Într-un incident controversat care a captat atenția publicului, Codruța Cerva a fost implicată într-un conflict cu polițiștii de la Rutieră, care s-a încheiat cu mai multe amenzi și suspendarea permisului de conducere pentru o perioadă de două luni. Totul a fost surprins pe cameră, iar versiunile părților implicate sunt contradictorii.
Evenimentul principal
În ziua incidentului, Codruța Cerva a fost oprită de către polițiștii de la Rutieră pe bulevardul Lascăr Catargiu din București. Potrivit declarațiilor sale ulterioare, ea susține că a fost oprită ilegal și că polițiștii au bruscat-o. Pe înregistrarea video a incidentului, se poate auzi cum Codruța Cerva se confruntă cu polițiștii, refuzând să prezinte documentele și acuzându-i că s-au comportat agresiv și că au încercat să o scoată din mașină cu forța.
În schimb, reprezentanții Brigăzii Rutiere susțin că Codruța Cerva a refuzat să se conformeze solicitărilor polițiștilor, a adoptat o atitudine sfidătoare și a încercat să se sustragă controlului. Potrivit lor, polițiștii i-au cerut să se legitimeze, dar ea a refuzat. Acest lucru a dus la blocarea mașinii sale, la extragerea forțată din vehicul și la conducerea sa la sediul subunității pentru identificare și sancționare.
Citește și: Scandal șocant în Petroşani: Bărbat de 38 de ani, luat la bătaie de doi copii furioşi!
De asemenea, poliția susține că Codruța Cerva a refuzat să fie testată pentru consum de alcool și droguri și a devenit violentă verbal în timpul verificărilor, ceea ce a determinat folosirea mijloacelor de imobilizare și conducerea ei la Institutul Național de Medicină Legală (I.N.M.L.) pentru prelevarea de mostre biologice.
Perspectivele părților implicate
Codruța Cerva a declarat că a fost oprită ilegal și că va lupta pentru drepturile sale. Ea a afirmat că toată întâmplarea a fost filmată și a amenințat cu implicarea instanței dacă va fi necesar. Este important de menționat că, dacă vor fi constatate amenințări în înregistrarea video, ea ar putea fi supusă unui dosar penal pentru ultraj.
Pe de altă parte, reprezentanții Brigăzii Rutiere susțin că au acționat în conformitate cu legea și că folosirea forței și a mijloacelor de imobilizare sunt măsuri polițienești prevăzute în legea de organizare și funcționare a Poliției Române, cu scopul de a înfrânge rezistența fizică a unei persoane care nu se supune solicitărilor legale ale acestora.
Punctul de vedere oficial
Subcomisarul de poliție Claudiu Costea, purtător de cuvânt al Brigăzii Rutiere, a oferit o perspectivă oficială asupra evenimentului. El a explicat că polițiștii au intervenit din cauza comportamentului conducătoarei auto, care a încălcat marcajul continuu și a folosit telefonul mobil în timpul deplasării. Polițistul a cerut să se legitimeze, iar ea a refuzat, ceea ce a dus la procedura de legitimare la secție.
Costea a subliniat, de asemenea, că întregul incident a fost înregistrat cu dispozitivul body camera, iar imaginile pot fi puse la dispoziția instanței pentru a clarifica evenimentele. De asemenea, a menționat că Codruța Cerva a continuat să aibă un comportament recalcitrant și la sediul Brigăzii Rutiere, unde au fost folosite mijloace de imobilizare din dotare.
În concluzie, acest incident rămâne subiectul unei investigații în curs, iar părțile implicate au versiuni diferite ale evenimentelor. Rolul instanței și al probei video va fi crucial în stabilirea adevărului și a eventualelor consecințe legale.
Vlad Tepes
13 ianuarie 2024 at 19:46
Nu e departe vremea in care ”bitanii” o vor lua pe coaja, mai rau decit militienii in Decembrie 1989 !
Bitanii si fostele trupe de securitate, jandarmii, au devenit ceva ce nu mai merita platit de poporul asta prost.
Mai bine facem garda nationala din cetateni si mentinem ordinea in Tara