Connect with us

Hi, what are you looking for?

Rețete culinare

Gem de banane după rețeta părintelui Efrem Bandarica, gustul dulce al simplității monahale

Foto: Părintele Efrem Bandarica

Părintele Efrem Bandarica, cunoscut pentru iscusința sa în bucătăria monahală de la Mănăstirea Dervent din Constanța, împărtășește cu generozitate o rețetă simplă, dar plină de savoare, inspirată de darurile naturii și pregătită cu migală și răbdare. „Gemul de banane” reprezintă o variantă deosebită, ce combină dulceața fructelor exotice cu prospețimea sucului de lămâie, creând un preparat natural și delicios, perfect pentru a îndulci zilele de post sau orice moment al anului. Cu doar câteva ingrediente de bază și o doză de răbdare, această rețetă se transformă într-o adevărată încântare a gustului.

Citește și: Rețeta Părintelui Efrem Bandarica pentru diabetici: bomboane din curmale și migdale, un desert sănătos

Rețeta părintelui Efrem Bandarica pentru gem de banane

Ingrediente:

  • 7 banane mari
  • 350 ml apă
  • 100 ml zeamă lămâie
  • 500 gr zahar.

Mod de preparare:

Curățăm bananele de coajă, apoi le vom tăia cubulețe. Punem cubulețele de banane intr-un vas, peste care adăugăm sucul de lămâie și zahărul. Acoperim vasul cu un capac și lăsam 12 ore, incât bananele iși vor lăsa un sirop. După cele 12 ore, punem vasul pe foc și lăsăm să fiarbă pâna se ingroașe (se amesteca f des cu ajutorul unei spatule de silicon). Când este suficient de groasă oprim focul și vom pune in borcane pe care le vom capsa. (Este bine să punem gemul în borcănele, imediat ce am dat cratiță de pe foc; să fie gemul fierbine) .

Citește și: Pr. Efrem Bandarica, bucătarul Mănăstirii Dervent, ne prezintă rețeta delicioasă de dulceață de pepene galben sau cum se spune la Niculițel, CAUNE

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Te-ar putea interesa și:

Actualitate

Un caz tragic a avut loc în Constanța, unde un bebeluș în vârstă de doar două luni a fost adus la Spitalul Clinic Județean...

Rețete culinare

Părintele Efrem Bandarica, bucătarul Mănăstirii Dervent din Constanța, a împărtășit recent pe pagina sa de Facebook o rețetă simplă și delicioasă, concepută special pentru...

Spiritualitate

În cadrul unei emisiuni săptămânale difuzate pe postul de radio al Arhiepiscopiei Tomisului, ÎPS Teodosie a dezvăluit o serie de mărturii impresionante despre cazuri...

Actualitate

Noaptea trecută, o lumină puternică a traversat cerul deasupra localității Ovidiu, din județul Constanța, stârnind curiozitatea celor care au observat fenomenul. Astronomii au identificat...

Social

Într-un gest de sprijin comunitar, Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a binecuvântat și oferit ghiozdane echipate complet copiilor din mediul rural. Evenimentul face parte...

Actualitate

O furtună violentă a devastat mai multe stațiuni de pe litoralul Mării Negre, provocând pagube semnificative. Județul Constanța s-a aflat sub cod portocaliu de...

Actualitate

Un incendiu a cuprins marți Spitalul Penitenciar Poarta Albă, ceea ce a determinat autoritățile să pună în aplicare Planul Roșu de Intervenție, o măsură...

Spiritualitate

Într-o inițiativă socială lăudabilă sprijinită de Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Centrul educațional „Căsuța Sfintei Filofteia” al Parohiei „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din...