Connect with us

Hi, what are you looking for?

Politică

Jurnalistul Paul Gabriel Andrei: „N-o înghit și nu o cred niciodată că ea e convinsă de ceea ce spune”

Foto: Captură video

Jurnalistul Paul Gabriel Andrei comentează în termeni duri și apăsați recentul incident provocat de senatoarea Diana Șoșoacă în Parlamentul European. Într-o postare amplă pe Facebook, Andrei își exprimă consternarea și indignarea față de comportamentul extravagant și strident al lui Șoșoacă, care a captat atenția presei internaționale din Belgia până în Marea Britanie și Malta.

Citește și: Maria Grapini dă de pământ cu Diana Șoșoacă: „Eu m-am simțit foarte prost, într-adevăr ea pronunța România, România”

Jurnalistul subliniază că acțiunile senatoarei, de la purtarea măștii și a sacilor de plastic până la țipetele „You kill people!”, au fost percepute ca o rușine națională. Andrei face o paralelă între declarațiile contradictorii ale lui Șoșoacă din trecut și comportamentul ei recent, punând la îndoială sinceritatea și motivele din spatele acțiunilor ei. În același timp, el speculează că spectacolul oferit de senatoare ar putea să-i aducă acesteia un câștig electoral semnificativ, atrăgând simpatizanți prin discursul ei provocator și aparent curajos.

Postarea ridică întrebări despre impactul pe care acest episod l-ar putea avea asupra românilor din diaspora și sugerează că apropierea retorică a lui Șoșoacă de Rusia ar putea fi o strategie de a atrage un electorat nemulțumit de actualele politici europene. Andrei concluzionează că, deși mulți râd, se rușinează sau critică acțiunile senatoarei, aceasta pare să știe exact ce face, continuându-și neabătută drumul politic.

Jurnalistul Paul Gabriel Andrei

„You kill people! You kill people!”

„E peste tot. Am căutat pe google să văd dacă doar nouă ni se pare incredibil ce a făcut Diana Șoșoacă în Parlamentul European. Nu e așa, imaginile, botnița și țipetele ei au ajuns până în ziarele din Belgia, Ungaria, Marea Britanie sau chiar Malta.

În unele articole de pe afară care vorbesc de realegerea Ursulei la șefia CE se precizează mai jos de „extremista română”, chiar dacă nu vorbesc direct de ce a făcut Șoșoacă.

Eu am mai spus, n-o înghit și nu o cred niciodată că ea e convinsă de ceea ce spune. Mie nu îmi ies din cap vorbele ei despre Catedrala Mântuirii Neamului atunci când încă nu o cotise pe partea conservatoare. Eu sunt convins că oamenii se schimbă, sunt eu un astfel de exemplu, nu cred însă că e si cazul ei. Pe mine nu m-a convins.

Am citit că ne-a făcut de râs în Parlamentul European și de dimineață în toate jurnalele se vorbește doar de „circul” de acolo. Da, nu sunt europenii obișnuiți cu așa ceva și tot spectacolul cu masca, sacii de plastic sau icoanele vânturate pe acolo pare ceva prea mult.

Eu, neavizat în politică, sunt convins că a câștigat odată cu acest show voturi bune de tot, poate chiar îi vor băga în parlament partidul ei SOS. Părerea mea.

Repet ce am spus mai sus, show-ul ei a fost văzut și pe afară. Credeți că românii din Italia, Spania sau Marea Britanie s-au simțit rușinați sau cei mai mulți au zis „în sfârșit o femeie cu coa*e”, că acum tot se poartă genul indecis în Europa?

Băi, n-a îndrăznit nimeni până acum să le urle ălora în Parlamentul lor YOU KILL PEOPLE! Nu știu dacă ea zicea kill sau killed dar e mai puțin important. Că e vorba la trecut sau prezent e mai puțin important. Că a fost dată afară e exact ceea ce a dorit. S-a plâns apoi de libertatea de expresie. Păăăăăi, nu e așa? Europa aproape că a omorât cu buna știință libertatea de expresie. Să ne aducem aminte de pandemie unde n-aveai voie să exprimi ce gândești. Erai iresponsabil dacă nu trăgeai cu trendul.

Austria, Olanda, Belgia și multe alte țări puneau câinii pe cei care nu voiau să fie înțepați cu un ser care se dovedește cu fiecare zi ce trece dubios, ca să folosesc un termen elegant. Doar să ai ochelari de cal, și mulți încă au, să nu vezi că ceea ce a strigat ea acolo chiar se întâmplă.

Tare mi-e că oportunismul doamnei Șoșoacă va primi un nou impuls după acest episod.

Cred că și „apropierea” ei de Rusia în discurs e tot o strategie. Nu are nimeni curajul să o spună pe față și atunci vrea să culeagă ea un electorat sătul de acțiuni pro-Ucraina, chiar și unele în defavoarea noastră, precum treaba cu grânele.

Unii râd de ea, alții se rușinează, alții o critică, alții o aplaudă. Ea își face jocul, merge mai departe și pentru ce vrea, pare că știe ce face.”

Citește și: VIDEO: Scandal imens în Parlamentul European! Diana Șoșoacă a fost scoasă cu forța, după intervenții scandaloase

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ar putea interesa și:

Social

Lumea vedetelor de pe internet este zguduită de un scandal uriaș, în care sunt implicați cunoscutul influencer Dorian Popa și afaceristul Călin Donca. Donca...

Monden

Într-un episod recent al emisiunii „Culisele iubirii”, dinamica dintre Denisa și Bogdan, foști concurenți de la Casa iubirii, a atins puncte tensionate, surprinzând publicul...

Externe

Într-o perioadă în care Ucraina este profund marcată de războiul cu Rusia, iar cetățenii obișnuiți luptă cu curaj pe front, un nou scandal lovește...

Social

Recent, familia Năstase a trecut printr-un nou episod tensionat, care a captat atenția publicului. În urmă cu aproximativ trei săptămâni, fostul mare tenismen Ilie...

Monden

Într-un nou episod al conflictului intens dintre Claudia Pătrășcanu și fostul său partener, Gabi Bădălău, artista a decis să ia măsuri extreme pentru a-și...

Sport

Simona Halep, fostul lider mondial WTA și una dintre cele mai apreciate jucătoare de tenis din lume, este acum în centrul unui scandal internațional...

Social

Valeriu Nicolae a postat recent pe Facebook un mesaj acid la adresa lui Victor Ciutacu, în care îl acuză de subserviență față de politicienii...

Externe

Un eveniment dramatic a avut loc recent într-o biserică din Pirgos, Grecia, unde o nuntă ce ar fi trebuit să fie plină de fericire...