Connect with us

Hi, what are you looking for?

Spiritualitate

Lucratură diavolească într-un imens FAKE NEWS anti-ortodox chiar de Sfânta Paraschiva! Psalții mitropolitani NU au fost înlocuiți!

Imagine cu rol ilustrativ / Foto: Pr. Silviu Cluci via Doxologia.ro

Istoria recentă ne arată că marile praznice Ortodoxe deranjează. Sfintele slujbe, smerenia și Credința oamenilor cu inimă curată ard adânc răul, care se activează la comanda întunericului. Dar Adevărul iese întotdeauna la lumină, pentru că Adevărul este Hristos, unicul Biruitor.

Citește și: Dan Negru, reacție dură de Sfânta Parascheva: „Sunt pupător de moaște!” ”Mai bine înapoiat decât progresist fără credință!”

În urma știrii apărute într-un obscur ziar ieșean, știre care a fost preluată fără cea mai mică verificare de către unii influenceri cu ștaif și chiar de către pagini de Facebook auto-intitulate ortodoxe, știre care produs multă supărare între credincioși, s-a putut lua fără niciun fel de probleme legătura cu fețe bisericești din Mitropolia Moldovei și a Bucovinei.

Sursele au confirmat faptul că acel material este un FALS și că a fost scris cu rea-credință!

Minciuna menită să fie o „bombă de presă” (care să aducă trafic și bani) a produs însă multă mâhnire și consternare în Mitropolia Moldovei și a Bucovinei, cinstiții noștri arhierei, preoți și psalți fiind foarte întristați de acuzațiile total nefondate care li s-au adus pe nedrept!

Informațiile s-au dovedit, așa cum era de așteptat, o MINCIUNĂ SFRUNTATĂ. Așa-numitul „grup de psalți nemulțumiți” nici măcar nu există în realitate! Nu pot exista „psalți nemulțumiți că ar fi fost dați deoparte” din moment ce toți psalții ieșeni și-au făcut și își fac în continuare datoria, ca întotdeauna! În cel mai bun caz poate vorba despre cuvinte fără noimă, aruncate de către vreun cântăreț bisericesc rătăcit cu mintea, care a socotit că are dreptul de a vorbi despre lucruri pe care nici măcar nu le cunoaște!

Iar în cel mai rău este o lucratură progresistă menită să aducă dihonie între ortodocșii dornici de senzațional ieftin – lucru care le-a ieșit de minune!

Din nenorocire, cei care au preluat informația tendențioasă nu au verificat nici cea mai la îndemână sursă oficială a Mitropoliei Moldovei și Bucovinei: site-ul Doxologia.ro, care a publicat din timp întregul program.

Dacă cineva ar fi aruncat o privire măcar, ar fi observat că niciun grup psaltic important, cu atât mai puțin vreun grup psaltic al Mitropoliei ieșene, nu a fost dat deoparte!

În 27 Septembrie Arhiepiscopia Iaşilor a dat publicității, cu binecuvântarea IPS Teofan al Moldovei și Bucovinei, programul Sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva (8-15 octombrie 2024).

În pagina oficială putem vedea că o mulțime de grupuri psaltice, coruri și corale au participat și vor participa la slujbe (aducându-și obolul întru cinstirea Cuvioasei în cel mai frumos și decent mod posibil – fără remunerație):

– Corul Basileus al Seminarului „Sfântul Vasile cel Mare” din Iași

– Corul Chivotul al Catedralei Mitropolitane

– Corul „Universitas” al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (format inclusiv din studenți la Teologie Ortodoxă)

– Corul Chivotul al Catedralei Mitropoliei

– Corul „Mira“ al Bisericii „Sfântul Nicolae Domnesc” din Iaşi.

