Connect with us

Hi, what are you looking for?

Magazin

Florin Piersic – Povestea Emoționantă a unei Legende Care Călătorește Prin Timp și Iubirea Sa Infinită pentru România

Foto: observatornews.ro

Florin Piersic, un nume venerat în cinematografia și teatrul românesc, se deschide cu generozitate într-un interviu emoționant care traversează culmile carierei sale și conexiunile sale adânci cu România. Acest articol se adâncește în detaliile captivante ale discuției, explorând nu doar perspectivele sale artistice, ci și amintirile personale și iubirea sa pentru țară, potrivit observatornews.ro.

Florin Piersic: Călătoria în Timp a unei Legende a Scenei Românești

Bucurie și Mândrie în Ziua Națională

Florin Piersic deschide discuția cu o notă de bucurie și mândrie în contextul Zilei Naționale a României, evidențiind importanța acestei sărbători și sentimentul de unitate națională pe care îl simte.

Citește și: Magia unui Apus de Soare Înflăcărat în Decembrie lângă București

România, O Țară a Oamenilor Extraordinari

Actorul împărtășește cu căldură experiențele sale din turneele naționale, subliniind frumusețea întâlnirii cu oamenii extraordinari ai României. De la sud la nord, Florin Piersic se declară ghidul ideal pentru oricine dorește să exploreze țara.

Legătura Profundă cu Bucovina

Ne dezvăluie că Bucovina este locul în care a petrecut copilăria și adolescența, într-un tur detaliat prin localități precum Corlata, Stupca și Gura Humorului. Povestea sa despre prima întâlnire cu marea, sugerată de regizorul Dinu Cernescu, adaugă o notă de umor și emoție.

Leagănul Copilăriei și Dorința de Întoarcere

Florin Piersic își exprimă dorința sinceră de a se întoarce la Strada Bolintineanu din Cluj, unde și-a petrecut copilăria, pentru a lua cina cu părinții săi. Acest moment intim aruncă o lumină asupra laturii sale personale și a dragostei pentru familie.

Diaspora și Conexiunea cu România

Actorul împărtășește momentele speciale trăite cu românii din diaspora, evidențiind modul în care aceștia își păstrează legăturile cu România și își doresc să se simtă aproape de țară, chiar și în străinătate.

Admirarea pentru Oamenii Realizați din România

Florin Piersic dezvăluie fascinația sa pentru personalitățile românești de succes, menționând figuri precum Răzvan Theodorescu, Duckadam și Hagi. Aducând în discuție întâlnirile sale cu aceștia, oferă o perspectivă unică asupra unui cerc de prieteni celebri.

Cărțile, Muzica și Viața de Famile

Actorul menționează cartea sa „Viața este o poveste” și recitalul său, dezvăluind detaliile interesante din spatele acestora. De asemenea, povestește despre debutul său în muzică și titlurile melodiilor compuse de Dan Iagnov.

Cariera în Cinematografie și Teatru

Se explorează debutul său în cinematografie, evidențiind filmele istorice care i-au adus faima. Se adaugă perspective privind activitatea sa teatrală la Teatrul Național din București și impactul rolurilor precum haiducul Anghel Șaptecai.

Viața de Familie și Evoluția Relațiilor

Florin Piersic dezvăluie amănunte personale despre căsătoriile sale, copiii și relațiile de familie, evidențiind complexitatea vieții sale personale și modul în care aceasta a evoluat de-a lungul timpului.

Citește și: Prietenie de o viață: Povestea Caitlin Doran și a țestoasei sale africane, Tiptoe / VIDEO

Mesajul de Viitor și Încheiere

În încheiere, actorul oferă detalii despre viitoarele sale spectacole și recitaluri, transmițând un mesaj călduros de mulțumire și iubire către public. Mesajul său despre viitorul României și invitația deschisă către diaspora completează armonios interviul captivant.

Concluzie: Interviul detaliat cu Florin Piersic oferă o panoramă complexă și emoționantă asupra vieții și carierei sale. Împărțind amintiri personale, conexiuni profunde cu România și gânduri despre viitor, actorul reușește să creeze un portret autentic și captivant al unei legende a scenei românești.

Iată câteva dintre ideile transmise de marele actor Florin Piersic:

– Sunt vesel pentru că ştiu că este o sărbătoare mare, sărbătoarea minunată a românilor, sărbătoarea de 1 Decembrie.

– În momentul în care am fost la Tudor Arghezi, în vizită, la Mărţişor, la Casa Memorială Tudor Arghezi, i-am spus „Bună ziua, maestre!” şi el cică „Mie să nu îmi spui maestre”. Zic „De ce?”, iar el zice „pentru că dacă sunt 20 de artişti la o masă şi strigi – maestre – toţi întorc capul. Deci toţi sunt maeştri”. Deci eu nu sunt maestru, eu sunt Florin. Maeştri au fost mulţi, eu sunt doar Florin.

