Social

Jurnalistul Paul Gabriel Andrei explodează: Trebuie să oprim șoferii drogați, indiferent de costuri!

Foto: Facebook, Paul Gabriel Andrei

Jurnalistul Paul Gabriel Andrei a abordat recent pe Facebook o problemă crucială și extrem de actuală: consumul de droguri la volan și efectele devastatoare ale acestuia asupra societății. După ce a amintit cazuri tragice precum cel al lui Pascu, un șofer drogat și băut care a ucis tineri nevinovați, și al lui Mario Iorgulescu, care a comis o crimă similară, Andrei subliniază faptul că numeroși tineri sunt prinși sub influența drogurilor la volan și la festivaluri. El scoate în evidență absurditatea opoziției față de noile măsuri legislative care prevăd suspendarea permiselor de conducere pentru șoferii testați pozitiv cu drugtestere, chiar și temporar. Andrei condamnă ipocrizia celor care susțin că aceste testere ar putea da rezultate false, subliniind importanța prevenției și protejării vieților nevinovate în fața pericolelor cauzate de șoferii drogați. Într-o perioadă în care societatea ar trebui să fie mai preocupată de siguranța publică, jurnalistul își exprimă speranța ca guvernul să nu cedeze presiunii și să mențină această lege vitală.

Citește și: Șoc la Spitalul Județean din Constanța: Fetiță de 3 ani, internată cu supradoză de droguri

Paul Gabriel Andrei:

„Băi, iar mă enervez…

Am avut accidentul lui Pascu, drogat și băut, care a ucis tineri nevinovați. Ne-am revoltat cu toții.

Am avut cazul lui Mario Iorgulescu care e in Italia deși a fost condamnat la închisoare pentru că a omorât cu Aston Martin-ul lui un om nevinovat. Tot drogat.

Avem atâtea cazuri de tineri prinși cu droguri și la volan, și la festivaluri.

Ieri era o știre cu o fetiță de 3 ani. Băăăă, trei ani!!! Deci, o fetiță de trei ani care ar fi consumat canabis. Poate pasiv, poate printr-o prajitură.

Deci e o problemă majoră, gravă de tot în societate.

Eeeh, în momentul ăsta, parlamentarii ăștia se gândesc ce să facă. Buni, răi, cum or fi ei.

Și dau o lege. Iar legea spune că șoferii rămân fără permis dacă sunt testați cu drugtestere și sunt declarați pozitivi. Sau dacă refuză testul acesta. Și s-a inflamat societatea civilă, bă!

Că vezi domne uneori aceste drugtestere dau si rezultate false. Rezultate false care apoi sunt confirmate sau nu de teste de sânge. Adică un șofer rămâne fără permis câteva zile chiar dacă poate el ar fi nevinovat. Sau dacă refuză testul.

Și ăia de la Declic, cei care in trecut au facut petitii pentru dizolvarea jandarmeriei sau pentru modificarea botezului, acum au mai dat iar cu mucii în fasole. Și au propus o petiție să nu rămânem domne fără permis noi cei câțiva nevinovați declarați însă drogați.

Bă, eu daca sunt prins și zic ăia la drug test că sunt pozitiv, chiar dacă știu că nu e așa, că n-are de unde, îmi las permisul liniștit în mâinile politistilor și astept să mi-l ridic înapoi peste o sapătamana, două, cât timp e nevoie.

Interesul public e mai mare decât prostiile unora din cap. Aici nu e vorba de prezumtia de nevinovăție. Că și la inchisoare sunt băgați unii sub arestul preventiv iar apoi instanta uneori spune că sunt nevinovati. Pentru că încearcă să prevină un pericol! Asta spune legea!

Deci e mai important să prindem 20 drogați și să nu-i mai lăsăm la volan, decât 2-3 care ar putea să se trezească fără carnet câteva zile nevinovați.

„Societatea are nevoie de protecție împotriva acestui flagel, consumul de droguri, și ar trebui să se ia măsuri proporționale cu modalitatea în care s-a făcut creșterea acestui flagel. Primează siguranța cetățenilor, în general. Mai este și un principiu care rezultă din practica europeană. Interesul societății este mai important decât interesul individual, primează interesul societății.” a declarat pentru Libertatea juristul Alexandru Chiciu.

Premierul Ciolacu a declarat deja ca se lucrează ca rezultatele sa vină în 24-48 de ore tocmai pentru ca șoferii să nu rămână fără permis mult timp în caz că sunt declarați nevinovați apoi „„În dezbaterile publice reprezentanții INML au venit cu precizări clare, pe partea de competență ne-au asigurat că în cursul acestei veri sa ajungă la maxim o săptămână în toată țara.”

Cică 150 de mii de semnături sunt deja pentru această petiție. Dintre ăștia cu siguranță mulți s-or fi arătat tare deranjati că prin țară pe la noi unii ucid cu volanul în mână amețiti de substanțele interzise.

În petitie se spune că testele alea au marjă de eroaore de 50%. Lucru pe care îl neagă toți expertii care au vorbit și toți cei care au vorbit din partea legistlativului.

Ipocrizie, dar nu pe viețile altora! Sper din tot sufletul ca guvernul sa nu dea înapoi! E o lege excelentă!

Citește și: Tragedie cumplită pe Podul Grant din Capitală: Un motociclist și-a pierdut viața după ce a fost aruncat pe șinele de tramvai!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ar putea interesa și:

Externe

Un caz dramatic în regiunea Anvers, Belgia, a implicat moartea subită a unui preot britanic, al cărui corp a fost descoperit într-un presbiteriu, circumstanțele...

Actualitate

Rezultatele testelor toxicologice realizate de Institutul Naţional de Medicină Legală au confirmat că vatmanul implicat în tragicul accident de pe Șoseaua Progresului nu consumase...

Actualitate

Dana Marijuana, cunoscută sub numele real de Daniela Coteanu, a fost reținută de polițiști în noaptea de miercuri spre joi, în stațiunea 2 Mai,...

Actualitate

Florin Bădiță, cunoscut pentru acțiunile sale publice neconvenționale și implicarea în mișcarea #rezist, revine în atenția publicului după o perioadă de absență cu un...

Social

Într-o postare recentă, jurnalistul Paul Gabriel Andrei a criticat dur comportamentul lui Lucian Mîndruță, acuzându-l de ipocrizie în ceea ce privește gestionarea comentariilor pe...

Actualitate

Festivalul UNTOLD din Cluj, unul dintre cele mai mari evenimente muzicale din România, a fost zguduit de un incident grav în cea de-a doua...

Sport

Gigi Becali, cunoscutul finanțator al echipei FCSB, a lansat recent o serie de acuzații grave la adresa festivalului Untold, susținând că la acest eveniment...

Politică

Jurnalistul Paul Gabriel Andrei comentează în termeni duri și apăsați recentul incident provocat de senatoarea Diana Șoșoacă în Parlamentul European. Într-o postare amplă pe...

Copyright © 2023 AZnews.ro. Toate drepturile rezervate.

Exit mobile version