Tragedia recentă a celor trei tineri români luați de apele râului Natisone din Italia a emoționat întreaga țară și a fost intens mediatizată atât în presa italiană, cât și în cea română. Monica Tatoiu, cunoscută pentru declarațiile sale controversate, a comentat evenimentul în cadrul unui podcast, provocând reacții puternice din partea publicului.
Declarațiile controversate ale Monicăi Tatoiu
Invitată în cadrul podcastului „Un Podcast Mișto by Bursucu”, Monica Tatoiu a făcut comentarii controversate despre tragedia celor trei tineri români, Patrizia, Bianca și Cristian, care au pierit înecați în râul Natisone. Ea a afirmat că aceștia au murit din lipsă de instinct de conservare și că se aflau „la doar 4 metri de mal, cu apa până la gleznă”.
Citește și: VIDEO CUTREMURĂTOR: Céline Dion nu mai este capabilă să-și controleze corpul! Urlă de durere!
„Nici n-au învățat. Cum a fost… Doamne iartă, că acum te trec la o chestie… copiii ăia de-au murit înecați, în Italia. La 4 metri de mal, cu apa până la gleznă. Să te ții în brațe, în loc să faci lanț și să te duci pe mal,” a spus Tatoiu.
Gazda podcastului a intervenit, subliniind că tinerii nu aveau cum să plece, dar Tatoiu a insistat: „Ba da, m-am interesat. Încă o dată. Instinctul de conservare la generația asta, până în 30 de ani, nu există. Și nu există pentru că ăsta nu te salvează tată,” a continuat ea, arătând spre telefon. „Instinctul de conservare se dezvoltă cu gândire critică. Hai, că am dat-o pe seriozitate.”
Martorii-cheie și noi detalii despre tragedie
În paralel, doi martori-cheie, muncitori în construcții care i-au văzut pe cei trei tineri de pe un pod, au oferit detalii noi care contrazic datele inițiale ale anchetatorilor. Aceștia au observat că tinerii erau confuzi și nu realizau gravitatea situației.
„Ne-am gândit: Ar putea trece înapoi pe unde au venit. În schimb, au rămas pierduți, confuzi,” au declarat martorii.
Elia Miani, consilierul regiunii Friuli Venezia Giulia, a vorbit cu cei doi muncitori și a confirmat că mai multe persoane de pe pod strigau la tineri să se întoarcă. Întrebările rămân: De ce nu au fugit pe mal când încă era posibil?
Posibile cauze ale tragediei
Pe insula unde au rămas captivi, tinerii au fost împiedicați să scape de pietricelele instabile și de frica paralizantă. Un alt factor important a fost frica de apă, în special la una dintre fete, care nu știa să înoate și era îngrozită de creșterea nivelului apei. Panica a cuprins-o pe Bianca, iar ceilalți doi tineri au rămas alături de ea, paralizați de frică.
În cele din urmă, cu toate încercările disperate de a suna la 112, timpul a fost împotriva lor. O jumătate de oră, de la primul apel de ajutor până când cei trei nu mai aveau nimic de făcut, a fost decisivă.
Citește și: Andrei Caramitru îl desființează pe Tudor Chirilă: „Omul ăsta e chiar toxic deja, și îmi măsor cuvintele”
Această tragedie a adus în atenție nu doar pericolele naturale, ci și reacțiile și comportamentele umane în situații critice. Declarațiile Monicăi Tatoiu au adăugat o dimensiune controversată discuției, subliniind importanța gândirii critice și a instinctului de conservare în fața pericolului.