Connect with us

Hi, what are you looking for?

Externe

VIDEO: Nu s-a mai întâlnit așa ceva! O tornadă devastatoare a lovit o mănăstire ortodoxă! Imagini șocante captate de locuitori!

O tornadă neobișnuită a lovit marți, 25 iunie, Mănăstirea Alaverdi din regiunea Kakheti, provocând daune semnificative lăcașului istoric și zonelor învecinate. Acest eveniment surprinzător subliniază efectele tot mai vizibile ale schimbărilor climatice, care aduc fenomene extreme în zone unde acestea nu erau obișnuite.

Advertisement

Citește și: Momente de groază în aer: Un avion Boeing 737 Max a căzut 15 minute de la 8.200 metri altitudine!

Advertisement

Imaginile tulburătoare ale tornadei au fost publicate de numeroase persoane pe rețelele de socializare, arătând o coloană de aer învolburat și resturi zburătoare care mătură prin regiunea de est Kakheti. Într-un alt clip, oamenii pot fi văzuți grăbindu-se să se adăpostească sub un tunel din apropierea mănăstirii.

Pagube Semnificative la Mănăstirea Alaverdi

Dezastrul a avut loc la câțiva metri distanță de Mănăstirea Ortodoxă Răsăriteană Alaverdi din secolul al XI-lea, situată în Valea Alazani. Acoperișul și cupola mănăstirii au fost grav afectate, iar balconul casei arhiepiscopale s-a prăbușit. Crucea de pe cupola catedralei a căzut, iar infrastructura din jur a suferit avarii majore. Mai mulți copaci au fost dezrădăcinați și o serie de mașini au fost răsturnate de vântul puternic.

Oamenii au Reacționat Prompt

Din fericire, tornada s-a deplasat încet, permițând locuitorilor să se adăpostească în siguranță, astfel încât nu au fost înregistrate victime. Totuși, surpriza și șocul au fost evidente, deoarece clima Georgiei nu este cunoscută pentru tornade, iar locuitorii abia le puteau crede ochilor când fenomenul s-a produs.

Citește și: Monolitul misterios, apărut în deșert lângă Las Vegas, a fost demolat de autorități, lăsând lumea în suspans

Acest eveniment extrem de rar pentru Georgia este un alt semnal de alarmă privind schimbările climatice, care continuă să provoace fenomene meteorologice neașteptate și periculoase în întreaga lume.

Advertisement

Exemplu HTML cu Link

Urmărește-ne pe: Telegram | Google News


1 Comment

1 Comment

  1. Ecaterina

    27 iunie 2024 at 14:20

    Bine că i-a ferit Dumnezeu și n-au fost decât pagube materiale, nu și umane! Poate așa pricepem că cel mai bun dar în fața Creatorului sunt oamenii, că Biserica lui Hristos reprezintă inima omului, nicidecum zidurile.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Advertisement

Te-ar putea interesa și:

Spiritualitate

Părintele Georgian Maxim Qavtaradze este un monah cu o viață cu adevărat aparte, considerat cel mai apropiat discipol al vechilor părinți stâlpnici ai Bisericii....

Externe

Recent, în catedrala „Sfânta Treime” din Tbilisi, a doua cea mai mare structură religioasă din Georgia, a fost adusă în atenția publicului o icoană...