect revoluționar anunțat de premierul Marcel Ciolacu

Aceste afirmații sugerează o problemă serioasă de securitate, dar și o critică acerbă la adresa autorităților române, care, conform spuselor sale, nu ar reacționa adecvat. Lasconi continuă cu un atac asupra gestionării situației de către oficialități:

„Autoritățile române merg pe principiul băgatului gunoiului sub preș. Nicio informație despre cum Rusia violează din nou spațiul aerian al României și pune cetățenii în pericol.”

Aici, Lasconi sugerează că autoritățile române sunt neglijente și lipsesc de transparență, ceea ce ar putea contribui la o stare de neliniște printre cetățeni. Mesajul ei include și o critică specifică privind măsurile de apărare:

„Dronele rusești care pătrund pe teritoriul României pot fi doborâte cu ușurință, așa cum o demonstrează Ucraina în fiecare zi. În schimb, miniștrii din Guvernul Ciolacu ne tot vorbesc de luni de zile de modificarea legilor pentru ca dronele să fie doborâte. Asta deși dronele pot fi doborâte pe actuala legislație!”

Lasconi acuză guvernul că nu acționează eficient și că se concentrează pe modificarea legilor, în loc să folosească legislația existentă pentru a proteja spațiul aerian. În plus, mesajul său critică liderii politici pentru lipsa de acțiune:

„Dar cea mai mare problemă este ignoranța. Klaus Iohannis nu spune nimic. Marcel Ciolacu este în campanie electorală. Cine să convoace CSAT?”

Nicolae Ciucă dă asigurări: „Nu ne bombardează nimeni. Singurele obiecte care pot ajunge pe pământul nostru sunt doar resturi de echipamente”

Într-o perioadă marcată de tensiuni geopolitice și riscuri de securitate, calmul și evaluarea obiectivă devin esențiale. Nicolae Ciucă, fostul premier al României, a transmis un mesaj clar și liniștitor pe Facebook, adresat tuturor cetățenilor îngrijorați de recentele evenimente care implică căderea unor drone pe teritoriul țării.

Ciucă subliniază importanța calmului și a evaluării adecvate a situațiilor de securitate:

„Când discutăm despre orice fel de amenințare la adresa securității noastre, cel mai important lucru pe care îl putem face este să tratăm situația cu calm. Știu că orice știre despre căderea unor drone pe teritoriul României poate provoca neliniște și reacții pripite. Dar, fără o evaluare adecvată a situației și fără cunoașterea contextului geopolitic și militar, orice declarații incisive din partea liderilor politici ar face mai mult rău decât bine.”

Acesta a clarificat că România nu este bombardată, ci doar resturi de echipamente distruse ajung pe teritoriul nostru. Ciucă a evidențiat rolul crucial al experților militari care monitorizează situația și asigură siguranța populației:

„Nu ne bombardează nimeni. Singurele obiecte care pot ajunge pe pământul nostru sunt doar resturi de echipamente, care au fost deja distruse. Experții noștri militari monitorizează situația și fac totul pentru a păstra siguranța românilor.”

Un alt punct important din mesajul premierului a fost explicația legală privind limitările în doborârea rachetelor sau dronelor din spațiul aerian ucrainean, subliniind nevoia de negocieri internaționale pentru schimbarea acestei stări de fapt:

„Nu putem doborî rachete sau drone din spațiul aerian ucrainean, indiferent cât de aproape de România ar zbura ele. Așa ceva este ilegal. Dacă ne uităm în spațiul nostru aerian, vedem că nu avem în ce să tragem. Pentru a schimba această stare de fapt, România ar trebui să negocieze cu conducerea NATO și cu Ucraina condiții de utilizare a sistemelor noastre de apărare aeriană în spațiul aerian ucrainean. Punerea în practică a unui asemenea plan ar implica foarte multe demersuri.”

Nicolae Ciucă a dat asigurări că România este în siguranță, subliniind coordonarea constantă cu aliații NATO și profesionalismul armatei române:

„România este în siguranță. Suntem în continuă comunicare și coordonare cu aliații, mai ales cu țările din Flancul Estic al NATO. Armata noastră monitorizează toate amenințările posibile. În timp ce alții își folosesc energia și timpul pentru a inventa și a arunca acuzații false pe rețelele de socializare, militarii noștri lucrează în mod profesionist și fără să facă agitație pe internet. Să le fim recunoscători.”

Citește și: Cozi uriașe pentru casele promise de George Simion! Sute de oameni au așteptat pentru a se înscrie pe listele de așteptare

Mesajul fostului premier vine într-un moment critic, oferind un sentiment de stabilitate și încredere cetățenilor, arătând că guvernul și armata română sunt pregătite să gestioneze orice amenințare cu profesionalism și calm.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ar putea interesa și:

Externe

Nevoia stringentă de recrutare în rândurile forțelor armate ucrainene pentru front a dus la incidente grave, culminând cu un caz șocant petrecut în regiunea...

Politică

Parchetul European (EPPO), condus de Laura Codruța-Kovesi, desfășoară o investigație cu privire la un proiect european derulat de Primăria Municipiului Câmpulung, al cărei edil...

Magazin

O nuntă desfășurată recent în Moscova, Rusia, a atras atenția și comentariile tuturor după o apariție absolut neașteptată a miresei. Într-un moment care va...

Politică

În ultimele zile, USR a fost zguduit de o scenă inedită, relatată de jurnalistul Ionuț Cristache pe site-ul canal33.ro. Potrivit acestuia, Elena Lasconi, primarul...

Actualitate

Patriarhul Daniel a lansat un apel oficial către președintele Klaus Iohannis și premierul Marcel Ciolacu, solicitându-le să intervină pe lângă președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski,...

Politică

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a declarat miercuri, în cadrul unei intervenții la TVR Info, că deși a lăsat deschisă calea dialogului...

Externe

Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a transmis un avertisment ferm către Statele Unite, în contextul discuțiilor despre o posibilă furnizare de rachete...

Spiritualitate

Într-o declarație recentă, Patriarhia Română a exprimat profundă solidaritate cu comunitatea ortodoxă românească din Cernăuți, în contextul unei dispute legate de redeschiderea capelei mitropolitane...