Connect with us

Hi, what are you looking for?

Magazin

Femeia care a îngrozit România: Tânăra posedată care a terorizat preoții și savanții!

Imagine cu rol ilustrativ

Atunci când vine vorba de fenomene stranii, românii sunt destul de sceptici. Deși se spune că niciodată nu iese fum fără foc, oamenii nu cred prea mult în fantome, persoane posedate sau spirite rele. Și, totuși, în România, a existat o femeie care a băgat spaima în preoți. Eleonora Zugun a fost cunoscută drept ”fiica Diavolului”, relatează fanatik.ro.

Advertisement

Povestea româncei posedate a îngrozit o țară întreagă. Deși acum suntem obișnuiți să vedem astfel de cazuri doar în filmele de groază, persoanele posedate au existat și în realitate. Exemplul concret este Eleonora Zugun, tânăra care a fost dusă la mulți preoți să o exorcizeze.

Advertisement
Sursa foto: captură Youtube via Fanatik.ro

Anul 1925 – Anul Terorii

Anul 1925 avea să fie cel mai agitat pentru familia Zugun. Eleonora și-a speriat părinții, după ce comportamentul ei nu era deloc unul obișnuit. Tânăra se zvârcolea mereu, se dădea cu capul de pereți, dar asta nu era tot. Ceea ce avea să urmeze i-a șocat pe toți. După această serie de evenimente, familia a crezut că Eleonora se simte mult mai bine. Dar, în realitate, lucrurile aveau să se complice. Pe corpul tinerei au apărut mușcături, iar în unele momente, diverse obiecte levitau prin casă.

Citește și: Dezastru în aer: 115 pasageri și 6 membri ai echipajului au rămas fără oxigen în avion și s-au prăbușit. Zborul Helios 522 a schimbat aviația pentru totdeauna

Părinții Eleonorei nu au stat prea mult pe gânduri și au decis să o ducă la un preot. Mama și tatăl ei erau convinși că este posedată, așa că au apelat la ajutorul unui preot de la Mănăstirea Gorovei. Preotul și-a dat toată silința pentru a o ajuta pe Eleonora Zugun și pentru a scăpa familia de coșmar. Din păcate, ritualul de exorcizare a fost un eșec, iar tânăra a ajuns acasă în aceeași stare ciudată.

Căutarea Ajutorului: De la Preoți la Sanatoriu

Tatăl ei nu s-a dat bătut, așa că a mers mult mai departe. Împreună cu mai mulți localnici, acesta și-a dus fiica la preotul Măcărescu din Zamostea. Preotul s-a convins că ceva nu este în regulă cu Eleonora, imediat de cum aceasta a pășit în casă. Nici bine nu a trecut pragul casei unde stătea preotul, că o vază s-a spart în zeci de cioburi.

Nici exorcizarea din Zamostea nu a dat roade, așa că părinții au dus-o pe Eleonora la mănăstirea ”Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava. Spiritele care o posedau pe tânără erau atât de puternice, încât au aruncat cu o piatră și au spart una dintre icoanele din biserică.

Văzând că nicio exorcizare nu funcționează, părinții Eleonorei au decis să schimbe registrul și au dus-o la un sanatoriu din Cernăuți. Cât timp a fost internată la sanatoriu, Eleonora Zugun s-a împrietenit cu o contesă din Viena care s-a oferit să o cazeze la ea acasă. În schimbul generozității ei, Eleonora trebuia să accepte să fie subiect de studiu pentru contesă.

Studiul și Controversa

După ce a petrecut mai mult timp la Viena, contesa a apelat la mai mulți specialiști în paranormal și nu numai. Cazul Eleonorei i-a fascinat, mai ales că au descoperit că aceasta avea capacitatea de a vorbi în mai multe limbi. La un moment dat, Eleonora a ajuns pe mâna unor cercetători britanici care au declarat că întreaga poveste este o minciună. Contesa a fost acuzată de înșelăciune, iar la scurt timp, i-a permis Eleonorei Zugun să revină în România.

Citește și: VIDEO: Secretele buncărului „apocaliptic” de la Polul Nord, locul care adăpostește viitorul omenirii. Românii contribuie decisiv la asigurarea vieții pe Pământ

Concluzia unei Vieți Agitate

Potrivit atlas-geografic.net, fenomenele stranii ar fi încetat, iar Eleonora a trăit până în 1996, fără să iasă în evidență. În continuare, există multe voci care se întreabă dacă povestea tinerei de 13 ani a fost reală sau a fost o pură invenție. Indiferent de adevăr, cazul Eleonorei Zugun rămâne una dintre cele mai stranii și controversate povești din istoria României.

Advertisement

Exemplu HTML cu Link

Urmărește-ne pe: Telegram | Google News


Apasă și comentează

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Advertisement

Te-ar putea interesa și:

Spiritualitate

Înalt Prea Sfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a oferit recent o serie de declarații provocatoare într-o emisiune la Radio Dobrogea, abordând cu fermitate și claritate...

Opinii

Popii iar s-au apucat de umblat prin sate și orașe. Nici n-a trecut bine Crăciunul și acuma de Bobotează iar. Ce tot umblă? Nu...

Spiritualitate

Regizorul Iulian Capsali, fost director-editorial la România Liberă, cunoscut pentru tonul său neînfricat și direct, a luat atitudine într-un recent articol postat pe pagina...

Spiritualitate

În data de joi, Protopopiatul Câmpeni a desfășurat o campanie semnificativă de donare de sânge, reușind să mobilizeze participarea a 61 de preoți și...