O inițiativă cu impact major pentru vârstnicii din România prinde contur în această perioadă, oferind o șansă concretă celor născuți înainte de 1960 de a-și dezvolta abilitățile digitale. Aflat la a doua ediție, proiectul „Conectăm Generații în Lumea Digitală” este organizat de Fundația Regală Margareta a României, în parteneriat cu Fundația Vodafone, și oferă acces gratuit la cursuri de inițiere în utilizarea tehnologiei.
Citește și: Moarte cumplită în Argeș: O fată de 15 ani a murit într-un incident dramatic legat de o trotinetă electrică
Derulat în cadrul programului Hi Digital, proiectul vizează instruirea a peste 1.000 de seniori cu vârsta de peste 65 de ani, în 16 localități din țară, printre care București, Arad, Sibiu, Galați, Târgu Jiu și Sighișoara. Participanții vor beneficia de sprijin practic pentru a învăța cum să folosească un telefon inteligent, să efectueze apeluri și mesaje, să navigheze online, să facă fotografii sau să utilizeze aplicații precum e-mail, rețele sociale și internet banking.
„Fundația Vodafone și Fundația Regală Margareta a României continuă colaborarea pentru proiectul ‘Conectăm Generații în Lumea Digitală’, parte a programului Hi Digital de educare a seniorilor. În această a doua ediție e proiectului, vor fi organizate ateliere gratuite de dezvoltare a abilităților digitale pentru 1.000 de persoane cu vârsta peste 65 de ani din București și din alte 15 localități din țară”, se menționează în comunicatul transmis de organizatori.
Pe lângă instruirea individuală, organizatorii pun accent și pe dezvoltarea unei rețele de formatori locali. Un grup de 22 de traineri, dintre care 10 vor fi chiar pensionari, vor continua procesul educațional în comunitățile lor. Totodată, 10 organizații care lucrează cu persoane vârstnice vor primi suport logistic și mentorat pentru a duce mai departe proiectul la nivel local.
Înscrierile sunt deja în curs și pot fi făcute la numărul gratuit 0800.460.001 – Telefonul Vârstnicului. Atelierele se desfășoară până în luna decembrie și promit nu doar cunoștințe practice, ci și o reconectare cu lumea actuală, un pas concret împotriva izolării sociale și tehnologice a seniorilor.
