Connect with us

Hi, what are you looking for?

Meteo

Avertizare ANM: România sub asediul caniculei – Temperaturi ucigătoare și disconfort termic extrem!

Foto: pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o prognoză meteo detaliată pentru intervalul 08 iulie – 15 iulie, care arată o creștere semnificativă a temperaturilor în aproape toată țara. Potrivit specialiștilor, maximele vor atinge valori de 36-38 de grade Celsius, iar ploile vor fi rare și doar locale.

Prognoză pentru perioada 07.07.2024 ora 21:00 – 08.07.2024 ora 09:00

Pentru întreaga țară: Cerul va fi în mare parte senin, cu vânt slab până la moderat. Temperaturile minime vor varia între 14 și 24 de grade, mai scăzute în zonele depresionare, unde vor coborî până la 10 grade.

Pentru București: Cerul va rămâne senin, iar vântul va fi slab. Temperatura minimă se va situa între 17 și 20 de grade.

Citește și: Tragedie în PSD: Primarul Mircia Acatrinei a murit la o lună după realegere, pentru al șaselea mandat!

Prognoză pentru perioada 08.07.2024 ora 09:00 – 09.07.2024 ora 09:00

Pentru întreaga țară: Vremea se va menține călduroasă, cu condiții caniculare în sudul, vestul și sud-estul țării. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, predominant senin în sud și sud-est, iar după-amiaza vor apărea înnorări temporare, ploi scurte și descărcări electrice în zona Carpaților Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și jumătatea de nord a Carpaților Orientali. Noaptea, cerul va fi degajat. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări asociate ploilor. Temperaturile maxime vor fi între 30 și 38 de grade, iar minimele între 11 și 25 de grade.

Pentru București: Vremea va fi caniculară, cu disconfort termic ridicat și ITU peste pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de aproximativ 37 de grade, iar minima între 18 și 21 de grade.

Prognoză pentru perioada 09.07.2024 ora 09:00 – 10.07.2024 ora 09:00

Pentru întreaga țară: Valul de căldură va persista, vremea rămânând caniculară. Disconfortul termic va fi accentuat, cu ITU peste pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza, averse slabe, descărcări electrice și intensificări ale vântului în Carpații Occidentali și Meridionali, precum și în nordul Carpaților Orientali. Temperaturile maxime vor varia între 32 și 38 de grade, iar minimele între 12 și 26 de grade.

Pentru București: Valul de căldură va continua, iar vremea va fi caniculară. Disconfortul termic va fi accentuat, cu ITU peste pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi de 37-38 de grade, iar minimele între 19 și 22 de grade.

Prognoză pentru perioada 10.07.2024 ora 09:00 – 11.07.2024 ora 09:00

Pentru întreaga țară: Vremea va rămâne caniculară, cu disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime vor varia între 32 și 38 de grade, iar minimele între 16 și 26 de grade. Cerul va fi variabil, predominant senin noaptea, cu înnorări temporare după-amiaza și averse slabe, descărcări electrice pe arii restrânse la munte și izolat în sud-est. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la altitudini mari și în sud-est.

Pentru București: Vremea va continua să fie caniculară, cu disconfort termic accentuat. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea, cu înnorări trecătoare după-amiaza. Vântul va sufla moderat pe timpul zilei, apoi slab. Temperaturile maxime vor fi de 37-38 de grade, iar minimele între 21 și 23 de grade, cu ITU peste pragul critic de 80 de unități.

Prognoză pentru perioada 11.07.2024 ora 09:00 – 12.07.2024 ora 09:00

Pentru întreaga țară: Valul de căldură va persista și se va intensifica ușor, vremea rămânând caniculară. Disconfortul termic va fi accentuat, cu ITU depășind pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi între 32 și 39 de grade, iar minimele între 16 și 24 de grade. Cerul va fi variabil, senin noaptea, cu înnorări temporare după-amiaza și averse slabe la munte. Vântul va sufla moderat în sud și slab în rest.

Pentru București: Valul de căldură se va intensifica ușor, vremea rămânând caniculară, cu disconfort termic accentuat. Cerul va fi variabil, senin dimineața și noaptea, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi de 38-39 de grade, iar minimele între 20 și 22 de grade, cu ITU peste pragul critic de 80 de unități.

Tendința evoluției vremii pentru perioada 12.07.2024 ora 09:00 – 15.07.2024 ora 09:00

Valul de căldură va persista, iar vremea va fi caniculară în mare parte a țării. Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar ploile vor fi rare, cu probabilitate de apariție a fenomenelor de instabilitate atmosferică doar în regiunile nord-vestice și zonele montane în ultima zi a intervalului.

Citește și: Valurile Mării Negre au luat viața unui tânăr de 20 de ani la Costinești: imagini și detalii tulburătoare

ANM avertizează asupra valului de căldură care va afecta România în următoarele zile, cu temperaturi maxime de până la 39 de grade și disconfort termic ridicat. Cetățenii sunt sfătuiți să ia măsuri de protecție împotriva caniculei, să evite expunerea prelungită la soare și să se hidrateze corespunzător.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ar putea interesa și:

Actualitate

Eurodeputatul Mihai Tudose, președintele Consiliului Național al PSD, a lansat o ironie legată de fenomenele meteo extreme, afirmând că „nici uraganele nu mai sunt...

Actualitate

Într-un context în care știrile alarmiste au dominat peisajul mediatic din România, universitarul și specialistul în meteorologie, conferențiar doctor Lucian Sfîcă, trage un semnal...

Actualitate

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma, a transmis un avertisment clar și urgent către locuitorii județului, semnalând pericolul iminent al unor furtuni extrem de...

Meteo

România se pregătește să facă față unei schimbări drastice de vreme, caracterizată de o scădere bruscă a temperaturilor și un val semnificativ de precipitații....

Meteo

După ce ciclonul Boris a provocat deja tulburări meteorologice semnificative în România, o nouă amenințare atmosferică se pregătește să lovească continentul și, implicit, țara...

Meteo

România se pregătește pentru o iarnă atipică, cu temperaturi și condiții meteorologice care vor surprinde locuitorii în lunile următoare. Conform primei prognoze emise de...

Meteo

Administrația Națională de Meteorologie a oferit recent o actualizare privind evoluția vremii în România, subliniind că toamna aduce temperaturi neobișnuit de ridicate pentru această...

Meteo

Furtunile violente generate de un nou ciclon venit dinspre Marea Mediterană au provocat un val de avertizări meteo în mai multe state europene, unde...