Rețete culinare

Pr. Efrem Bandarica, bucătarul Mănăstirii Dervent, dezvăluie rețeta perfectă de vinete și dovlecei în sos de roșii și busuioc

Foto: Facebook, Efrem Bandarica

Părintele Efrem Bandarica, cunoscut bucătar la Mănăstirea Dervent din Constanța, a dezvăluit recent pe pagina sa de Facebook o nouă rețetă delicioasă: Vinete și dovlecei prăjiți, în sos de roșii și busuioc. Acest preparat, bogat în arome mediteraneene, promite să încânte papilele gustative ale oricărui gurmand. Rețeta detaliată include ingrediente simple și tehnici tradiționale, oferind astfel un gust autentic și plin de savoare. Părintele nu uită să menționeze și importanța ajutorului colectiv în realizarea acestor bucate, exprimându-și recunoștința față de cei care au fost alături de el în bucătărie. În continuare, descoperiți pașii necesari pentru a pregăti această delicatesă!

Citește și: Preotul care conduce Jandarmeria Argeș: Povestea fascinantă a colonelului Cezar Toma!

Vinete și dovlecei prăjiți, în sos de roșii și busuioc

Ingrediente:

  • 3 vinete potrivite (feliate pe lungime);
  • 3 dovlecei (feliați rondele de 2 cm grosime);
  • 1 linguriță sare;
  • 6 linguri ulei de măsline extravirgin;
  • 3 – 5 caței de usturoi, decojiti și tăiați felii;
  • 1 cană frunze de busuioc bine împachetate, tocate marunt;
  • 6 roşii mari, tăiate cubuleţe cu sucul lor.
  • 1 lingură pasta de ardei (puteți folosi şi 1/2 linguriţă fulgi de ardei roşu),
  • *oleacă de piper negru macinat.

Mod preparare:

Tăiaţi vinetele în jumătate pe lungime, dovleceii rondele si așezați- le pe o strecurătoare mare. Presărați cu 1 linguriță de sare și lasati-le sa stea pe strecuratoare in timp ce pregatiti sosul de rosii.

Încinge 2 linguri de ulei de măsline extravirgin într-o tigaie mare adâncă. Adăugați usturoiul şi busuiocul şi gătiți timp de 2 minute.

Adăugaţi roşii tăiate cubuleţe, 1/2 linguriţă de sare, piper, 1 lingură pastă de ardei sau fulgi de ardei roşu şi gătiţi la foc mare timp de 15 minute

Între timp, într-o tigaie mare separată, încălziţi 3 linguri de ulei de măsline. Adăugaţi vinetele feliate, dovleceii ( pe rand) și ii prăjiți şi la foc mediu pe ambele părți. (Lasati sa se scurgă de ulei intr-o strecuratoare 10- 15 minute).

Odată ce sosul de roşii este gata, adăugați vinetele și dovleceii prăjiți. Reduceţi focul şi fierbeți timp de 20 de minute.

Se poate servi cald cu orez! Poftă bună!

Citește și: Canicula anului 1911: Valul de căldură a durat 70 de zile, iar cea mai afectată țară a avut peste 40.000 de morți

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ar putea interesa și:

Spiritualitate

Înălțarea Sfintei Cruci, prăznuită pe 14 septembrie, este una dintre cele mai importante sărbători din calendarul ortodox, marcând un moment de profundă spiritualitate și...

Spiritualitate

Părintele Teologos, de la Chilia „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” din Schitul Lacu, Sfântul Munte Athos, a lansat un apel puternic către românii...

Spiritualitate

Pe 8 septembrie, credincioșii din întreaga lume au sărbătorit „Nașterea Maicii Domnului,” cunoscută și sub denumirea de „Sfânta Maria Mică,” o dată de referință...

Externe

O dramă de proporții a zguduit liniștita comunitate din Brignoles, Franța, după ce un bărbat de 37 de ani a dezvăluit că soția sa...

Politică

În ultimele zile, USR a fost zguduit de o scenă inedită, relatată de jurnalistul Ionuț Cristache pe site-ul canal33.ro. Potrivit acestuia, Elena Lasconi, primarul...

Spiritualitate

Un preot sucevean a fost subiectul unei reclamații, după ce un enoriaș a considerat inadecvat faptul că acesta a slujit la cununia religioasă la...

Spiritualitate

Într-un mesaj profund și cutremurător, părintele Ioan Istrati aduce în prim-plan efemeritatea și zădărnicia mărimilor pământești, comparându-le cu singura realitate durabilă și mântuitoare: rugăciunea...

Social

Părintele Sorin Croitoru ne oferă o reflecție sinceră și provocatoare asupra valorilor societății contemporane, comparând entuziasmul stârnit de lucrurile superficiale, cum ar fi o...

Copyright © 2023 AZnews.ro. Toate drepturile rezervate.

Exit mobile version