Connect with us

Hi, what are you looking for?

Externe

Situație ALARMANTĂ: SUA a dat undă verde pentru război în Europa? Permite marionetei Zelenski să atace ținte în inima Rusiei cu arme americane!

Foto: Captură video YouTube

Pentagonul a anunțat joi că Ucraina poate utiliza armele furnizate de SUA pentru a lovi ținte în interiorul Rusiei, nu doar pe teritoriul rus din apropierea regiunii ucrainene Harkov. Această măsură, raportată de Reuters, sugerează o escaladare periculoasă a conflictului și ridică întrebări privind posibilele consecințe asupra stabilității regionale.

Advertisement

Detalii despre Schimbarea Politicii

Luna trecută, președintele Joe Biden a autorizat în mod discret Kievul să lanseze atacuri cu arme furnizate de SUA împotriva unor ținte militare în Rusia. La acea vreme, oficialii americani au precizat că decizia se aplică doar țintelor situate pe teritoriul Rusiei, aproape de regiunea Harkov din estul Ucrainei. Acum, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul maior de aviație Patrick Ryder, a indicat că utilizarea armelor nu este limitată la acea zonă.

Advertisement

Citește și: Cele zece porunci din Biblie, obligatoriu să fie afișate în toate sălile de clasă din școlile publice: ce stat a luat această decizie!

„Capacitatea de a riposta atunci când se trage asupra lor este esențială (…) vedem forțe ruse trăgând de peste graniță, iar Ucraina trebuie să poată trage asupra acelor forțe folosind muniții furnizate de SUA,” a declarat Ryder. „Este absolut normal să permitem Ucrainei să atace ținte în Rusia.”

Reacții și Critici

Comentariile lui Ryder sunt susținute de Jake Sullivan, consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, care a afirmat că nu este vorba despre geografie, ci despre bun-simț. „Dacă Rusia atacă sau este pe punctul să atace de pe teritoriul său Ucraina, atunci este absolut normal să permitem Ucrainei să lovească forțele ruse de dincolo de frontieră,” a spus Sullivan la PBS.

Implicații și Îngrijorări

Această schimbare în politica SUA oferă Ucrainei o mai mare libertate de acțiune, dar ridică semne de întrebare privind potențialele repercusiuni. Criticii susțin că această măsură ar putea duce la o escaladare a conflictului, având în vedere că loviturile în interiorul Rusiei ar putea provoca reacții severe din partea Moscovei.

Citește și: Un tânăr de 20 de ani a adormit bărbat și s-a trezit femeie: un caz șocant de răzbunare!

Permisiunea acordată Ucrainei de a utiliza arme americane pentru a lovi ținte în interiorul Rusiei este un pas controversat care ar putea complica și mai mult situația din regiune. În timp ce SUA își afirmă sprijinul pentru Ucraina, această decizie ar putea avea implicații neprevăzute, escaladând tensiunile și amenințând stabilitatea regională.

Advertisement

Exemplu HTML cu Link

Urmărește-ne pe: Telegram | Google News


1 Comment

1 Comment

  1. Ecaterina

    21 iunie 2024 at 15:48

    Putin va evita WWIII atât cât va putea, cunoscut fiind pentru conservatorismul său – nu numai în sens ideologic, dar și în sensul aversiunii sale față de virajele ascuțite în cadrul deciziilor politice. Treaba Rusiei de acum încolo va fi respingerea atacurilor ucrainene dar și rezervarea dreptului de a furniza arme altor regiuni ale lumii care nu-s aliate yankeilor care care sunt aflate în conflict cu SUA. Niciun soldat al SUA, de prin cele peste 800 de baze americane răspândite prin diverse zone ale lumii, nu se va mai afla în siguranță începând cu ziua de astăzi. De ce? Pentru că nici rușii nu vor mai putea controla armamentul distribuit altor state și nici nu va mai conta cum va fi folosit.

    Oricum ar fi, loviturile transfrontaliere NU vor schimba dinamica conflictului din Ucraina. Singura variabilă care poate schimba dinamica militar-strategică a acestui conflict ar fi o intervenție convențională a NATO, deși aceasta riscă să declanșeze al treilea război mondial, care, cu siguranță, așa cum a afirmat de atâtea ori președintele rus, va fi și ultimul pentru umanitate. Cu alte cuvinte, NU vor exista câștigători.

    De altfel, Sky News a citat luna trecută un raport pentru a-și informa publicul că Rusia produce de trei ori mai multe obuze decât NATO la un sfert din preț. Acest lucru pregătește scena pentru o posibilă ofensivă rusă care ar putea declanșa, la rândul ei, o intervenție convențională a NATO, care ar risca să scape de sub control într-o criză cubaneză. În mod sigur, o atare situație NU le va conveni celor de la Pentagon, oricât de rupți de minte ar fi!

    Consider că gestul lui Biden, de a-i permite clovnului de la Kiev atacarea trupelor rusești oriunde peste graniță, a avut drept scop menținerea moralului publicului american, deși dinamica militar-strategică este de așa natură încât Rusia a învins deja NATO de departe în „cursa logisticii” și-n „războiul uzurii”. Cu toate acestea, Moș Teacă de la Casa Albă a forțat nota, cu atât mai mult cu cât există un pact de securitate încheiat cu Zelenski în această lună. În plus, mai cred că totul ține și de managementul percepției, adică ucrainenii știu că sunt bătuți, rușii știu că câștigă teren, iar Occidentul știe că înfrângerea strategică a Rusiei este acum imposibilă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Advertisement

Te-ar putea interesa și:

Știință

În contextul actual al schimbărilor climatice și al creșterii cererii de apă, resursele de apă ale lumii devin tot mai disputate între țări. Aproape...

Externe

Într-o știre care a captat atenția internațională, un obiect neobișnuit, popularizat în presa globală drept „monolit”, a fost îndepărtat de autoritățile americane dintr-o zonă...

Actualitate

În stațiunea Mamaia, cunoscută pentru aglomerația și frenezia estivală, un incident recent a stârnit valuri de indignare în rândul turiștilor și localnicilor deopotrivă. Un...

Sănătate

O analiză efectuată la nivel european și promovată de mai multe organizații pentru drepturile animalelor, inclusiv Observatorul pentru bunăstarea animalelor din Spania, a scos...

Externe

După atacul mortal din Sevastopol, președintele rus Vladimir Putin a intrat imediat în contact cu armata. Rusia a acuzat oficial Statele Unite că poartă...

Externe

Un incident tragic a zguduit stațiunea Sochi, unde o tânără de doar 20 de ani, Diana Belyaeva, a pierdut lupta cu valurile puternice ale...

Meteo

În ultima perioadă, Europa a fost împărțită din punct de vedere meteorologic, cu condiții meteo extreme variate în funcție de regiune. În timp ce...

Externe

Autoritățile din statul Louisiana au decis, miercuri, să impună afișarea celor „Zece Porunci” în toate sălile de clasă din acest stat conservator din sudul...