Connect with us

Hi, what are you looking for?

Externe

Sunet straniu la Marea Mediterană: Obiect necunoscut cu viteza de 600 km/s – Primele ipoteze!

Foto: pixabay.com

Un eveniment neobișnuit a avut loc recent în Marea Mediterană, mai precis în arhipelagul toscan și pe insula Corsica, unde o bubuitură misterioasă a fost auzită de localnici și turiști. Inițial, autoritățile au crezut că este vorba de un cutremur, însă noi informații sugerează că ar putea fi vorba despre căderea unui meteorit, potrivit specialiștilor citați de AFP și relatat de Agerpres.

Advertisement

Evenimentul

Orașul Campo nell’Elba, situat pe insula turistică italiană Elba, a anunțat pe pagina sa de Facebook că o stație de monitorizare din apropiere a detectat „un eveniment seismic și acustic resimțit de toată lumea” la ora 14:30 GMT. Presa corsicană a confirmat că evenimentul a fost perceput și pe această insulă franceză.

Advertisement

Citește și: Situație ALARMANTĂ: SUA a dat undă verde pentru război în Europa? Permite marionetei Zelenski să atace ținte în inima Rusiei cu arme americane!

Reacțiile Autorităților

Inițial, președintele guvernului regional din Toscana, Eugenio Giani, a declarat că este vorba de un cutremur. Ulterior, Institutul Național de Geofizică și Vulcanologie (INGV) a respins această ipoteză, determinându-l pe Giani să revină asupra declarației sale. Forțele aeriene italiene au confirmat că nu au fost implicate în acest eveniment, susținând astfel îndoielile referitoare la originea seismică a bubuiturii.

Ipoteza Meteoritului

Specialiștii de la institutul de geofizică din regiune și Universitatea din Florența au menționat într-un comunicat că obiectul care a provocat acest fenomen se deplasa cu o viteză de 600 de kilometri pe secundă. „Ipoteza unui meteorit intrat în atmosferă pare cea mai probabilă și este în concordanță cu datele înregistrate”, au declarat aceștia.

Alternative și Speculații

Potrivit unei surse anonime din cadrul Agenției italiene de protecție civilă, citată de cotidianul Corriere della Sera, impactul a fost înregistrat de seismografe, dar „cea mai probabilă ipoteză rămâne cea a unui avion”. Acest aspect rămâne neclar, având în vedere că evenimente similare au fost raportate pe insula Elba și în trecut, fără explicații concludente. Bubuituri misterioase au fost auzite în 2012, 2016 și 2023, dar originea lor nu a fost elucidată.

Citește și: Cele zece porunci din Biblie, obligatoriu să fie afișate în toate sălile de clasă din școlile publice: ce stat a luat această decizie!

În ciuda numeroaselor speculații și ipoteze, originea exactă a bubuiturii rămâne un mister. Datele indică posibilitatea unui meteorit, dar nu sunt excluse și alte variante. Evenimentul subliniază complexitatea fenomenelor naturale și dificultatea de a determina rapid și precis cauza unor astfel de incidente. Autoritățile și specialiștii continuă investigațiile pentru a oferi o explicație definitivă.

Advertisement

Exemplu HTML cu Link

Urmărește-ne pe: Telegram | Google News


Apasă și comentează

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Advertisement

Te-ar putea interesa și:

Externe

Locuitorii din Portugalia au avut parte de un eveniment pe atât de rar, pe atât de impresionant. În seara de 18 mai, un meteorit...

Meteo

În Europa, un nou ciclon puternic este pe cale să aducă condiții meteo extreme, inclusiv un fenomen rar de zăpadă colorată, ca urmare a...

Meteo

Ciclonul din Marea Mediterană, un fenomen meteorologic de amploare, își face simțită prezența în România, aducând schimbări dramatice ale vremii în întreaga țară. Acest...