Într-o decizie pronunțată astăzi, 7 decembrie, magistrații Curții de Apel București au respins contestația formulată de către procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism împotriva înlocuirii arestului preventiv cu control judiciar în cazul Mirunei Pascu, mama tânărului Vlad Pascu. Acesta este cunoscut pentru accidentul rutier grav provocat în localitatea 2 Mai, soldat cu moartea a doi tineri, atunci când se afla sub influența drogurilor.
Dosarul Tragediei din 2 Mai: Mama Șoferului Drogat, Liberă Definitiv, iar Tatăl, Cu Acuzații Reduse! Reacții și Controverse
Potrivit Realitatea Plus, decizia de respingere a contestației este aplicată în dosarul cu numărul 29573/3/2023/a1.5 al Tribunalului București și a fost pronunțată în urma unei încheieri din 29 noiembrie 2023, luată de judecătorul de cameră preliminară. Astfel, Miruna Pascu scapă definitiv de arest, iar această hotărâre este considerată executorie.
De asemenea, tatăl tânărului Vlad Pascu, Mihail Claudiu Pascu, a beneficiat de o reducere a măsurilor preventive, cu decizia Curții de Apel București referitoare la înlăturarea controlului judiciar în cazul său. Cu toate acestea, trebuie menționat că Mihail Claudiu Pascu este în continuare trimis în judecată pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor. El a fost acuzat că a deținut fără drept un număr de 73 cartușe de vânătoare, muniție letală.
Miruna Pascu, pe de altă parte, este acuzată de influențarea declarațiilor și amenințare, aspecte care au adus-o în atenția justiției. Fiul lor, Vlad Pascu, care a fost șoferul implicat în tragicul accident rutier din 2 Mai, rămâne în continuare în arest preventiv. Cu toate acestea, decizia privind starea sa de detenție nu este definitivă și poate fi supusă ulterior unor noi evaluări și modificări.
Pe lângă aceasta, dealerul și alți doi tineri din anturajul lui Vlad Pascu au fost trimiși în judecată de către DIICOT (Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism), semnalând o rețea extinsă de persoane implicate în contextul incidentului din 2 Mai.
Citește și: Scandal în Jandarmerie: Un alt jandarm din Cluj, prins în trafic cu prafuri suspecte de a fi droguri
Această hotărâre a instanței ridica întrebări cu privire la eficacitatea sistemului judiciar și la modalitățile de gestionare a cazurilor de crimă în trafic, amplificând discuțiile în societate cu privire la necesitatea reformelor legislative în acest domeniu.