Connect with us

Hi, what are you looking for?

Politică

Scandal exploziv: Lider USR acuzat că a furat 200.000 euro din fondurile partidului! Înregistrare-bombă publicată de BZI.ro!

Foto: Facebook, Ştefan Tanasă

Liderul USR Iași, Ștefan Tanasă, este în centrul unui scandal de proporții după ce a golit visteria partidului cu aproape 200.000 de euro chiar înainte de alegeri. Cotidianul BZI a intrat în posesia unor înregistrări care demonstrează că Tanasă a făcut plăți ascunse către firme deținute de rudele sale, folosind strategii de facturare menite să ascundă deturnarea fondurilor. Secretara biroului județean a dezvăluit aceste nereguli, fiind apoi agresată verbal de Tanasă. Situația este cunoscută și mușamalizată de Secretariatul General de la București, inclusiv de președintele USR, Elena Lasconi, spun jurnaliștii de la BZI.ro.

Advertisement

Iată știrea relatată de bzi.ro:

Scandal uriaș în filiala județeană USR Iași, mușamalizat de secretariatul general de la București. Liderul Ștefan Tanasă a golit visteria partidului înainte de alegeri.

Advertisement

Citește și: Silvestru Șoșoacă izbucnește și aruncă acuzații dure la adresa Dianei, după audierile de la Parchetul General!

Liderul USR Iași este în pragul unui scandal de proporții după ce a ajuns în Biroul Național în urma retragerii celor cinci membri clasați în fața lui. Cotidianul BZI a intrat în posesia mai multor înregistrări ce îl au în prim-plan pe Ștefan Tanasă, șeful filialei județene, care a căpușat partidul cu aproape 200.000 de euro.

Scandal uriaș în filiala județeană USR, mușamalizat de biroul central de la București

Recent, liderul USR Iași, Ștefan Tanasă, a ajuns în Biroul Național. Deși nu a fost votat de colegi, acesta a făcut presiuni în rândul celor care s-au aflat în clasament înaintea sa ca să se retragă de pe liste. Astfel, cei cinci membri au fost „ajutați” să plece. În ceea ce privește campania electorală, surse din cadrul partidului au transmis reporterilor BZI faptul că Ștefan Tanasă a căpușat visteria organizației politice cu aproximativ 200.000 de euro. Practic, conturile USR au fost golite înainte de campania electorală.

„Aproape 200.000 de euro a sustras. A făcut plăți ascunse, banii din conturi au dispărut chiar înainte de campanie. A făcut contracte cu mai multe firme din țară unde administratori sunt rude de-ale lui Ștefan Tanasă. Totul a fost orchestrat, contractele erau multe și pe sume mici, ca să nu bată la ochi. Secretara biroului județean de la Iași a sesizat și, când l-a luat la întrebări, Tanasă a devenit foarte agresiv, a înjurat-o. Problema cea mai gravă este că Secretariatul General de la București știe tot, inclusiv faptul că a luat banii. Banii au ajuns o parte la el (n.r. – la Ștefan Tanasă) și la firmele care l-au ajutat să îi scoată din conturi. Au fost situații în care făcea contracte și facturi pe sume mai mici, iar plățile erau mai mari. De exemplu, dacă factura era de 5.000 de lei, el făcea plată de 10.000 de lei, 5.000 de lei îi avea justificați, dar 5.000 de lei nu îi putea justifica. Ăștia 5.000 care nu îi putea justifica erau împărțiți o parte în buzunarul lui, o parte la firma care îl ajuta. Nu doar cu o firmă a făcut asta, au fost multe firme”, au spus surse din interiorul partidului.

Ștefan Tanasă, comportament agresiv și injurii aduse secretarei de la Iași

Cotidianul BZI a intrat în posesia înregistrărilor în care Ștefan Tanasă o certa pe secretara biroului județean de la Iași, după ce aceasta a anulat o comandă din cauza lipsei fondurilor din conturile partidului.

Sursa: bzi.ro

„Ștefan Tanasă (Ș.T.): De ce ați sunat-o să oprească printarea?
Secretara biroului județean Iași (S.B.J): Pentru că așa trebuia.
Ș.T.: Așa trebuia acuma?
S.B.J.: Ați dat 20.000 de la noi din birou.
Ș.T: Nu e treaba dumneavoastră cât aveam eu, nu e treaba dumneavoastră cât aveam eu!
S.B.J.: Depășeam suma, mai aveați 110 mii și femeia aia vă printa.
Ș.T.: Puteam să am încă 500, nu e treaba dumneavoastră, da? Am contract semnat!
S.B.J.:  Ce voiați, să îi dați țeapă?
Ș.T.: Voiam eu să îi dau țeapă?
S.B.J.: Da, fix așa.
Ș.T.: Sunteți o nesimțită! Împreună cu nesimțita aialaltă! Nu vă este rușine? Mă acuzați pe mine! V-am adus banii până la ultimul leu! Până la ultimul leu v-am adus banii!
S.B.J.: Am aflat! Până la urmă, am aflat! Haideți, domnule! Mi i-ați adus (n.r. – banii), uite, nici nu mai am (n.r. – bani).
Ș.T.: Mă contabilizați dumneavoastră pe mine!? Îmi țineți mie socoteala!? La casă la dumneavoastră vă țineți socoteala, la familia dumneavoastră și în geanta dumneavoastră! Nu îmi țineți mie evidența banilor!
S.B.J.:  Ba da, vă țin pentru că ăsta e rolul meu.
Ș.T. Nu este niciun rol, dumneavoastră nu aveți niciun rol!
S.B.J: Am dreptul.
Ș.T. : Nu aveți niciun drept să îmi socotiți mie banii, îi socotiți lui Socolov banii…
S.B.J.: Da! Nu aveți voie să depășiți suma.
Ș.T.: Nu aveți dumneavoastră nicio treabă! Avem contract semnat, doamnă, avem contract semnat cu Print House!
S.B.J.: Aveți contract semnat după ce am intrat eu și am semnalat.
Ș.T.: Ce ați semnalat? Ce ați semnalat dumneavoastră”, se aude în înregistrare.

