Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sănătate

Președinta CNAS dorește introducerea vaccinării obligatorii în România: „Vaccinarea nu poate să fie o alegere individuală”

Imagine cu rol ilustrativ / Foto: catena.ro

În cadrul conferinței „Noul sezon epidemic: cinci amenințări pentru Sănătate. Cum reacționăm?”, organizată de DCNews, Valeria Herdea, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), a abordat subiectul vaccinării, evidențiind necesitatea unei mai bune comunicări pentru ca oamenii să înțeleagă avantajele vaccinării. Ea a atras atenția asupra faptului că vaccinarea nu ar trebui considerată opțională, subliniind că acoperirea vaccinală a scăzut considerabil, oferind ca exemplu o reducere la aproximativ 70% pentru vaccinul antirujeolic. În opinia sa, acest declin poate fi atribuit unei amnezii colective cu privire la lecțiile învățate în timpul pandemiei, potrivit activenews.ro.

Citește și: Premieră mondială: Celulele stem au vindecat diabetul unei femei, marcând o revoluție în medicina modernă

Președinta CNAS susține necesitatea impunerii vaccinării obligatorii în România

Herdea a declarat: „Am uitat foarte repede lecțiile pandemiei”, adăugând că trebuie luate măsuri pentru a restaura încrederea populației în personalul medical și pentru a încuraja vaccinarea. „Trebuie să facem ceva să crească încrederea populației în personalul medical (…), să înțeleagă oamenii care sunt beneficiile vaccinării”, a subliniat ea. De asemenea, Herdea a susținut că vaccinarea nu ar trebui discutată ca fiind o alegere opțională, afirmând: „Din punctul meu de vedere, și îmi asum ceea ce spun, vaccinarea nu ar trebui discutată ca opțională”.

Citește și: Ceaiurile rare care combat insomnia și îmbunătățesc sănătatea: o soluție naturală pentru somn odihnitor

Simin-Aysel Florescu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș”, a întărit aceste idei, susținând necesitatea unei legi a vaccinării. „Este necesară o lege a vaccinării prin care să trecem de pragul explicațiilor (…) pentru că, dacă vorbim de sănătate publică, vaccinarea nu mai este o alegere individuală”, a spus ea. Florescu a adus în discuție și faptul că unii părinți ignoră complet informațiile despre vaccinare, ceea ce poate duce la apariția unor epidemii și la complicații grave. „În cele mai multe cazuri, părinții care nu își vaccinează copii ignoră cu desăvârșite subiectul vaccinării”, a avertizat ea.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ar putea interesa și: