Connect with us

Hi, what are you looking for?

Externe

Magia neagră zguduie politica din Maldive: Doi miniștri arestați pentru vrăjitorie

Foto: pixabay.com

Maldive, națiunea insulară faimoasă pentru plajele sale paradisiace și stabilitatea politică, se confruntă cu un scandal neobișnuit legat de magia neagră, implicând oficiali de rang înalt. Duminica trecută, poliția din Maldive a arestat doi miniștri, alături de alte două persoane, sub acuzația de a fi practicat vrăjitorie împotriva președintelui Mohamed Muizzu, potrivit Realitatea PLUS.

Advertisement

Arestări și acuzații medievale

Printre persoanele reținute se numără Fathima Shamnaz Ali Saleem, ministru de stat la Ministerul Mediului, și fostul său soț, Adam Rameez, ministru la cabinetul președintelui. O anchetă a început după ce au apărut suspiciuni cu privire la activitățile lor, iar arestările au urmat acestei investigații. Deși nu au fost oferite detalii precise despre natura magiei negre sau probele care au dus la aceste arestări, cazul a captat atenția publicului și a mass-media.

Advertisement

Citește și: O polițista de penitenciar a fost înregistrată video în timp ce intreținea relații intime cu un deținut periculos

Scandal politic și vrăjitorie

Potrivit publicației Liberation, Fathima Shamnaz Ali Saleem este acuzată că l-a vrăjit pe președintele Maldivelor, Mohamed Muizzu, pentru a obține un alt post guvernamental. Poliția nu a confirmat încă motivele reținerii sale, lăsând loc pentru speculații și incertitudine.

Figuri politice proeminente în centrul atenției

Shamnaz Saleem și Adam Rameez au fost amândoi figuri proeminente în politica din Maldive. Shamnaz a făcut parte din Consiliul Local al capitalei împreună cu președintele Muizzu, pe vremea când acesta era primar al orașului Male. După alegerea lui Muizzu ca președinte în noiembrie 2023, Shamnaz a fost numită ministru de stat la Muliaage, reședința oficială a președintelui, înainte de a fi transferată la Ministerul Mediului. În ceea ce-l privește pe Adam Rameez, fostul ei soț, cunoscut ca fiind un apropiat al lui Muizzu, acesta dispăruse din peisajul public în ultimele cinci luni.

Suspendări din funcții și reacții publice

La patru zile după arestare, Shamnaz a fost suspendată din funcția de ministru de stat la Ministerul Mediului. În aceeași zi, Rameez a fost suspendat din funcția sa de la cabinetul președintelui. Acuzațiile de magie neagră au stârnit un amestec de șoc și neîncredere în rândul publicului din Maldive. Practica vrăjitoriei, deși parte din folclorul multor culturi, este rareori asociată cu scandalurile politice moderne. Cazul a ridicat întrebări cu privire la influența credințelor tradiționale în politica contemporană și la măsura în care acestea pot afecta guvernarea, scrie The Times of India.

Context și implicații

Președintele Mohamed Muizzu nu a făcut nicio declarație oficială cu privire la arestări sau la acuzații, lăsând publicul și mass-media să speculeze. Lipsa comunicării oficiale nu a făcut decât să alimenteze zvonurile, sporind incertitudinea din jurul acestui caz. Maldivele, cu peisajele lor idilice, sunt populare printre turiști, în special cei foarte bogați, dar ONG-urile denunță în mod regulat reprimarea drepturilor omului în această țară. Potrivit Amnesty International, „poliția a folosit în mod regulat forța în mod ilegal pentru a reprima demonstrațiile, iar apărătorii drepturilor omului au suferit represalii.”

Citește și: Donald Trump promite să scoată din nou SUA din Acordul Climatic de la Paris dacă va câștiga alegerile: „Vom prioritiza interesele Americii!”

În arhipelag coexistă două sisteme juridice distincte. Vrăjitoria nu este pedepsită de codul penal. Dar în această țară în care islamul este religie de stat, în conformitate cu legea islamică (Sharia), a face vrăji se pedepsește cu șase luni de închisoare.

Implicațiile pentru politica de mediu

În așteptarea verdictului anchetei asupra lui Fathima Shamnaz Ali Saleem, Maldivele sunt lipsite de secretarul său de stat pentru schimbările climatice, într-un moment în care arhipelagul se află în prima linie a încălzirii globale. Creșterea nivelului mării ar putea face țara practic nelocuibilă până la sfârșitul secolului, potrivit experților ONU în domeniul mediului.

Advertisement

Exemplu HTML cu Link

Urmărește-ne pe: Telegram | Google News


Apasă și comentează

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Advertisement

Te-ar putea interesa și:

Externe

Într-un scandal major care zguduie temeliile societății grecești, liderii Bisericii Ortodoxe Grecești lansează amenințări de excomunicare împotriva premierului Kyriakos Mitsotakis și a parlamentarilor după...

Opinii

A fost 24 Ianuarie. Au trecut 165 de ani de când Vasile Boerescu și-a dat seama că Moldova și Țara Românească s-ar fi putut...

Monden

Celebrul cuplu format din Tavi Clonda și Gabriela Cristea a trăit momente de anxietate în timpul vacanței lor de vis în Maldive. Prezentatoarea TV...

Opinii

Într-o conjunctură socială a urii, indiferenței și degradării morale, ce se întâmplă la Iași, la racla Sfintei Cuvioase Parascheva, unde zeci, sute de mii...