– În primul rând trebuie să spun că datorită turneelor şi a celor câteva mii de spectacole pe care le-am făcut în ţara asta a noastră, România, am cunoscut oameni extraordinari, oameni buni. Oameni extraordinari, repet cuvântul. Asta îmi place mie la România, faptul că de jos, din sud, şi până în nord şi până în lături, oriunde, eu aş putea să fiu ghidul celor care vor să viziteze România. Atât de bine cunosc toate locurile. Am întâlnit oameni extraordinari, care m-au impresionat.

– Toate locurile din România sunt în sufletul meu, dar trebuie să spun că Bucovina, pentru mine, este locul în care am copilărit şi în care părinţii m-au dus până la vârsta de 22 de ani. Gândiţi-vă că, până la 22 de ani, eu nu am văzut marea. N-am ştiut ce e aia să mergi la mare, dar mergeam în Bucovina, la rudele mele, la unchii mei, la nepoţii pe care i-am crescut pe lângă mine. Am cunoscut locuri grozave acolo, în Bucovina. În Corlata, lângă Stupca, care acum se numeşte Ciprian Porumbescu. Am trăit la Pojorâta, la Câmpulung, la Gura Humorului. Sunt foarte, foarte legat de Bucovina. 

– La 22 de ani, când marele, minunatul regizor al meu, Dinu Cernescu, mi-a spus „trebuie să vezi marea”. Zic, „de ce?”. Iar el zice, „pentru că tu joci un personaj grozav, care trebuie să ştie cum e la mare”. Atunci am văzut prima dată marea şi m-am bucurat. 

– Sunt foarte legat de ţara asta. Sunt foarte legat de oamenii cu care mă întâlnesc, pe care îi iubesc, şi mai ales de cei care sunt buni. Doresc ca oamenii din jurul meu să fie buni. Să fie aşa cum îmi doresc eu să fie şi aşa cum îmi doresc eu să fiu până în ultima zi a vieţii mele. 

– Dacă aş putea, din nou, m-aş întoarce pe Strada Bolintineanu, numărul 10, în Cluj, unde locuiam cu părinţii mei, să fiu din nou cu ei, acolo, la cină. Să mâncăm, să ne bucurăm, să o îmbrăţişez pe mama mea şi să-i spun „tu ai fost, eşti şi rămâi sufletul meu”. Asta aş fi dorit, dacă aş fi avut o maşină a timpului.

– Este o minune felul în care românii mă primesc în străinătate şi felul în care îmi vorbesc. După spectacole, românii din străinătate rămân în sală, aplaudă şi mă strigă. Ei mă strigă pe nume, toţi, şi eu le spun „da, aşa mă cheamă, Florin, şi rămân cu voi mai departe”. Deci ei au văzut spectacolul, dar vor să mai stea de vorbă cu mine. Atunci le povestesc, le recit. Este, practic, un alt spectacol după spectacolul pe care îl joc acolo. Ei se bucură, cum să nu se bucure? Pentru că ei sunt departe de România asta a noastră şi atunci doresc să stea de vorbă cu cineva care ar putea să le aducă aminte de România. 

–  Alaltăieri eram la Râmnicu Vâlcea. Am stat de vorbă cu oamenii ăia la urmă, dar şi la începutul spectacolului. 

– Multă lume mă întreabă „nu te oboseşte popularitatea?”. Iar eu le zic „care popularitate? Cum să mă obosească?”. Pe mine dacă nu mă opreşte cineva pe stradă mă îmbolnăvesc. Eu abia aştept să fiu oprit, să îmi spună lumea ceva. O să îmi lipsească ziua în care nu o să mai fiu oprit, în care nu o să mi se mai ceară nimic, pentru că eu sunt gata, oricând, să vă dau tot ce am în sufletul meu.

– Pe mine mă fascinează oamenii care s-au realizat în ţara asta. Vă daţi seama că eu îi cunosc pe toţi, pe aproape toţi. L-am cunoscut pe Răzvan Theodorescu. L-am cunoscut şi îl cunosc foarte bine pe Duckadam, cu care sunt prieten. Îl ştiu foarte bine şi îl am la suflet pe Hagi, care şi el e o figură. Eu am fost în spectacole cu prieteni, cu neprieteni, cu public extraordinar, împreună cu Nadia Comăneci. Deci pe toţi aceştia i-am avut aproape. I-am cunoscut. Am fost cu ei în fel de fel de locuri.

