În satul Gîșteni din comuna Răcăciuni, într-o casă modestă construită pe un schelet din lemn și lut, și-a petrecut copilăria Monica Gabor. Născută dintr-un neam de maghiari catolici, fiica lui Emil Gabor și Veronica Bulaica, Monica a crescut împreună cu sora ei, Ramona, într-un mediu rural simplu, unde principalele activități erau pășunatul vitelor și croșetatul.
Citește și: Mihai Trăistariu, de la celebritate internațională, acum adună gunoaiele de pe plajă!
Casa în care locuiau era mai mult o cocioabă decât o locuință adevărată, iar familia a supraviețuit inundațiilor devastatoare din anii ’90. Vecinii povestesc cum Veronica, mama Monicăi, muncea zi-lumină pentru a întreține gospodăria, adunând pământ cu mâinile goale din șanțuri și câștigându-și existența vânzând mileuri la Brașov. Monica, în copilărie, o ajuta pe mama sa croșetând macrameuri timp de ore întregi.
Etnia Monicăi Gabor
Rădăcinile etnice ale Monicăi Gabor sunt adânc înrădăcinate în satele Răcăciuni. Tatăl ei, Emil, provine dintr-un neam de țigani gabori, în timp ce mama ei, Veronica, face parte din comunitatea ceangăilor, ambele grupuri fiind romano-catolice. La un moment dat, părinții lui Emil s-au certat cu preotul catolic și au trecut la ortodoxism. Această schimbare religioasă a influențat și viața Monicăi, care a trecut la ortodoxism după ce s-a măritat cu Irinel Columbeanu, deși a fost catolică timp de mulți ani.
Copilăria și Viața Rurală
Monica și Ramona și-au petrecut copilăria jucându-se în valea din spatele casei, lângă un pârâu. Casa lor modestă avea și o toaletă ecologică din lemn, cu evacuare direct în pânza freatică, un lucru comun pentru acea perioadă și zonă rurală. În ciuda condițiilor grele, părinții fetelor au muncit din greu pentru a le oferi un viitor mai bun. După ce au vândut casa cu 17 milioane de lei, familia s-a mutat în Bacău, într-un apartament primit de Emil de la stat în perioada comunistă.
„Ce a mai lipit Veronica (n.r. – mama Monicăi Columbeanu) la casa aia… Zi lumină muncea. Lua pământ cu mâinile goale din şanţ. Nu avea serviciu. Îşi câştiga existenţa vânzând mileuri la Braşov. Monica o ajuta. Croşeta macrame la lasetă cu orele. Când erau micuţe, fetele se jucau cât era ziua de lungă în valea din spatele casei, lângă pârâu. Au dat-o cu 17 milioane, pentru că Veronica nu mai voia sub nici un chip să mai stea acolo. S-au mutat în Bacău, în apartamentul pe care Emil îl primise, pe vremea lui Ceauşescu, de la stat. Veronica a fost de rea-voinţă şi din cauza asta s-a supărat şi Emil. Mereu avea câte ceva de reproşat lui sau neamurilor sale”, relatează vecinii surorilor Gabor, precum și mătușa lui Emil Gabor.
Citește și: Nicu Paleru, gafă uriașă în direct la o televiziune: „Mi-am luat-o și mi-o iau în continuare”
Viața de Adult și Convertirea Religioasă
Vecinii și rudele își amintesc de perioada în care Veronica muncea din greu pentru a întreține gospodăria și de conflictele frecvente dintre ea și Emil. În ciuda dificultăților, Monica a reușit să își construiască un drum propriu, de la o copilărie modestă la faima pe care o are astăzi. Convertirea ei la ortodoxism, influențată de căsătoria cu Irinel Columbeanu, a fost un pas semnificativ în viața ei, reflectând schimbările profunde prin care a trecut de-a lungul anilor.