Fotografiile în care ministrul sportului, Amélie Oudéa-Castéra, îl sărută aproape de gât pe președintele Emmanuel Macron la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice au provocat o adevărată furtună mediatică și agitație în întreaga Franță. Momentul intim a fost surprins de către premierul Gabriel Attal, care a încercat discret să se uite în altă parte pentru a nu intensifica și mai mult tensiunea, potrivit The Guardian, citat de click.ro.
Citește și: VIDEO ȘOCANT: Președintele Turciei îi dă o palmă unui copil pentru că nu-i sărută mâna
Reacții contradictorii în presă și online
Revista Madame Figaro a publicat o serie de imagini și a comentat: „Acest sărut ciudat dintre Amélie Oudéa-Castera și Emmanuel Macron a surprins internauții.” Publicația a subliniat faptul că ministrul sportului, o fostă jucătoare de tenis profesionistă, a reușit să atragă atenția cu acest gest neobișnuit și surprinzător.
„Attal nu știe unde să se mai uite”, a remarcat un comentator, evidențiind disconfortul vizibil al premierului în timpul incidentului. O altă publicație, Midi Libre, a adăugat: „După ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, presiunea a scăzut, făcând loc euforiei. Într-o explozie de bucurie, ministrul sportului Amélie Oudéa-Castera și președintele Emmanuel Macron s-au sărutat. Sărutul a făcut destulă agitație.”
Critici și aprecieri pe rețelele sociale
Pe rețelele sociale, valul de comentarii a fost instantaneu și variat. Un utilizator a întrebat: „Ce este sărutul ăsta dintre Oudéa și Macron?” în timp ce altul a menționat: „Lui Brigitte nu-i va plăcea”, referindu-se la soția președintelui Macron, Brigitte Macron. Criticile nu au întârziat să apară, cu unii comentatori declarând: „Mi se pare indecentă această fotografie, nu este demnă de un președinte și de un ministru.” În același timp, au existat și comentarii amuzante și sarcastice: „Woah! Asta numesc eu team building. Când sărut o colegă, ea nu-mi prinde ceafa.”
Implicațiile politice și publice
În contextul acestei controverse, se ridică întrebări legate de etica și comportamentul oficialilor publici în cadrul evenimentelor internaționale. Sărutul pasional al ministrului sportului, în fața camerei și în public, poate avea repercusiuni asupra percepției publice și a imaginii internaționale a Franței. Chiar dacă momentul poate fi interpretat ca o manifestare spontană de bucurie și euforie, implicațiile politice și sociale sunt considerabile.
În concluzie, incidentul a generat un val de reacții diverse, de la critici acerbe la comentarii amuzante, reflectând complexitatea și sensibilitatea rolurilor publice. Rămâne de văzut cum vor gestiona oficialii francezi această situație delicată și ce măsuri vor fi luate pentru a clarifica contextul și intențiile din spatele acestui gest surprinzător.