Dr. Harvey Risch, eminent profesor de epidemiologie la Yale School of Public Health din New York, pe 7 iulie 2022. (Bao Qiu/The Epoch Times)
Profesorul dr. epidemiolog Harvey Risch indică existența de dovezi privind o creștere a cazurilor de cancer la persoanele vaccinate împotriva COVID-19.
Dr. Risch este afiliat ca profesor emerit la Departamentul de Epidemiologie și Sănătate Publică de la Yale School of Public Health și Yale School of Medicine. A dedicat o mare parte din cercetările sale studierii factorilor care pot declanșa apariția cancerului, cât și tehnicilor de prevenire și diagnosticare timpurie.
Conversând cu „American Thought Leaders” din cadrul EpochTV, dr. Risch a evidențiat faptul că în New York, pacienții se confruntă cu perioade de așteptare de luni de zile, nu doar săptămâni, pentru a obține o programare în clinicile de oncologie.
El a subliniat, de asemenea, complexitatea de a stabili dacă un vaccin este cauza apariției cancerului, menționând că evoluția cancerului necesită timp. Conform dr. Risch, dezvoltarea cancerului poate varia de la doi ani și până la 30 de ani, depinzând de tipul acestuia, fie că este vorba de leucemie sau de cancer de colon, conform doctorulzilei.ro.
Medicii au sesizat anumite anomalii: „Ceea ce au observat sunt lucruri foarte ciudate: de exemplu, tineri în vârstă de 25 de ani cu cancer de colon, care nu au antecedente familiale ale bolii – ceea ce este practic imposibil conform paradigmei cunoscute a modului în care se manifestă cancerul de colon –şi alte tipuri de cancer de lungă durată pe care le văd la persoane foarte tinere”, a menționat Dr. Risch, citând The Epoch Times.
Acesta a sugerat că aceasta nu este evoluția obișnuită a cancerului.
„Trebuie să existe un stimulent iniţiator care să explice de ce se întâmplă acest lucru”, a menționat.
Măsuri împotriva cancerului:
Conform Dr. Risch, un organism uman sănătos poate combate cancerul și poate elimina celulele canceroase. Acest lucru este posibil când celulele anormale sunt depistate de un sistem imunitar intact.
Dacă sistemul imunitar e slăbit, nu poate elimina aceste celule, iar acestea se multiplică, ducând la simptomele cancerului.
„Acesta este mecanismul pe care îl consider cel mai probabil în acest caz.
„Știm că vaccinurile COVID au provocat diferite grade de afectare a sistemului imunitar la o parte dintre persoanele care au fost vaccinate”, a comentat Dr. Risch.
Acest lucru poate avea diverse repercusiuni, inclusiv o frecvență crescută a infecției cu COVID, alte boli sau apariția cancerului.
Referitor la femeile cu antecedente de cancer mamar și care au fost vaccinate, s-a remarcat o reapariție a cancerului curând după vaccinare.
Un alt punct adus în discuție de Dr. Risch a fost legat de cancerul mamar. În mod obișnuit, dacă acesta reapare după operație, reapare după 20 de ani. Dar, în cazul femeilor vaccinate, recidivele apar mai repede.
„Acestea sunt semnalele iniţiale pe care le-am observat şi, deoarece aceste cancere au apărut la persoane care erau prea tinere pentru a le contracta, practic, în comparaţie cu modul normal de funcţionare, au fost desemnate ca fiind turbo cancere”, a spus Dr. Risch.
„Unele dintre aceste cancere sunt atât de agresive încât, între momentul în care sunt văzute pentru prima dată şi cel în care se întorc pentru tratament după câteva săptămâni, ele au evoluat dramatic”, a adăugat.
„Fiţi în armonie cu corpul dumneavoastră”, a fost sfatul Dr. Risch, îndemnând oamenii să fie atenți la semnalele organismului.