– Îmi aduc aminte că eram cu un actor pe care îl iubesc mult şi care mi-a fost partener, vorbesc de Colea Răutu. Am ajuns cu el la Botoşani şi mi-a spus „ia acordeonul şi cântă-ne”. Colea Răutu îmi spunea mie. 

– Cartea asta, „Viaţa este o poveste”, este cartea mea de vizită. La lansarea cărţii a fost o nebunie. În trei zile, primul tiraj al cărţii, care era e 5.000 de volume, s-a dus. Chiar directorul editurii mi-a spus „măi, eşti ceva de … nu eşti adevărat. De unde ai atâta energie?”. Zic „de unde să am? De la public, de la românii mei”. 

– La Râmnicu Vâlcea, alaltăieri, am jucat pentru a 1.284-a oară în spectacolul „Străini în noapte”, cu Medeea Marinescu. Vă daţi seama? Niciun spectacol, în ultimii 20 sau 30 de ani, nu cred, n-am auzit să se joace de atâtea ori în faţa publicului din toate oraşele României şi nu numai. Am jucat în cele mai importante oraşe din Europa. A fost succes mare şi este.

– O să am spectacol pe 18 decembrie, la Teatrul Naţional. Tot cu această piesă. Plus că mai am un recital, care este de fapt cartea mea de vizită. Se numeşte „Nu întreba câţi ani am”. Vă daţi seama ce titlu am găsit. Se chema înainte „Florin Piersic pur şi simplu”. Am spus să schimbăm, că acum o să spună lumea „ce mai caută ăsta?”. Caută, că fără dumneavoastră nu există. Fără dumneavoastră, spectatorii. Vă iubesc mult, să ştiţi!

– Un gând frumos pentru ziua de astăzi? Am avut o replică în filmul „Pintea”. Eram convingător, pentru că eram pe creasta cocoşului şi jos, nu ştie lumea, dar cei care au asistat la filmarea acestei scene erau mii, pentru că se adunaseră acolo să facă un fel de figuraţie, cum ar fi, pentru tot ceea ce trăiam noi acolo. Se făcea revolta asta a lui Pintea Viteazul şi eu aveam o replică. Replica o spun eu, în film, şi cu ea ar trebui să plec astăzi de la voi – „Am fost şi om fi”. Adică e o ţară, România, care a fost, România, este şi va dăinui, va fi mereu România. Toţi românii şi nu numai românii, toţi cei care trăiesc în această ţară trebuie să ştie că această ţară va trăi şi va dăinui cât e lumea asta de mare. Niciodată nu se va termina pentru că eu, voi şi dumneavoastră ştiţi că aici este locul de care cei care sunteţi afară, în străinătate, şi care vă uitaţi acum la mine trebuie să ştiţi că vă aşteptăm acasă. Ştiu că vă duce şi vă arde dorul de România şi din cauza asta vă aştept şi dacă vreţi cu adevărat să veniţi, mă duc la graniţă şi vă aştept, numai să ştiu că veniţi şi că vă pot lua în braţe. 

– Vă doresc tuturor LA MULŢI ANI şi sănătate. Se apropie sărbătorile minunate ale Crăciunului, când gândurile mele tot spre dumneavoastră se vor îndrepta.

Materialul video poate fi vizionat AICI.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ar putea interesa și:

Actualitate

Teatrul și televiziunea din România au pierdut una dintre figurile sale emblematice, odată cu trecerea la cele veșnice a actorului și fostului prezentator de...

Știință

În cadrul unui interviu acordat publicației Live Science, Yoshua Bengio, unul dintre pionierii sistemelor de inteligență artificială (AI), avertizează asupra pericolelor reprezentate de dezvoltarea...

Politică

Elena Lasconi, candidatul Uniunii Salvați România (USR) la alegerile prezidențiale, a discutat joi despre relația sa cu religia și simbolistica crucii pe care o...

Politică

În cadrul emisiunii de joi „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, maestrul Dorel Vișan a adus în...

Actualitate

Actorul Liviu Crăciun, o figură marcantă a scenei și cinematografiei românești, a încetat din viață la vârsta de 89 de ani, lăsând în urmă...

Social

Ion Țiriac, cunoscut pentru succesul său impresionant în afaceri și pentru cariera sa sportivă strălucită, a răbufnit dur în fața acuzațiilor aduse de unii...

Politică

Mircea Geoană a făcut referiri la Regele Mihai în cadrul primului său interviu acordat după anunțul oficial privind candidatura sa la alegerile prezidențiale, urându-i...

Externe

Tragedia din lumea cinematografică a lovit din nou odată cu vestea cutremurătoare a morții tânărului actor James Hollcroft, la doar 26 de ani, conform...