Actualitate

La Timișoara se va inaugura un laborator dedicat dezvoltării produselor din CARNE HIBRIDĂ, cu implicarea directă a consumatorilor

Imagine cu rol ilustrativ / Foto: pixabay.com

Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara, prin Facultatea de Inginerie Alimentară, pregătește deschiderea unui proiect nou, intitulat „Laboratorul Consumatorului”. Această inițiativă are ca scop explorarea posibilităților de creare a produselor din carne hibridă, implicând activ consumatorii în fiecare etapă a procesului de dezvoltare. Proiectul vizează identificarea unor noi formule de alimente care combină carnea cu ingrediente vegetale, cu scopul de a oferi alternative mai sustenabile și mai sănătoase pentru consumatori, potrivit banatulazi.ro.

Citește și: Situație critică la un hotel din Olimp: Opt tineri în stare gravă la spital, planul roșu activat de autorități

Universitatea de Științele Vieții din Timișoara urmează să deschidă un laborator pentru dezvoltarea produselor din carne hibridă, implicând consumatorii în procesul de creare

Un element central al laboratorului este integrarea feedbackului direct din partea consumatorilor, astfel încât produsele finale să fie nu doar inovative din punct de vedere tehnologic, ci și adaptate preferințelor și nevoilor publicului. Potrivit autorilor acestui proiect, laboratorul urmărește „implicarea consumatorilor în procesul de dezvoltare al produselor din carne hibridă, facilitând colectarea de feedback și sugestii”. Acest demers reprezintă o colaborare între știință și consumator pentru a îmbunătăți rețetele și caracteristicile produselor.

Carnea hibridă este un produs mixt care combină carne cu diverse ingrediente vegetale, precum leguminoase (mazăre, năut, linte, lupin), proteine vegetale, ciuperci sau semințe, având un conținut redus de grăsimi și colesterol față de produsele din carne convențională. Aceste produse nu doar că oferă o alternativă mai sănătoasă, dar promovează și un model de producție alimentară mai sustenabil.

Citește și: Mehedinți, zguduit de o crimă oribilă: un tânăr de 27 de ani și-a omorât tatăl, a provocat o pană de curent în întreaga localitate, a aruncat cadavrul într-o fântână părăsită și a sunat la 112 pentru a anunța dispariția acestuia

În plus, laboratorul își propune să educe consumatorii cu privire la beneficiile acestui tip de produse. Aducerea în prim-plan a consumului de carne hibridă reprezintă o oportunitate de a aborda atât aspectele legate de sănătate, cât și de sustenabilitatea industriei alimentare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ar putea interesa și:

Actualitate

O tânără din Timișoara, în vârstă de 33 de ani, și-a încheiat viața în urma unor presiuni intense din partea angajatorilor, care o forțau...

Actualitate

Un accident tragic s-a produs joi după-amiază pe Bulevardul 16 Decembrie 1989 din Timișoara, unde o femeie a fost grav rănită după ce a...

Actualitate

O operațiune de amploare a polițiștilor timișoreni a dus la reținerea a trei bărbați, suspectați de răpirea și exploatarea unui bărbat cu handicap locomotor....

Actualitate

Un grav accident de trafic s-a produs pe autostrada A1, între Timişoara şi Lugoj, implicând un camion încărcat cu lemne și trei autoturisme, dintre...

Actualitate

În urma unei ample anchete desfășurate de Direcția Generală Anticorupție, șase chirurgi oncologi și o asistentă medicală de la Spitalul Municipal din Timișoara au...

Actualitate

Seara de duminică a fost marcată de un fenomen ceresc neobișnuit, vizibil în mai multe regiuni ale României. Mai mulți martori au surprins imagini...

Actualitate

Un incident tragic a avut loc în apropiere de Timișoara, unde un tată și-a pierdut viața încercând să-și salveze fiica de 6 ani dintr-un...

Actualitate

Noaptea de joi spre vineri a fost martora unui grav accident rutier în Timișoara, în urma căruia un motociclist de 19 ani a ajuns...

Copyright © 2023 AZnews.ro. Toate drepturile rezervate.

Exit mobile version