Connect with us

Hi, what are you looking for?

Magazin

Scandal în Cinematografie: Dan Negru și Dragoș Bucur Distrug Filmele Românești!

Dan Negru și Dragoș Bucur, două personalități cunoscute din industria media românească, au exprimat recent opinii critice cu privire la filmele autohtone. Într-o abordare deschisă și transparentă, cei doi au pus sub semnul întrebării atât calitatea scenariilor, cât și modul în care aceste producții reflectă imaginea României în contextul european. Cu un accent pe finanțarea acordată de stat, Negru și Bucur aduc în discuție provocările și deficiențele industriei cinematografice românești.

Advertisement

Viziuni critice asupra filmelor românești: O analiză profundă a calității și aportului financiar în industrie

Dan Negru, cunoscut pentru abordarea sa sinceră, subliniază discrepanța dintre resursele financiare generoase alocate filmelor românești și modul în care acestea își prezintă țara de origine. Argumentând că România este singura țară europeană care nu a produs un serial istoric, Negru critică filmele finanțate de stat care prezintă polițiști incompetenți, doctori corupți și profesori corupți. În ochii săi, aceste producții nu promovează țara, ci o umilesc, oferind o imagine negativă a instituțiilor românești.

Advertisement

Citește și: Rona Hartner: Factorul principal care i-a declanșat boala. Neurochirurgul Vlad Ciurea transmite avertizări

De asemenea, Negru aduce în discuție lipsa unor reprezentări pozitive ale unor personalități istorice românești precum Traian Vuia sau Petrache Poenaru, subliniind contrastul cu alte țări europene care au realizat seriale istorice de succes. Prin acest context, Negru subliniază importanța unei reprezentări echilibrate a istoriei și culturii românești în industria cinematografică.

Dan Negru, text scris pe rețelele de socializare:

„200 milioane de euro se vor da pentru filme românești. Totuși, multe din filmele, serialele, telenovelele românești sunt făcute cu bani de la stat deși ele umilesc statul. Polițiștii sunt idioți, doctorii-s șpăgari, profesorii-s corupți. În multe din filmele sau serialele finanțate de stat, România e umilită, nu e promovată!

Disputa istorică despre primul om care a zburat se dă între Traian Vuia și frații Wright. Sunt zeci de filme americane despre frații Wright, ultimul e serialul “Wright Brothers” cu Tom Hanks.
Știți vreunul care să-l apere pe Vuia?
Dar insulina lui Paulescu? Petrache Poenaru brevetează primul toc rezervor(stilou) din lume dar pentru că invenția nu a fost produsă în serie, titlul de inventator al stiloului este a lui Lewis Waterman. Ați văzut ceva despre Poenaru? România e singura țară europeană care nu are niciun serial istoric la TV!
Ungurii au “Matyas, a sosemvolt kiralyfi” (Mateias, Prințul care nu a fost niciodată), un succes în audiențe tv. E despre copilăria lui Matei Corvin, regele care are statuie in centrul Clujului. Degeaba 200 milioane! Banii sunt mai greu de păstrat decât de obținut!”

Pe de altă parte, Dragoș Bucur exprimă o perspectivă similară cu privire la filmele finanțate de stat. În timp ce recunoaște succesul comercial al unor producții recente, precum „Teambuilding”, actorul nu ezită să critice calitatea scenariilor. Consideră că filmul independent și cel finanțat de stat ar trebui tratate ca entități separate, arătând că, în ciuda succesului comercial, un film precum „Teambuilding” nu îndeplinește standardele sale calitative din perspectivă cinematografică.

Dragoș Bucur, în podcastul lui Cătălin Măruță:

„Dacă vorbim despre filmul românesc în general, e una. Dacă vorbim de filmul independent, e alta. Dacă vorbim de filmul românesc cu finanțare de la stat, e alta. 

Dacă vorbim de filmele românești care au ieșit în ultimii doi-trei ani, e alta. Vorbim de filmele astea care au făcut bani în ultimul timp, „Teambulding”. Pentru ei a fost o afacere care a funcționat foarte bine. (…)

Mi se pare foarte tare că au reușit să ridice ștacheta la un milion de spectatori, păi așa ceva nu visam, înțelegi?  Dacă vorbim de calitatea filmului, eu închid discuția după 10 secunde, pentru că nu avem ce să discutăm. Nu că nu a fost pe gustul meu. 

Din punct de vedere cinematografic n-am putea să-l încadrez la categoria film”

Citește și: Mihai Rait, alias Dorel din Las Fierbinți, la un pas de moarte. Dezvăluiri șocante!

Concluzie: Opiniile exprimate de Dan Negru și Dragoș Bucur evidențiază provocările și critici aduse industriei cinematografice românești. Dezbaterea privind relația dintre finanțarea de stat și calitatea producțiilor atrage atenția asupra necesității unui dialog deschis și transparent între creatorii de conținut și autoritățile responsabile. În contextul unui mediu media în schimbare rapidă, critica constructivă poate constitui un impuls pentru îmbunătățirea calității filmelor românești și pentru crearea unor reprezentări autentice și echilibrate ale istoriei și culturii naționale.

Advertisement

Exemplu HTML cu Link

Urmărește-ne pe: Telegram | Google News


Apasă și comentează

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Advertisement

Te-ar putea interesa și:

Social

Într-o postare recentă pe Facebook, Dan Negru reflectează asupra diferențelor dintre români și restul Europei, pornind de la comparația dintre portarii Niță și Neuer....

Social

Un copil de numai 8 ani, diagnosticat cu cancer în fază terminală, a trăit o poveste incredibilă de speranță și vindecare datorită generozității lui...

Spiritualitate

UPDATE: Părintele Alexandru Ștefan: Advertisement Hristos a înviat! Advertisement Va aducem aminte ca termenul limita pt depunerea formularului 230 este 27.05.2024. Prin acest formular...

Magazin

Într-o epocă în care imaginea și prezența mediatică pot eclipsa adesea performanțele sportive, declarațiile recente ale lui Dan Negru pe pagina sa de Facebook...

Spiritualitate

Într-un context marcat de tensiuni între oamenii bisericii, cunoscutul prezentator TV Dan Negru a decis să își exprime opinia pe rețelele sociale, aducând în...

Monden

Dan Negru, unul dintre cei mai emblematici prezentatori de televiziune din România, cunoscut drept „Regele Audiențelor” datorită succesului uriaș al emisiunilor sale, își sărbătorește...

Magazin

În ciuda faimei sale internaționale în tenis, viața personală a Simonei Halep a fost întotdeauna ținută departe de lumina reflectoarelor. Printre aspectele mai puțin...

Magazin

Dan Negru ne aduce în atenție o un eveniment uitat de lumea modernă: spitalele, instituții vitale pentru îngrijirea sănătății noastre, au apărut datorită valorilor...