La data de 1 octombrie, Vasile Bănescu, fost angajat al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), a primit o veste care poate schimba direcția carierei sale după o perioadă tensionată în relația cu Patriarhia Română. După ce a avut opinii în contradicție cu ceea ce instituția ar fi dorit să prezinte publicului, Bănescu s-a aflat „pe așteptare” timp de patru luni. Acum, se deschide posibilitatea ca acesta să ocupe o funcție mult mai bine plătită, una care nu implică interacțiuni cu preoții sau cu structurile BOR, potrivit bugetul.ro.
Vasile Bănescu, ginerele fostului cancelar comunist Silviu Curticeanu, ar putea ajunge în CNA după ce a fost înlăturat de la BOR în urma unor divergențe
Marți, Plenul Parlamentului s-a întrunit pentru a desemna noi membri în cadrul unor instituții de stat de importanță majoră: Consiliul de Administrație al Băncii Naționale, Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) și Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF). Printre numele vehiculate pentru un loc în Consiliul Național al Audiovizualului figurează și cel al lui Vasile Bănescu. Totuși, competiția este semnificativă, deoarece fostul deputat Georgică Severin a fost nominalizat de Partidul Social Democrat (PSD), Daniela Bârsan, consilier prezidențial, are sprijinul Președinției, iar Oana Simona Dincă reprezintă opțiunea Partidului Național Liberal (PNL).
În paralel cu această evoluție, Bănescu fusese anterior vizat pentru o funcție politică importantă. Se zvonea că acesta ar fi urmat să devină secretar general al Uniunii Salvați România (USR), însă absența sa de pe site-ul oficial al partidului indică faptul că acest lucru nu s-a concretizat, contrar speculațiilor inițiale.
Citește și: Accident mortal în București: Un bărbat de 33 de ani a fost lovit de un tramvai și a murit pe loc
De asemenea, o altă mențiune legată de trecutul său îl situează în contextul politic al familiei sale, fiind ginerele lui Silviu Curticeanu, fost nomenclaturist comunist și ultimul cancelar al lui Nicolae Ceaușescu. Această legătură aduce un alt unghi asupra poziției sale în spațiul public, dar fără a influența decisiv situația sa curentă.