Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Realitatea PLUS: Lider al reziștilor, acuzat de terorism! Radu Hossu ar fi amenințat cu moartea un deputat

Foto: Facebook / Radu Hossu

Într-un nou scandal politic care stârnește tensiuni în România, deputatul Mihai Lasca susține că a fost amenințat cu moartea de către Radu Hossu, despre care afirmă că este liderul unei grupări de mercenari cunoscută sub numele de Getica. Lasca a detaliat incidentul printr-o declarație oficială, în care afirmă că amenințările au fost primite direct pe telefonul său mobil, potrivit Realitatea PLUS.

Citește și: În sfârșit, Marcel Ciolacu a dezvăluit ce notă a luat la Bacalaureat: „Sper că nu o să vină acum cineva să mă întrebe ce culoare de pix am folosit”

„În cursul zilei de 19 iunie am fost amenințat cu moartea prin mesaje pe telefonul personal de către un individ care se recomanda a fi Radu Hossu, membru al grupării de mercenari Getica”, a spus Lasca, făcând publică acuzația.

Fostul deputat AUR a adăugat că nu este singurul care a fost ținta acestor amenințări. Potrivit lui, mai multe figuri publice din România au fost, de asemenea, vizate de aceeași grupare.

„Am fost contactat de mai multe personalități din România care au fost, la rândul lor, amenințate de gruparea fondată și finanțată de Radu Hossu. În urma anunțului meu și a plângerii penale, am primit multe mesaje de la oameni amenințați de gruparea Getica pentru poziția lor împotriva implicării României în războiul din Ucraina”, a declarat Lasca, subliniind gravitatea situației.

Controversele grupării Getica

În replică la aceste acuzații, gruparea Getica a negat orice implicare în faptele menționate, dar controversele continuă să se adâncească. În ciuda negărilor oficiale, site-ul grupării conține o listă cu numele unor politicieni și jurnaliști români pe care aceștia ar dori să-i „pedepsească” pentru dezvăluirile legate de conflictul din Ucraina. Aceasta adâncește suspiciunile cu privire la activitățile lor și la influența pe care ar putea-o exercita în spațiul public și politic din România.

Radu Hossu: un personaj controversat în viața politică și socială

Radu Hossu a intrat în atenția publicului român în urma activităților sale caritabile legate de războiul din Ucraina. Deși este cunoscut pentru strângerea unor sume impresionante de bani pentru a ajuta victimele conflictului, Hossu a fost implicat și în diverse controverse politice. În 2023, a fost chiar decorat de președintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru eforturile sale umanitare.

În plan politic, Hossu a candidat pentru șefia Uniunii Salvați România (USR), intrând într-o competiție directă cu Elena Lasconi. Deși a obținut doar locul trei, cu 1.471 de voturi, implicarea sa în viața politică a continuat să crească.

Însă, biografia sa arată un parcurs profesional neașteptat pentru un consultant politic. Hossu a absolvit un liceu de profil din Brașov în 2005 și a lucrat ca electrician timp de doi ani, urmat de o perioadă de nouă ani la o fabrică de filtre auto. În 2017, și-a schimbat direcția și a decis să urmeze cursurile unei facultăți de Științe Politice, ceea ce i-a permis să devină consultant politic pentru USR.

Legătura personală cu viceprimărița Brașovului, Flavia Boghiu

Radu Hossu trăiește o poveste de dragoste cu viceprimărița USR a Brașovului, Flavia Boghiu. Cei doi au devenit părinți recent, dar evită să se căsătorească, ceea ce a ridicat întrebări legate de transparența financiară a lui Boghiu, care, fiind angajată la stat, ar trebui să declare veniturile soțului.

Întrebată despre acuzațiile grave care i-au fost aduse partenerului său, Boghiu a adoptat o atitudine distantă.

„Partenerul meu este un adult care își conduce singur activitatea, eu la fel, și nu văd ce relevanță are un punct de vedere al partenerei de viață. Nu țin să comentez treaba asta. E activitatea lui Radu. Legat de când ne căsătorim… este o întrebare mult prea personală”, a spus Boghiu, evitând să ofere detalii suplimentare.

Probleme legale pentru Boghiu

Nu doar partenerul ei este implicat în controverse, ci și Flavia Boghiu se confruntă cu probleme legale. Ea este urmărită penal de DNA pentru abuz în serviciu, fiind acuzată că a permis unei asociații să folosească imobilul „Catacombe Brașov” fără aprobarea Consiliului Local. Deși a încasat 185.679 de lei de la Primăria Brașov anul trecut, Boghiu nu deține nicio proprietate, nu are bani în conturi și are datorii față de tatăl ei.

Citește și: Cine îl mai înțelege pe Marcel Ciolacu? Când minte și când spune adevărul? Ba e cu Biserica, ba pro-LGBTQ

Scandalul care îi implică pe Radu Hossu și Flavia Boghiu ridică noi semne de întrebare asupra activităților din culisele politice românești și subliniază tensiunile legate de implicarea României în conflictul din Ucraina.

1 Comment

1 Comment

  1. Casian

    4 septembrie 2024 at 22:17

    Ce bună schemă de stors bani de la fraieri, să capitalizezi emoția războiului, colectezi 200.000 de euro din care reții comision 50.000 pentru „managerul de proiect”. Mai devii și vedetă că ești vlogger din Ucraina (nu ești in prima linie că doar nu ej prost să mori, nu?)

    o să avem ocazia să vedem făcătura acestor mici oportuniști de război care se dau eroi și storc banii oamenilor.

    Listele făcute de Getica vor trebui analizate criminalistic căci sunt de factură penală. Cetățenii României au dreptul să aibă opinii diferite față de războiul din UCraina, nu vom admite să aducem in țară terorismul de stat de tip Zelensky contra obiectorilor care spun că ăsta NU e războiul nostru

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ar putea interesa și:

Actualitate

În urma ploilor torențiale din ultimele zile, nivelul apei a început să crească din nou în zonele deja afectate de inundații, aducând noi provocări...

Actualitate

Noi probe zguduitoare au fost aduse în dosarul în care fostul realizator TV Dan Diaconescu este judecat pentru acte sexuale cu minore și folosirea...

Meteo

România trece printr-un val de caniculă extremă, fără precedent în istoria măsurătorilor meteorologice. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis cel mai extins cod...

Actualitate

Caniculă fără precedent: două zile de cod roșu România traversează un episod extrem de caniculă, fiind sub avertizare de cod roșu pentru cel puțin...

Actualitate

Într-o operațiune coordonată de polițiștii din Lugoj și Serviciul de Investigații Criminale Timiș, sprijiniți de luptătorii din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș, o...

Actualitate

O crimă șocantă a avut loc într-un hotel de renume din Padina și a captat atenția întregii țări, datorită naturii sale brutale și contextului...

Actualitate

Astăzi, într-un incident tragic petrecut la Vaslui, o comunitate întreagă este zguduită de descoperirea a trei persoane decedate într-o locuință din localitatea Ștefan cel...

Actualitate

Fosta soție a președintelui Consiliului Județean Timiș, Alin Tișe, Camelia Veronica Tișe, în vârstă de 47 de ani, a fost găsită decedată în locuința...