Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Momente critice în Munții Făgăraș: 4 turiști israelieni blocați, unul în atac de panică, nu se mai poate deplasa!

Imagine cu rol ilustrativ / Foto: Salvamont Sibiu

În seara zilei de miercuri, patru turiști israelieni, neechipați corespunzător, au rămas blocați în Munții Făgăraș, dintre care unul a suferit un atac de panică, conform informațiilor furnizate de Salvamont Sibiu. Echipa de salvare intervin pentru a-i aduce în siguranță din zona periculoasă.

Citește și: Seceta severă din România a dus la dispariția a 7 lacuri, avertizează specialiștii

Patru turiști israelieni blocați în Munții Făgăraș, salvați de Salvamont Sibiu; intervenție pentru un alt turist cu probleme la picior

Potrivit unei postări oficiale pe pagina de Facebook a Salvamont Sibiu, intervenția nu a fost singulară în acea zi. Salvatorii montani sibieni au fost solicitați și în cazul unui alt turist străin care a întâmpinat dificultăți de deplasare din cauza unei probleme la picior, în zona Lacului Podragel, Munții Făgăraș. Echipa de serviciu de la Bâlea Lac a fost trimisă de urgență, iar în paralel, a fost alertat elicopterul POA Brașov pentru a asigura o intervenție aeriană rapidă.

„S-a reușit trolierea victimei și transportarea acesteia la Aeroportul Sibiu, de unde a fost preluată de ambulanță pentru a primi îngrijiri medicale,” a declarat Salvamont Sibiu. Operațiunea de salvare a fost un succes, grație cooperării eficiente între echipele terestre și cele aeromedicale.

În aceeași zi, salvatorii au mai intervenit în Munții Cindrel, unde o turistă echipată necorespunzător a suferit o entorsă. Situația acesteia a fost gestionată cu promptitudine de echipele de intervenție.

Citește și: Cutremur neobișnuit în Banat, la ora locală 19:33, la doar 5 km adâncime

În prezent, echipele Salvamont continuă operațiunile în Munții Făgăraș pentru a recupera cei patru turiști israelieni, aflați în zona Strunga Ciobanului, unde nu mai pot avansa din cauza echipamentului neadecvat și a condițiilor dificile de teren.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ar putea interesa și:

Actualitate

Vineri după-amiază, Munții Bucegi au fost scena unei tragedii cumplite. O tânără și-a pierdut viața după ce a alunecat și a căzut aproximativ 300...

Actualitate

O avalanșă de proporții semnificative a lovit recent zona Bâlea Lac, situată în județul Sibiu, în urma unor precipitații abundente, potrivit declarațiilor oficialilor de...