Spiritualitate

Eveniment ortodox de amploare: 300 de tineri au participat la ITO Sascut!

Foto: Captură video YouTube

Ieri, în Protopopiatul Sascut, a avut loc Întâlnirea Tinerilor Ortodocși, un eveniment deosebit care a adunat aproximativ 300 de tineri din parohiile protoieriei, precum și invitați din alte zone ale eparhiei și o delegație specială din partea Episcopiei Basarabiei de Sud. Evenimentul a fost organizat cu multă atenție și implicare de către gazdele locale și a oferit participanților momente speciale de rugăciune, activități educative și socializare, potrivit Trinitas TV.

Citește și: Patriarhul Ierusalimului a primit la reședința sa un grup de pelerini români! Printre cei binecuvântați se numără și Pr. Efrem Bandarica de la Mănăstirea Dervent

Ziua a debutat cu participarea tinerilor la Sfânta Liturghie, care a fost săvârșită de un sobor de clerici la Biserica „Izvorul Tămăduirii și Sfinții Martiri Brâncoveni” din Sascut. După slujbă, a avut loc deschiderea oficială a evenimentului, unde mesajul de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim a fost transmis participanților de către părintele inspector Vlad Țuțurlan.

În continuare, organizatorii și reprezentanții autorităților locale au rostit alocuțiuni, iar tinerii au fost împărțiți în 18 echipe pentru a participa la diverse ateliere de lucru. Aceste ateliere au fost menite să dezvolte atât abilitățile lor spirituale, cât și pe cele creative și sociale.

După activitățile din cadrul atelierelor, atmosfera s-a destins cu un concert de muzică tradițională românească, susținut de Corul Parohiei Irești, care a adus bucurie în inimile participanților. Pe lângă acest moment artistic, au avut loc și alte interpretări muzicale care au completat programul cultural al zilei.

Evenimentul a continuat cu o conferință susținută de părintele diacon Petru Cernat, de la Facultatea de Teologie „Dumitru Stăniloae” din Iași. Tema conferinței a fost „Virtutea iubirii creștine, insulă a firescului”, oferind tinerilor perspective profunde asupra valorilor creștine și importanței acestora în viața cotidiană.

Citește și: Cei care se împărtășesc fără a se cerceta pe sine atrag asupra lor osânda, slăbiciunea și chiar moartea

Întâlnirea s-a încheiat într-o atmosferă de prietenie și unitate, cu un foc de tabără care a reunit participanții într-o experiență memorabilă, marcând finalul unei zile pline de spiritualitate și comuniune.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ar putea interesa și:

Spiritualitate

Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, care a avut loc la Reșița între 30 august și 1 septembrie 2024, a fost marcată de...

Spiritualitate

Peste 200 de tineri sunt așteptați să participe la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Oltenia (ITO Oltenia), un eveniment de amploare care va avea loc...

Spiritualitate

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/LC7XCqC0XRg?si=8qiIeDgoLeKaGBTo" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe> Imagini nevăzute și dovezi arheologice impresionante confirmă autenticitatea...

Copyright © 2023 AZnews.ro. Toate drepturile rezervate.

Exit mobile version