Într-o declarație surprinzătoare și fără menajamente, judecătoarea Adriana Stoicescu a lansat un atac virulent împotriva vedetelor din România prin intermediul unei postări pe Facebook. Cunoscută pentru opiniiile sale directe și neînfricate, Stoicescu critică dur tendința vedetelor de a-și etala „trăirile spirituale” în public, descriind acest comportament ca fiind o „lungă repetiție a acelorași povești” centrate pe traume din copilărie, meditație și yoga. Judecătoarea timișoreană exprimă o evidentă frustrare față de ceea ce ea numește „aere de mistice de la Poplaca”, referindu-se disprețuitor la maniera afectată și pretențioasă cu care aceste personalități publice își împărtășesc experiențele spirituale și lecțiile de viață.
Postarea sa pe Facebook este plină de ironii și critici la adresa acestei mode pervasive printre vedete, sugerând că acestea pretind că oferă publicului un mare serviciu prin împărtășirea înțelepciunii lor presupus superioare despre „post și rugăciune, iluminare și levitație”. Stoicescu își exprimă exasperarea față de omniprezența acestui discurs și îi acuză pe cei care îl promovează de superficialitate și de a se prezenta în mod fals ca salvatori spirituali ai societății. Cu o retorică aspră, ea se întreabă dacă mai există vreo vedetă care să nu fie prinsă în acest val de „vibe” și „vibrații joase”, sugerând că acest trend a devenit atât de răspândit încât pare să nu existe scăpare de el.
Judecătoarea Adriana Stoicescu
„Ca o babă comunistă ce sunt, mă întreb dacă mai există vreo vedetă “dă pă” la noi care să nu fie așa, pă “vibe”, pă “meditație”, pă “vibrație joasă”?
Că nu mai pot.
Toate tutele astea au niște aere de mistice de Poplaca, cu ochii dați peste cap, în timp ce ne învață despre post și rugăciune, iluminare și levitație, cu aerul că ne fac un maaaare favor.
Că fără dânsele am fi, cum ar veni, pierduți în spațiu și timp.
Și tot apar, trăi-le-ar familiile…
Inepuizabilă sursă de cretini”.
Citește și: S-a dat LEGE: Ordin de protecție și pedepse grele pentru hărțuirea online și telefonică
În esență, judecătoarea Stoicescu ridiculizează ceea ce percepe ca fiind o falsă profunzime și un narcisism disimulat sub masca spiritualității și a dezvoltării personale. Această postare reflectă o critică mai amplă a societății contemporane, în care autenticitatea și valoarea reală sunt adesea sacrificate pe altarul aparențelor și al conformismului social. Reacțiile la această tiradă sunt variate, unii aplaudând curajul și sinceritatea judecătoarei, în timp ce alții o critică pentru tonul său agresiv și generalizările pe care le face. Indiferent de reacție, este clar că judecătoarea Adriana Stoicescu a reușit să genereze o discuție aprinsă despre valorile promovate în spațiul public de către persoanele influente din România.
Ecaterina
4 martie 2024 at 17:34
Judecătoarea are dreptate! Pentru că ceea ce fac vedetele se numește intelectualită cronică. Și-ți dai seama că te paște boala asta, atunci când te apucă febra de a răspândi „adevărul și numai adevărul” printre prostime. Pare-se, sunt mai predispuși la intelectualită cei care prezintă simptome de provincial frustrat, provincial care are un soi de augmentare a egoului ce se revarsă nemijlocit prin mulțime. E ca un adolescent cu acnee, care merge țanțoș printre ceilalți adolescenți, îmbrăcat de ultima fiță, Balenciaga Daddy, cu impresia că e popular, el fiind tot un pârlit provincial, lovit de boală. Să te ferească Sfântul să capeți afecțiunea asta că începi să ai tot felul de halucinații și impresii!