Connect with us

Hi, what are you looking for?

Politică

Victor Ponta o umilește pe Elena Lasconi: „Pupa cruci dar se da woke, nu face nimic… nu se pricepe la nimic”

Elena Lasconi, noua șefă a USR, a lansat critici aspre la adresa unor politicieni, atât foști cât și actuali, care au participat la un eveniment privat, mai precis ziua de naștere a jurnalistului Marius Tucă. Într-o fotografie apărută de la eveniment, au fost identificați Marius Tucă, Victor Ponta, Mircea Geoană și Marcel Ciolacu. Fostul premier Victor Ponta a răspuns rapid acuzațiilor formulate de Elena Lasconi.

Citește și: Victor Ponta a explodat după ce Carmen Iohannis a apărut la Paris cu o poșetă de 3.000 euro: „Plătit tot de românii proști”

Declarația Elenei Lasconi

Elena Lasconi a criticat prezența acestor politicieni la eveniment, acuzându-i că, în spatele ușilor închise, fac înțelegeri care afectează negativ România. Într-un discurs vehement, ea a declarat:

„Ei au rezervat o masă și au amanetat România. De ce? Pentru că pot.

De ce pot? Pentru că am girat minciuna din patru în patru ani, din cinci în cinci ani. Pentru că am închis ochii la combinațiile lor de la aceeași masă, cu aceleași personaje și ne-am mulțumit cu firimituri electorale, prea preocupați de obstacolele cotidiene, de facturi și probleme.

De 35 de ani. De 35 de ani, peceriștii, fesenișii, pesediști noi și vechi, roșii sau vopsiți în galben, fac blaturi pentru puterea efemeră, pentru ciolan și ne înfurie faptul că unii cred că doar asta înseamnă politica românească. Anormalul a devenit normal.

Și mă mai înfurie ceva. Că ‘normalitatea’ asta că toți politicienii sunt corupți mă afectează personal nu doar la buzunar ca pe voi prin proasta guvernare, dar îmi pune și mie o ștampilă de ‘ca ei’ pe frunte sau ‘că sigur a făcut și ea ceva’. De asta se feresc oamenii de bună credință să intre în politică. Fără teamă! Suntem mai mulți ca ei. Ei se înfruptă la masa rezervată pe credit, pe care tot noi, fraierii, o plătim. Ce facem? Mergem tot așa cu firimituri, aroganță și corupție? Ne facem bagajele și plecăm? Sau răsturnăm masa și ne luăm țara înapoi? Țara noastră. România.”

Foto: Antena 3 CNN

Replica lui Victor Ponta

Victor Ponta nu a întârziat să răspundă, folosind un limbaj tăios și ironic pentru a respinge acuzațiile Elenei Lasconi. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Ponta a afirmat:

„Inca o ‘Coana Leana’ a aparut in politica romaneasca – ca sa continue ‘blestemul Elenelor’! De 100 de ani in politica din Romania ne ‘ajuta’ o Elena!

Nu o cunosc personal pe Elena Lasconi – credeam ca e doar un alt demagog oarecum clasic, pupa cruci dar se da woke, nu face nimic ca primar, dar da mereu vina pe altii, vorbeste despre orice, dar nu se pricepe la nimic, inca o ‘telepromptista’ in politica, nimic special!

Acum am ocazia sa descoper ca vrea sa fie o scandalagioaica care o face pe Sosoaca sa para o ‘Lady’!

Draga Elena – stii bine ca am fost la ziua jurnalistului Marius Tuca (adica jurnalist adevarat, nu ca tine care prezentai stiri mondene in costum de baie pe plaja)! Stii bine ca oamenii politici inteligenti si educati pot sa stea la o masa fara sa isi ridice poalele in cap (vad ca tu nu ai reusit sa ajungi la masa nici macar cu ‘ostasul’ Ciuca).

Stii bine ca oamenii din gasca ta userista au facut mai multe combinatii decat toti politicienii in ultimii ani si s-au pricopsit cu niste milioane bune in aceasta perioada! Daca vrei sa arati altfel decat ‘fatalaii’ pe care i-au batut tu la USR si vrei la masa ‘celor mari’ comporta-te ca o ‘doamna’.”

Citește și: Elena Lasconi, reacție explozivă față de profesorul Alfred Bulai, acuzat de hărțuire sexuală: „Afară de la catedră!”

Reacțiile și impactul public

Declarațiile dure ale Elenei Lasconi și replica acidă a lui Victor Ponta au stârnit numeroase reacții în rândul opiniei publice și al celorlalți politicieni. Disputa reflectă tensiunile profunde din politica românească, unde acuzațiile de corupție și ineficiență guvernamentală sunt la ordinea zilei. În acest context, publicul rămâne divizat, unii susținând vehement poziția Elenei Lasconi, în timp ce alții apreciază răspunsul tăios al lui Victor Ponta.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ar putea interesa și:

Politică

Astăzi, la ora 15:00, a început o ședință de urgență la Palatul Victoria, convocată de Guvernul României pentru a discuta și aproba măsuri esențiale...

Actualitate

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat duminică, în cadrul unei vizite la tabăra de sinistrați din Slobozia Conachi, că încă două persoane sunt dispărute în...

Politică

Mircea Geoană, candidat independent la alegerile prezidențiale din România, a subliniat recent că nu se opune dreptului femeii de a decide dacă dorește să...

Politică

După ce Mircea Geoană l-a atacat pe fostul președinte Traian Băsescu, criticând starea sa fizică, tensiunile politice dintre cei doi au escaladat. Băsescu a...

Politică

La preluarea mandatului său, Premierul Marcel Ciolacu a lansat un angajament ambițios: creșterea salariului mediu net în România peste pragul simbolic de 1000 de...

Externe

Saniya Ameti, o consilieră municipală din Zürich în vârstă de 32 de ani, a generat un scandal național în Elveția după ce a distribuit...

Actualitate

Într-o postare recentă pe Facebook, jurnalistul Dan Bucura a lansat acuzații grave la adresa șefei USR, Elena Lasconi, susținând că aceasta a fost prinsă...

Politică

Elena Lasconi, candidata USR la alegerile prezidențiale, și-a încheiat studiile la Universitatea privată Ecologică din Deva, o instituție cunoscută în acea perioadă pentru standardele...