Connect with us

Hi, what are you looking for?

Social

INIMO, cel mai mare festival caritabil din Europa, se desfășoară la Iași!

Foto: ziaruldeiasi.ro

În perioada 15-18 august 2024, Stadionul „USV Arena” din cadrul Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași va găzdui o nouă ediție a Festivalului INIMO, un eveniment de amploare pe care organizatorii îl descriu drept cel mai mare festival caritabil din Europa. Acest eveniment, cu o tradiție de solidaritate și implicare comunitară, se concentrează pe sprijinirea a peste 10.000 de copii defavorizați, oferind patru zile de spectacole, activități diverse și, mai ales, oportunități de a contribui la o cauză nobilă, relatează ziaruldeiasi.ro.

Citește și: Peste 1500 de copii ajung la mare anul acesta cu ajutorul părintelui Dan Damaschin / VIDEO

Solidaritate prin muzică și fapte bune

Festivalul INIMO nu este doar un eveniment muzical, ci un veritabil maraton al solidarității, dedicat strângerii de fonduri și resurse pentru copiii aflați în dificultate. În acest an, peste 10.233 de copii vor beneficia de pe urma evenimentului, primind hrană, îmbrăcăminte și materiale necesare pentru școală, toate grație donațiilor colectate de la participanți. Accesul la festival se face printr-o donație simbolică de 50 de lei pentru studenți, elevi, pensionari și copii, și 100 de lei pentru adulți. Pe lângă aceste donații de bază, participanții pot achiziționa pachete speciale, care includ articole de îmbrăcăminte sau alte produse utile, disponibile la standurile amplasate pe Pietonalul Ștefan cel Mare și la Biserica Sfântul Nicolae Copou.

„Avem 10.233 de copii de pregătit pentru școală. Sperăm să avem un Copou plin de oameni care vin la INIMO să se bucure și să facă fapte bune. Ca de obicei, artiștii români sunt deschiși la o astfel de colaborare. Locația a fost schimbată, pentru că anul trecut a fost o zonă foarte încinsă, Stadionul Emil Alexandrescu având temperaturi de 40 de grade mai tot timpul evenimentului. La USV Arena este o zonă foarte umbrită, iar asta ne va avantaja,” a declarat părintele Dan Damaschin, inițiatorul și organizatorul festivalului.

Foto: ziaruldeiasi.ro

Artiști de top și un program variat

Festivalul aduce pe scenă artiști renumiți din România și Republica Moldova, printre care Ștefan Bănică, Horia Brenciu, Feli, Voltaj și Connect-R. Acești artiști se alătură inițiativei caritabile, contribuind la crearea unei atmosfere de neuitat pentru toți participanții. Programul festivalului este variat, incluzând nu doar concerte, ci și o serie de activități culturale și recreative. Printre acestea se numără spectacole de circ, demonstrații de tradiții și obiceiuri românești, activități interactive pentru copii și o expoziție dedicată cauzelor sociale susținute de Asociația „Glasul Vieții”.

Ziua 1 – Joi, 15 august

Festivalul începe cu o serie de activități culturale și artistice, deschise de Fanfara de Copii Ciortești-Dolhești și continuate cu spectacole oferite de Circul de Stat din Chișinău. În aceeași zi, publicul va putea savura tradițiile și obiceiurile românești aduse pe scenă de Nicolae Botgros și Orchestra Națională Lăutarii. Ziua se va încheia cu „Tombola Vieții”, o inițiativă ce va oferi premii valoroase participanților.

Ziua 2 – Vineri, 16 august

A doua zi a festivalului aduce pe scenă din nou Circul de Stat din Chișinău, alături de Ansamblul Constantin Arvinte. Seara va fi electrizată de prestațiile formației Voltaj și ale artistului Connect-R, ambii artiști fiind cunoscuți pentru implicarea lor în proiecte caritabile. Ziua se va încheia cu o nouă extragere la „Tombola Vieții”.

Ziua 3 – Sâmbătă, 17 august

Sâmbăta va fi marcată de momente speciale, începând cu spectacolul Planeta Clounella, dedicat celor mici, urmat de un concert susținut de Filarmonica de Stat Moldova – Iași. Eva Timush, o tânără artistă din Republica Moldova, va aduce un plus de prospețime pe scenă, înainte ca Ștefan Bănică să încheie seara cu un recital memorabil. „Tombola Vieții” își va continua tradiția și în această zi, oferind noi premii participanților.

Ziua 4 – Duminică, 18 august

Ultima zi a festivalului va debuta cu o serie de activități pentru copii, incluzând spectacolul Coloricii și un recital susținut de Holy Molly. Feli și Horia Brenciu vor încheia festivalul cu reprezentații energice, menite să lase o amprentă de neuitat în sufletele participanților. „Tombola Vieții” va avea loc și în această zi, încheind astfel maratonul de solidaritate cu un gest simbolic de recunoștință pentru toți cei care au contribuit la susținerea copiilor defavorizați.

Implicarea comunității și a companiilor locale

Unul dintre aspectele esențiale ale Festivalului INIMO este implicarea activă a comunității și a companiilor locale. De exemplu, Migdalin, o companie cu sediul în Iași, a donat 50.000 de sticle de apă pentru participanți, subliniind importanța sprijinului comunitar în reușita acestui eveniment. Cristian Amarandei, directorul general al companiei, a declarat: „Este important ca orice companie să dea ceva înapoi comunității. Ne bucură că putem contribui la un astfel de eveniment care îmbină muzica cu solidaritatea.”

Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad”, care găzduiește festivalul pe stadionul său, joacă de asemenea un rol esențial în organizarea acestui eveniment. „Ne bucură că părintele a venit cu inițiativa și că suntem alături de tot ce înseamnă zonă de solidaritate și educația tinerilor. Este o provocare, pentru că este un eveniment mare la care vor fi, poate, zeci de mii de participanți în fiecare zi,” a afirmat prof. Dr. Vasile Stoleru, prorector cu activități sociale la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad”.

Tombole și pachete speciale pentru participanți

Pe parcursul celor patru zile de festival, participanții vor avea șansa de a câștiga premii atractive prin intermediul „Tombolei Vieții”, care se va desfășura zilnic. Printre premiile puse la dispoziție se numără coșuri cu produse tradiționale, espressoare, un botez gratuit și chiar un pelerinaj alături de părintele Dan Damaschin.

Pentru cei care doresc să contribuie mai mult la cauza copiilor defavorizați, sunt disponibile pachete speciale, care includ articole utile și produse personalizate. De exemplu, pachetul „HAI LA ȘCOALĂ” pentru copii include un ghiozdan și costă 80 de lei, în timp ce pachetul „ÎNCALȚĂ ROMÂNIA DESCULȚĂ” oferă papuci INIMO și o șapcă, la prețul de 239 de lei. Pentru adulți, pachetele variază de la 200 de lei pentru pachetul „SALVEAZĂ UN SUFLET!” la 600 de lei pentru pachetul „DĂRUIM DEMNITATE” (VIP), care include acces la festival pentru patru zile, participare la tombole și articole precum ie, geacă și papuci INIMO.

Pentru familiile care doresc să participe împreună, există pachetul V.I.P. pentru doi părinți și doi copii, la prețul de 2.200 de lei. Copiii sub 14 ani au acces gratuit la festival, dacă sunt însoțiți de un părinte sau tutore, iar minorii cu vârsta între 14 și 18 ani pot participa doar cu un bilet valid și un acord parental completat.

Prezentatori și susținători ai evenimentului

Festivalul va fi prezentat de personalități cunoscute din România, printre care Andreea Marin, Dan Negru, Alex Dima, Laura Hulubei și Remus Fandarac, care vor contribui la crearea unei atmosfere dinamice și pline de energie pe tot parcursul evenimentului.

Foto: ziaruldeiasi.ro

Un apel la solidaritate

Părintele Dan Damaschin, inițiatorul Festivalului INIMO, face un apel la solidaritate și sprijin din partea comunității, subliniind importanța acestui eveniment pentru mii de copii aflați în situații dificile. „INIMO aduce o copilărie fericită, oameni din afara țării și mult interes din partea oamenilor din afara Iașului. Avem peste 10.000 de copii, încă avem datorii la Clinica Veronica, avem mii de mame care așteaptă o banală aspirină sau micuți care au nevoie de vreo investigație și sperăm ca acest gest de solidaritate să se concretizeze în cât mai multă bucurie pentru copii și nu într-o povară.”

Citește și: Ce pensie umilă primește Mihai Neșu de la statul român! Din Olanda, primește o sumă de 30 de ori mai mare

Festivalul INIMO din acest an promite să fie nu doar o experiență culturală deosebită, ci și o demonstrație a puterii comunității de a se mobiliza în sprijinul celor mai vulnerabili membri ai săi. Organizatorii speră ca evenimentul să atragă un număr mare de participanți și să devină un simbol al solidarității și speranței pentru toți cei implicați.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ar putea interesa și:

Actualitate

UPDATE, ISU Gorj: A fost un incendiu de vegetatie uscată. A intervenit un echipaj din cadrul Detasamentului de Pompieri Tg-Jiu care a lichidat rapid...

Social

În mijlocul unor vremuri tulburi, când inundațiile au lovit fără milă locuințele din Galați și Vaslui, un preot din Câmpulung Muscel a decis să...

Sănătate

Ministerul Sănătății a inițiat o serie de consultări cu reprezentanții cultelor religioase, încercând să colecteze opinii privind îngrijirea adecvată a pacienților aflați în fază...

Spiritualitate

Părintele Sorin Croitoru a postat pe Facebook un mesaj profund și meditativ, în care reflectează asupra tragediilor naturale și relația acestora cu starea spirituală...

Actualitate

Gabriela Ștefănescu, o personalitate marcantă în domeniul medical ieșean, a fost descoperită fără suflare în camera unui hotel din București, la scurt timp după...

Actualitate

În contextul inundațiilor devastatoare din județul Galați, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian s-a alăturat eforturilor de ajutorare a comunităților afectate, oferind atât sprijin spiritual, cât...

Magazin

În perioada 27-29 septembrie 2024, județul Argeș va găzdui prima ediție a festivalului „Basarab Fest”, un eveniment de amploare dedicat întemeietorilor Țării Românești. Organizată...

Politică

Mircea Geoană, candidat independent la alegerile prezidențiale din România, a subliniat recent că nu se opune dreptului femeii de a decide dacă dorește să...