Connect with us

Hi, what are you looking for?

Spiritualitate

Eveniment ortodox de amploare: 300 de tineri au participat la ITO Sascut!

Foto: Captură video YouTube

Ieri, în Protopopiatul Sascut, a avut loc Întâlnirea Tinerilor Ortodocși, un eveniment deosebit care a adunat aproximativ 300 de tineri din parohiile protoieriei, precum și invitați din alte zone ale eparhiei și o delegație specială din partea Episcopiei Basarabiei de Sud. Evenimentul a fost organizat cu multă atenție și implicare de către gazdele locale și a oferit participanților momente speciale de rugăciune, activități educative și socializare, potrivit Trinitas TV.

Citește și: Patriarhul Ierusalimului a primit la reședința sa un grup de pelerini români! Printre cei binecuvântați se numără și Pr. Efrem Bandarica de la Mănăstirea Dervent

Ziua a debutat cu participarea tinerilor la Sfânta Liturghie, care a fost săvârșită de un sobor de clerici la Biserica „Izvorul Tămăduirii și Sfinții Martiri Brâncoveni” din Sascut. După slujbă, a avut loc deschiderea oficială a evenimentului, unde mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim a fost transmis participanților de către părintele inspector Vlad Țuțurlan.

În continuare, organizatorii și reprezentanții autorităților locale au rostit alocuțiuni, iar tinerii au fost împărțiți în 18 echipe pentru a participa la diverse ateliere de lucru. Aceste ateliere au fost menite să dezvolte atât abilitățile lor spirituale, cât și pe cele creative și sociale.

După activitățile din cadrul atelierelor, atmosfera s-a destins cu un concert de muzică tradițională românească, susținut de Corul Parohiei Irești, care a adus bucurie în inimile participanților. Pe lângă acest moment artistic, au avut loc și alte interpretări muzicale care au completat programul cultural al zilei.

Evenimentul a continuat cu o conferință susținută de părintele diacon Petru Cernat, de la Facultatea de Teologie „Dumitru Stăniloae” din Iași. Tema conferinței a fost „Virtutea iubirii creștine, insulă a firescului”, oferind tinerilor perspective profunde asupra valorilor creștine și importanței acestora în viața cotidiană.

Citește și: Cei care se împărtășesc fără a se cerceta pe sine atrag asupra lor osânda, slăbiciunea și chiar moartea

Întâlnirea s-a încheiat într-o atmosferă de prietenie și unitate, cu un foc de tabără care a reunit participanții într-o experiență memorabilă, marcând finalul unei zile pline de spiritualitate și comuniune.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ar putea interesa și:

Spiritualitate

Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, care a avut loc la Reșița între 30 august și 1 septembrie 2024, a fost marcată de...

Spiritualitate

Peste 200 de tineri sunt așteptați să participe la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Oltenia (ITO Oltenia), un eveniment de amploare care va avea loc...

Spiritualitate

Imagini nevăzute și dovezi arheologice impresionante confirmă autenticitatea Sfântului Mormânt într-un documentar revoluționar BUCUREȘTI, România – Într-o premieră media fără precedent, echipa de producție...