Ștefan Tanasă recunoaște că banii au fost folosiți „la negru”

În momentul în care secretara biroului județean Iași a descoperit ilegalitățile și faptul că Ștefan Tanasă a golit conturile organizației politice, aceasta a fost împotriva efectuării plăților către furnizori. Deși în visterie nu mai exista niciun leu, Ștefan Tanasă făcea presiuni în continuare ca plățile către firmele căpușă să fie efectuate din banii partidului.

„Ștefan Tanasă (Ș.T.): Îmi ia garanție 100 de milioane, am garanție! Da, am garanție la negru, da! Bani, despre asta vă spun, bani! Trebuie să-i spuneți să-i dea banii omului! Avem bani să îi returnez omului garanția? Pe șmecheria asta, pe taxa asta de șmecher. Nesimțiții ăștia de oameni. Garanție, mă! Ca să vezi și tu cum ne tratează oamenii pe care îi plătim.
Secretara biroului județean (S.B.J).: Era și înainte de asta.
Ș.T. Sunt în precampanie și trebuie să le dau oamenilor în precampanie.
S.B.J.: Păi, comandați.
S.B.J.: Nu aveți bani, are partidul.
Ș.T. Am bani! Am bani! Fă-mi, nu pot să plătesc în avans oameni buni, da”, se aude în înregistrare.

Secretariatul General de la București mușamalizează căpușarea fondurilor de la Iași

Surse din cadrul organizației politice au transmis faptul că Secretariatul General de la București cunoaște situația de la Iași de mai bine de o lună de zile, însă totul este mușamalizat. Mai mult decât atât, există suspiciuni că cei aproximativ 200.000 de euro au fost folosiți ca cei cinci membri de pe listele pentru Biroul Național să se retragă, iar Ștefan Tanasă să își asigure locul.

„Secretariatul General de la București cunoaște situația de mai bine de o lună de zile, știe despre golirea conturilor, dar vor să mușamalizeze tot, ei vor liniște. Nimeni nu are voie să vorbească despre lucrurile astea. Cei aproximativ 200.000 de euro pe care i-a sustras ar fi fost folosiți tot pentru a-și asigura locul în Biroul Național, de asta s-au făcut presiuni. Nu mai există în USR vot democratic”, au spus surse din cadrul USR.

Mai grav este faptul că inclusiv Elena Lasconi, proaspăt aleasă în funcția de președinte al USR, cunoaște situația și este de acord cu astfel de proceduri. Se pare că ea acceptă, suportă și sprijină astfel de atitudini agresive și aceste combinații pe sume uriașe de bani în interiorul partidului. Deși pozează într-o persoană cu coloană vertebrală și care este direct interesată ca lucrurile să funcționeze corect, asta este doar o imagine falsă, pentru a minți și manipula oamenii. De fapt, ea nu face altceva decât să încurajeze antidemocrația și comportamentul agresiv, dar și mușamalizarea situației grave de la Iași.

Este inadmisibil comportamentul agresiv al președintelui județean USR, Ștefan Tanasă, și nedemn de cineva care ocupă o funcție de conducere.

Cotidianul BZI deține și va publica mai multe înregistrări, mult mai grave, în care Ștefan Tanasă agresează membri din organizația politică USR, personalul biroului județean, dar și în care plătește la negru facturi fictive pentru a-și umple buzunarele.

Citește și: Scandal exploziv: Vlad Voiculescu a fost prins de iubită pe site-ul de matrimoniale Tinder. Detalii picante!

Scandal uriaș în filiala județeană USR Iași, mușamalizat de Secretariatul General de la București. Liderul Ștefan Tanasă a golit visteria partidului înainte de alegeri cu aproape 200.000 de euro. Banii au ajuns în buzunarele sale și a firmelor paravan.

Advertisement

Exemplu HTML cu Link

Urmărește-ne pe: Telegram | Google News


Apasă și comentează

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Advertisement

Te-ar putea interesa și:

Fără categorie

Într-un congres extraordinar desfășurat sâmbătă, Elena Lasconi a fost aleasă drept candidata Uniunii Salvați România (USR) la alegerile prezidențiale din acest an. Lasconi a...

Politică

Elena Lasconi a obținut o victorie semnificativă, devenind noul președinte al USR cu peste 68% din voturile membrilor de partid. Aceasta este o realizare...

Politică

Miercuri, la ora 12:00, s-a încheiat votul intern al USR pentru alegerea noului președinte al partidului. Procesul electoral a durat două zile, timp în...

Actualitate

Un incident neobișnuit și șocant a avut loc într-o localitate din județul Iași, unde un barman tânăr, în vârstă de 23 de ani, a...

Actualitate

Elena Lasconi, primarul municipiului Câmpulung Muscel și candidată pentru șefia Uniunii Salvați România (USR), a lansat o serie de critici dure la adresa ÎPS...

Politică

Dominic Fritz, actualul primar al Timișoarei, se pregătește să facă un pas important în cariera sa politică, vizând cea mai înaltă funcție în stat...

Sănătate

Un focar de tuberculoză a fost identificat recent de medicii de la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași la o unitate privată de învățământ preuniversitar...

Actualitate

Comunitatea medicală din România este în doliu după anunțul tragic al decesului renumitului prof. dr. Teodor Stamate, șeful clinicii de Chirurgie Plastică și Reconstructivă...