– Grupul Psaltic „Melos Paisian”

– Corul „Sfânta MucenicăChiriachi” al Episcopiei Hușilor

– Corul Chivotul al Catedralei Mitropolitane

– Corul Academic de muzică psaltică „Byzantion”

– Corul Parohiei „Sfântul Nectarie” din Iași

– Corul Academic de muzică psaltică „Byzantion”

– Corul „Sanctus” al Catedralei Mitropolitane Iași

– Grupul vocal Acapella din București (alături de care cântă deseori Maria Coman, interpreta care se alătură și grupului Tronos al Patriarhiei Române)

– Corul „Chivotul” și Corul „Basileus” al Seminarului „Sfântul Vasile cel Mare” din Iași

– Corul Operei Naționale Române din Iași (care are în componență mai mulți teologi ortodocși) și Corul Chivotul al Catedralei mitropolitane

– Corul „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” al Parohiei „Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt” din Iași

– Corul Chivotul al Catedralei Mitropolitane

– Corul mitropolitan Chivotul

– Corul Academic de muzică psaltică Byzantion şi corul Mini-Byzantion (cor de copii ortodocși)

Am lăsat cu toată intenția să apară cu repetiție numele corurilor de psalți, despre care s-a afirmat mincinos că ar fi fost excluși, pentru a elimina până și tentația de a crede în continuare o minciună nerușinată, o mizerie care a produs atâta neliniște, scandal și dihonie! Cei pe care îi chinuiește încă dracul neîncrederii și lipsa de credință în arhiereii și iereii noștri ortodocși pot accesa doxologia.ro pentru a se convinge cu propriii lor ochi că nu este vorba de nicio alunecare în erezie!

Iar cei care afirmă fără niciun temei că membrii unor coruri fac parte din secte sau ca sunt atei, cu toată dragostea le amintim că niciun ateu și niciun membru al vreunei denominațiuni nici măcar nu ar participa la o slujbă Ortodoxă unde sunt cinstite Sfânta Treime, Maica Domnului sau vreun Sfânt Ortodox.

Citește și: Dracul conspiraționist a devenit mai puternic decât Credința în Dumnezeu, Biserică și rugăciuni!

Să ierte cinstitele fețe bisericești de supărarea produsă fără de noimă pe toți aceia care au căzut pradă ispitei duhului cel rău și au cârtit, i-au bârfit, i-au acuzat pe nedreptat de ecumenism și vânzare, întru satisfacerea propriei lor mândrii și a setei de scandal!

Și să ne ierte Dumnezeu pe toți de ne-am imaginat vreodată că avem dreptul și căderea nu doar de a ne judeca semenii, ci, în nebunia noastră îndrăcită, am cutezat să ne judecăm și preoții!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ar putea interesa și:

Spiritualitate

Cel mai mare pelerinaj ortodox din România, dedicat Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași, a ajuns luni la punctul culminant, cu o participare impresionantă...

Social

Realizatorul de televiziune Dan Negru a publicat recent un mesaj pe rețeaua socială LinkedIn în care și-a exprimat convingerile religioase într-un mod puternic, aducând...

Politică

Luni, la Catedrala Mitropolitană din Iași, politicieni de prim rang, în frunte cu cei mai cunoscuți candidați la alegerile prezidențiale, vor fi prezenți la...

Spiritualitate

În fiecare an, Biserica Ortodoxă Română marchează cu evlavie prăznuirea Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași, pe data de 14 octombrie, o sărbătoare cu...

Spiritualitate

Sâmbătă, 12 octombrie, Înalt Prea Sfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, participă la un eveniment important pentru credincioșii din județul Suceava. Începând cu ora 7.00,...

Social

Mihai Trăistariu a împărtășit o experiență profundă și personală în legătură cu vizita sa la Iași, într-o postare pe Facebook, descriind atât momente spirituale,...

Politică

Fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, este în atenția procurorilor Direcției Naționale Anticorupție (DNA) într-un dosar complex de corupție. În dimineața zilei de astăzi,...

Sănătate

Pe măsură ce pelerinajul la Sfânta Parascheva atrage mii de credincioși la Iași, medicul Tudor Ciuhodaru atrage atenția asupra unor reguli esențiale pentru a...